20.2 C
Nicosia
Πέμπτη 10 Οκτώβριος 2024 | 9:55

Καλές Πρακτικές και Fintech στο Open Day BoC Fintech Hackathon 5.0

To Open Day BoC Fintech Hackathon 5.0, σηματοδοτεί την έναρξη του BoC Fintech Hackathon 5.0, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου 2024 στο IDEA Innovation Center στην Λευκωσία.

Το Open Day του BoC Fintech Hackathon 5.0 έγινε την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2024, με την χρήση εργαλείων τηλεδιάσκεψης.

Στο Open Day, στο οποίο συμμετείχαν 50 ενδιαφερόμενοι έγινε σύντομη παρουσίαση των στόχων, της διαδικασίας, των διαθέσιμων εργαλείων και των καλών πρακτικών στον τομέα του Fintech.

Το Open Day ξεκίνησε με την παρουσίαση της κας Λίας Ιωάννου, Head IT Performance & Relationship Mgt της Τράπεζας Κύπρου,  η οποία εξήγησε τον κύριο στόχο και την σημασία της ανάπτυξης και προώθησης των νέων τεχνολογιών στον τομέα του Fintech.

Στη συνέχεια οι υποστηρικτές του BoC Fintech Hackathon 5.0 πραγματοποίησαν σύντομο χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες. Ανάμεσα  σε αυτούς ήταν:

  • Georgia Kapitsaki, Associate Professor at University of Cyprus
  • Kyriakos Leonidou, Associate Director, Customer Partner at Kyndryl
  • Demetris Trihinas, Assistant Professor in Computer Science at University of Nicosia Data-Intensive initiatives AILab
  • Helen Takoudis, Account Executive Greece, Cyprus, Malta, Microsoft
  • Ourania Miliou, Education & Training Manager, CYENS
  • Constantinos Savvides, Head of University Development Office at University of Cyprus C4E

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι της Τράπεζας Κύπρου, του Jinius και της Crowdpolicy, μίλησαν για τα εργαλεία, τα APIs και τις καλές πρακτικές εφαρμογής στον τομέα του Fintech.

O κ. Χρήστος Νικολάου, Enterprise Architect, Bank of Cyprus, παρουσίασε εν συντομία τα APIs της Τράπεζας Κύπρου

Έπειτα οι κκ., Ανδρέας Μιχαηλίδης, Chief Product Officer at Jinius by Bank of Cyprus & Άγγελος Κωνσταντινίδης, Technical Lead at Jinius by Bank of Cyprus, πραγματοποίησαν σύντομη παρουσίαση των APIs και του Jinius Marketplace.

Στη συνέχεια, o κ. Μαρίνος Ξυναριανός, Open Banking & Fintech Expert, μίλησε για καλές πρακτικές εφαρμογής η οποία ταυτίζεται με την εκάστοτε θεματική του μαραθωνίου καινοτομίας.

Τέλος ο κ. Γιώργος Καραμανώλης, Co-founder, CTO/CIO from Crowdpolicy, παρουσίασε τις θεματικές, τον στόχο και την διαδικασία του BoC Fintech Hackathon 5.0

Στόχος του BoC Fintech Hackathon 5.0 είναι η δημιουργία καινοτόμων λύσεων γύρω από το Fintech, μέχρι το στάδιο ενός Ελάχιστου Βιώσιμου Προϊόντος (MVP) με την προοπτική μελλοντικής ανάπτυξης σε πλήρεις λειτουργικές εφαρμογές.

Η Τράπεζα Κύπρου μέσα από τα αναβαθμισμένα open banking APIs (sandbox) και το SDK (Software Development kit) θα παρέχει τη δυνατότητα τεχνολογικής υποστήριξης των εφαρμογών των ομάδων ώστε να ενσωματώνουν καινοτόμες δυνατότητες όπως τη διενέργεια πληρωμών, την  ανάπτυξη υπηρεσιών αξιοποίησης δεδομένων συναλλαγών με ασφαλή τρόπο.

Δήλωσε Συμμετοχή: https://bochackathon.com/register

Στο BoC Fintech Hackathon 5.0 μπορούν να συμμετέχουν προγραμματιστές, νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), επαγγελματίες, φοιτητές, καθώς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να λάβει μέρος και να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών στον τομέα του fintech.

Το BoC Fintech Hackathon 5.0 λαμβάνει την πρόσθετη στήριξη υποστήριξη:

Σχετικοί Σύνδεσμοι:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Καλές Πρακτικές και Fintech στο Open Day BoC Fintech Hackathon 5.0

To Open Day BoC Fintech Hackathon 5.0, σηματοδοτεί την έναρξη του BoC Fintech Hackathon 5.0, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία το τριήμερο...

Η Γερμανία σε ύφεση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την «εκδίκηση των PIGS -των Γουρουνιών».  Οπου PIGS το αρκτικόλεξο που επινοήθηκε για να υποδείξει τις χώρες της Νότιας...

Κυκλώνας Μίλτον: Απειλεί το 2,8% του αμερικανικού ΑΕΠ και τις ασφαλιστικές με κόστος 60 δισ.

Ο τυφώνας Milton θα μπορούσε να προκαλέσει ασφαλιστικές ζημίες έως και 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων εάν πλήξει με την τρέχουσα ισχύ του τη Φλόριντα προειδοποιούν...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!