27.5 C
Nicosia
Δευτέρα 7 Οκτώβριος 2024 | 11:50

Ο Χέρτσογκ καλεί τον κόσμο «να υποστηρίξει το Ισραήλ στη μάχη κατά των εχθρών»

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ κάλεσε σήμερα τον κόσμο «να υποστηρίξει το Ισραήλ στη μάχη του κατά των εχθρών», κατά την πρώτη επέτειο από την φονική και άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς κατά του εβραϊκού κράτους.

Η 7η Οκτωβρίου του 2023 άφησε «σημάδι στην ανθρωπότητα (…), σημάδι στο πρόσωπο της Γης» και «ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει και να κατανοήσει ότι για να αλλάξει την πορεία της ιστορίας και να φέρει την ειρήνη και ένα καλύτερο μέλλον στην περιοχή, πρέπει να υποστηρίξει το Ισραήλ στη μάχη του κατά των εχθρών», αναφέρει ο Χέρτσογκ σε ανακοίνωσή του.

Με το τραύμα ακόμα νωπό και πολεμώντας σε περισσότερα μέτωπα, το Ισραήλ τιμά σήμερα, πρώτη επέτειο της τραγωδίας, τα θύματα της χωρίς προηγούμενο επίθεσης που πραγματοποίησε το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο έδαφός του, με την οποία ξέσπασε ο πόλεμος στη λωρίδα της Γάζας.

Στη Ρεΐμ, στο μέρος όπου διεξαγόταν το φεστιβάλ μουσικής Nova και όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 370 άνθρωποι, ένα πλήθος έδωσε μέσα σε ατμόσφαιρα περισυλλογής το σήμα για την έναρξη αυτών των τελετών τηρώντας σιγή ενός λεπτού ακριβώς στις 06:29 (τοπική ώρα και ώρα Κύπρου), την ώρα που η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεσή της στο νότιο Ισραήλ.

Λίγο νωρίτερα, οι υπνωτικοί ήχοι του τελευταίου μουσικού κομματιού που είχε ακουστεί πριν από ένα χρόνο στο χώρο αυτό, ακούστηκαν για μερικά λεπτά μπροστά σε ένα πλήθος οικογενειών που πενθούσαν, με μερικούς από τους παριστάμενους να έχουν αποτυπωμένα στα ρούχα τους το πρόσωπο του νεκρού συγγενή τους.

Όταν η μουσική διακόπηκε ξαφνικά, όπως είχε γίνει την ημέρα της επίθεσης, μια κραυγή απόγνωσης έσπασε τη σιωπή.

Μακρόν: “Ο πόνος παραμένει οξύς όπως πριν από ένα χρόνο”

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα, κατά την πρώτη επέτειο της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου που διέπραξε η Χαμάς στο Ισραήλ, ότι «ο πόνος παραμένει οξύς όπως πριν από ένα χρόνο», «αυτός του ισραηλινού λαού, του δικού μας, της πληγωμένης ανθρωπότητας».

Χθες, ο Μακρόν επιβεβαίωσε στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την «ακλόνητη δέσμευση» της Γαλλίας για την ασφάλεια του Ισραήλ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας την επομένη των δηλώσεων του Γάλλου προέδρου που ζητούσε να σταματήσουν κάποιες παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ.

Το Φόρουμ των Οικογενειών ανακοινώνει τον θάνατο Ισραηλινού ομήρου που εξακολουθούσε να κρατείται στη Γάζα

Το Φόρουμ των Οικογενειών ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο ενός Ισραηλινού ομήρου ακριβώς έναν χρόνο μετά την απαγωγή του από το φεστιβάλ μουσικής Nova κατά τη φονική και άνευ προηγουμένου επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

“Το Φόρουμ των Οικογενειών ομήρων θρηνεί τον θάνατο του Ιντάν Στίβι”, ηλικίας 28 ετών, του οποίου “το πτώμα εξακολουθεί να βρίσκεται” στη Γάζα, αναφέρει το Φόρουμ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, την ώρα που το Ισραήλ τιμά σήμερα, πρώτη επέτειο της τραγωδίας, τα θύματα της άνευ προηγουμένου επίθεσης που πραγματοποίησε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο έδαφός του, με την οποία ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το ροδόσταγμα Αγρού το 13ο προϊόν στη λίστα των ΠΓΕ, αύξηση επιδικώκει το Υπ. Γεωργίας

Το «Ροδόσταγμα Αγρού/Rodostagma Agrou/Agros Rosewater» είναι το δέκατο τρίτο κυπριακό προϊόν που καταχωρίζεται στο επίσημο μητρώο των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Ο ΟΠΕΚ μπορεί να καλύψει την «εξαφάνιση» του ιρανικού πετρελαίου

Υποχωρούν ελαφρά σήμερα του πετρελαίου, παρά τις ανησυχίες για την επικείμενη «απάντηση» του Ισραήλ στο Ιράν, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι μπορεί να καλυφθεί...

Στις 13 Ιανουαρίου ξεκινά επί της ουσίας η δίκη για τις πολιτογραφήσεις

Στην επί της ουσίας ακροαματική διαδικασία αναμένεται να προχωρήσει στις 13 Ιανουαρίου του 2025 η διαδικασία της ποινικής υπόθεσης, που αφορά τόσο στο ρεπορτάζ του...

Ο Χέρτσογκ καλεί τον κόσμο «να υποστηρίξει το Ισραήλ στη μάχη κατά των εχθρών»

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ κάλεσε σήμερα τον κόσμο «να υποστηρίξει το Ισραήλ στη μάχη του κατά των εχθρών», κατά την πρώτη επέτειο...

ΥΠΕΞ: Ευκαιρία ενίσχυσης διπλωματικού αποτυπώματος τυχόν εκλογή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τυχόν εκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΣΑΔ) του ΟΗΕ, θα είναι μια ευκαιρία για τη χώρα να ενισχύσει το διπλωματικό αποτύπωμά της...

Εκλογές για την ανάδειξη Μελών των Ενοριακών Επιτροπών Ιεράς Μητρόπολης Μόρφου

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει ότι, για σκοπούς διεξαγωγής των εκλογών ανάδειξης Μελών των Ενοριακών Επιτροπών στην Ιερά Μητρόπολη Μόρφου, θα προχωρήσει στη διάθεση στοιχείων...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!