Βραβεία νεανικής επιχειρηματικότητας “Γε’ νέο Επιχειρείν”

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 με μεγάλη επιτυχία η έβδομη κατά σειρά ετήσια τελετή βράβευσης νεανικής επιχειρηματικότητας “Γε’ νέο Επιχειρείν” που διοργανώνει το ΚΕΒΕ και το περιοδικό «Θεσσαλονίκης Δρώμενα». Τα βραβεία στηρίζει το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, η Ελληνική Τράπεζα, η εταιρεία Coneq και ο Σύνδεσμος Γελοιογράφων Κύπρου. Χορηγός Επικοινωνίας το Economy Today.

Τα βραβεία έχουν καταστεί ετήσιος θεσμός που ενθαρρύνει και επιβραβεύει τη νεανική επιχειρηματικότητα. Οι βραβευθέντες αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για τη νεολαία  αλλά και  άξιοι πρεσβευτές του Επιχειρείν για τη χώρας μας.

Προσφωνώντας την εκδήλωση η κα. Σάβια Ορφανίδου εκ μέρους της Πρόεδρου της Βουλής, τόνισε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η νεανική επιχειρηματικότητα στην ανάπτυξη και την οικονομική πρόοδο της χώρας μας. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο επιχειρηματικό σθένος της Κυπριακής νεολαίας και στα επιτεύγματα τους που  αποτελούν πηγή υπερηφάνειας για την Κύπρο.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ τόνισε ότι το μέλλον ανήκει στη νέα γενιά και είναι καθήκον όλων μας να την προετοιμάσουμε και να της δώσουμε όλα τα εφόδια που θα χρειαστεί για να προοδεύσει, να είναι σε θέση να επιφέρει τις αλλαγές που απαιτεί η σύγχρονη εποχή και να συμβάλει ενεργά στην ευημερία της χώρας και των ανθρώπων της. Και η επιχειρηματικότητα αναμφίβολα συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή και είναι γι’ αυτό που πρέπει όλοι να την ενθαρρύνουμε και να τη στηρίζουμε. Μέσα από τις φρέσκες ιδέες της δημιουργικότητας και την ενέργεια των νέων βλέπουμε το μέλλον της οικονομίας μας να διαγράφεται με ελπίδα και δυναμική.

Ο κ. Σταύρου ανάφερε ότι το Επιμελητήριο με πολλές πρωτοβουλίες του προωθεί τη νεανική επιχειρηματικότητα και ενθαρρύνει τους νέους επιστήμονες μας να εισέλθουν στον στίβο του Επιχειρείν.

Τα οφέλη από, την εμπλοκή στο επιχειρείν, είναι πάρα πολλά για όλους, αφού μέσω του δημιουργείται οικονομική ανάπτυξη, επιτυγχάνονται νέα επιτεύγματα, προωθείται η καινοτομία και η ανάπτυξη νέων ιδεών, ενισχύεται η απασχόληση και η κοινωνική ευημερία. Για προώθηση του επιχειρείν, το ΚΕΒΕ τονίζει την ανάγκη παροχής κινήτρων (φορολογικών και άλλων) για ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, την προώθηση των ψηφιακών μέσων, τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου και τη διευκόλυνση της δημιουργίας και λειτουργίας των επιχειρήσεων, αλλά και την εισαγωγή της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση.

Η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά και την οικονομία είναι μια ακόμα μεγάλη ανάγκη που πρέπει να υλοποιήσουμε. Χωρίς σύνδεση των δύο τομέων, δεν προετοιμάζουμε σωστά τους νέους μας, ειδικά όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν δικές τους επιχειρήσεις

Οι φετινοί βραβευθέντες για τα βραβεία “Γε’ νέο Επιχειρείν 2024 είναι:

  • Εμπορικές Επιχειρήσεις

Χρυσταλλένα Πουλλή    CP Herbalist

  • Βιομηχανικές Επιχειρήσεις

Αλέξανδρος Αγκαστινιώτης   VitaTrace Nutrition Ltd

  • Yπηρεσίες

Χριστίνα Παπαθωμά    FRP AdvisoryLtd

  • Έρευνα

Δημήτρης Κυριάκου   EFEVRE Tech Ltd

  • Kαινοτομία

Μηνάς Κυριακού  Ascanio Entertainment Ltd

  • Τεχνολογία

Φάνος Χατζηκυριάκου   2050 Materials

Κωνσταντίνος Λοίζου    EMBIO Diagnostics

  • Τέχνη & Πολιτισμός

Στυλιάνα Χατζηγεωργίου   Cyprus Millers

  • Κοινωνική Προσφορά

Μάρω Μανώλη   E-mbracelet

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πληροφορίες για τον θάνατο 79χρονου που πέθανε όταν ανατράπηκε το τροχοκάθισμά του ζητά η Αστυνομία

Τις συνθήκες θανάτου άντρα ηλικίας 79 ετών, τέως κάτοικου Αγίων Τριμιθιάς, διερευνά η Αστυνομία Κύπρου. Ο 79χρονος απεβίωσε στις 27/09/2024, ενώ νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας...

Βραβεία νεανικής επιχειρηματικότητας “Γε’ νέο Επιχειρείν”

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 με μεγάλη επιτυχία η έβδομη κατά σειρά ετήσια τελετή βράβευσης νεανικής επιχειρηματικότητας “Γε’ νέο Επιχειρείν” που διοργανώνει το...

Contact Pay από την Ελληνική Τράπεζα για δωρεάν και εύκολες συναλλαγές με το κινητό

Για την Ελληνική Τράπεζα τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τις ανάγκες των πελατών της. Σε μια περίοδο μεγάλων οικονομικών προκλήσεων, συνεχίζει να ενισχύει...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!