24.9 C
Nicosia
Δευτέρα 14 Οκτώβριος 2024 | 10:54

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Δομή Ανηλίκων στην Πάφο – Ξεσπάθωσε ο Φαίδωνας

Φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα στη Δομή Ανηλίκων στην Πάφο που όπως διαφάνηκε από εξετάσεις προκλήθηκε τυχαία.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου στις 13.10.24 και περί ώρα 09:30 εκδηλώθηκε φωτιά σε δωμάτιο στην Δομή Ανηλίκων που βρίσκεται επί της οδού Αδαμάντιου Κοραή.

Στην σκηνή κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που κατέσβησε τη φωτιά. Μέλη του ΤΑΕ Πάφου και άλλων τμημάτων μετέβησαν στη σκηνή την οποία απέκλεισαν για επιτόπιες εξετάσεις που διενεργήθηκαν από μέλη της Αστυνομίας και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας.

Όπως διαφάνηκε, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δωμάτιο στον δεύτερο όροφο στον οποίο δεν διέμενε κανένα πρόσωπο, ενώ ήταν εγκαταλελειμμένο και ξεκλείδωτο.

Στη σκηνή εντοπίστηκαν τεκμήρια που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τυχαία φωτιά από αποτσίγαρο.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από την Αστυνομία Πάφου.

Οργή Φαίδωνα

Μιλώντας στον Άλφα ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος, έκανε λόγο για μια «τραγική εικόνα», που έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση οικογενειών από την περιοχή λόγω των επεισοδίων που εκτυλίσσονται κατά καιρούς.

«Η δομή αυτή λειτουργεί παράνομα. Η ξενοδοχειακή αυτή μονάδα δε μπορεί να θεωρηθεί ως νόμιμη δομή φιλοξενίας ανηλίκων.», σημείωσε.

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος επεσήμανε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει διαδικασία απέλασης αλλά διαδικασία υποδοχής, οφείλει η Κυπριακή Δημοκρατία να δώσει μια λύση, αντί να «καλλιεργεί τον ρατσισμό», κατά τα λεγόμενά του.

«Το κλίμα εκεί είναι φιλοπολεμικό. Δηλαδή, οι από έξω απειλούν ότι θα μπουν με ρόπαλα να χτυπήσουν τα παιδιά, τα παιδιά είναι ακόμη πιο επιθετικά, λόγω του ότι οι συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν είναι πρωτόγνωρες (…) υπάρχει εμπόριο ναρκωτικών, υπάρχει εκπόρνευση αντρών.», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Πάφου διερωτήθηκε ποιος θα έχει την ευθύνη όταν θα υπάρχουν συγκρούσεις που θα πυροδοτήσουν τον ρατσισμό και τη βία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κωνσταντίνος Λεωνίδα, CFA* Τα κρυπτονομίσματα είναι ένας τύπος ψηφιακού ή εικονικού χρήματος που χρησιμοποιεί ειδική τεχνολογία, για να τα κάνει ασφαλή και αποκεντρωμένα. Αυτό σημαίνει...

Πώς επιτυγχάνεται η ασφάλεια των δεδομένων με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Σύμφωνα με την έκθεση της IBM, το 2024, το παγκόσμιο μέσο κόστος μιας παραβίασης δεδομένων θα φτάσει τα 4,45 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 15%...

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε έξω από υπεραγορά στην Πάφο

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε σε χώρο στάθμευσης έξω από υπεραγορά στην Πάφο, το απόγευμα της Κυριακής (13/10). Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, πρόκειται για άνδρα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!