32.8 C
Nicosia
Παρασκευή 27 Σεπτέμβριος 2024 | 14:24

Θορυβήθηκε ο Χαρτσιώτης από την απόδραση και συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη – Σε διαθεσιμότητα και οι δεσμοφύλακες

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης, έθεσε -σύμφωνα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας- σε διαθεσιμότητα τρεις έκτακτους δεσμοφύλακες, οι οποίοι συνόδευαν τον 42χρονο ισοβίτη Δώρο Θεοφάνους, γνωστό ως «κομμωτή», που απέδρασε την Πέμπτη από την κατοικία των γονιών του, στα Χολέτρια της Πάφου.

Επίσης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας εισηγήθηκε τη διαθεσιμότητα μόνιμου μέλους του προσωπικού του Τμήματος Φυλακών και Επικεφαλής της συνοδείας.

Οι αποφάσεις ανακοινώθηκαν, στο πλαίσιο σύσκεψης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στην παρουσία του Αρχηγού της Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεοδώρου και του Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Φυλακών, Χαράλαμπου Φιλιππίδη, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.

Κατά τη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο αρμόδιος Υπουργός, έγινε εκτενής ενημέρωση για τα γεγονότα και τις συνθήκες που οδήγησαν στην απόδραση του ισοβίτη κατάδικου και για τις εξελίξεις των ερευνών, που διεξάγονται για τη σύλληψη του δραπέτη.

Πρωταρχικός στόχος η σύλληψη του ισοβίτη, λέει ο Χαρτσιώτης

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, αναφέρεται πως ο κ. Χαρτσιώτης τόνισε εμφαντικά τόσο στον Αρχηγό της Αστυνομίας, όσο και στον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Φυλακών, ότι «στο παρόν στάδιο πρωταρχικός στόχος είναι η σύλληψη του ισοβίτη κατάδικου».

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας, για ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων, αμέλεια καθήκοντος, καθώς και για τυχόν άλλες παραλείψεις/ενέργειες από τους συμμετέχοντες στη συνοδεία και/ή άλλους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, οι οποίες οδήγησαν στη δραπέτευση του ισοβίτη κατάδικου.

Επίσης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας έθεσε από το βράδυ της Πέμπτης σε διαθεσιμότητα τους τρεις αστυνομικούς της ΜΜΑΔ, που συνόδευαν τον Θεοφάνους στην Πάφο.

Εξάλλου, η Αστυνομία προχώρησε χθες σε δύο συλλήψεις, εκ των οποίων η μία αφορά στον 68χρονο πατέρα του ισοβίτη, ενώ η δεύτερη αφορά 43χρονο, ο οποίος προέρχεται από το φιλικό περιβάλλον του ισοβίτη.

Ο 42χρονος ισοβίτης επισκεπτόταν τους δικούς του, με τη συνοδεία της Αστυνομίας, κάθε τρεις μήνες, αφού έχει συμπληρώσει τα 10 έτη στη φυλακή.

Άφαντος ο «κομμωτής»

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν το πρωί στο Δικαστήριο, κατά την προσαγωγή του 68χρονου πατέρα του και του 43χρονου Σύρου φίλου του, που συνελήφθησαν για την υπόθεση, το σχέδιό του ήταν να διαφύγει στα κατεχόμενα και από εκεί στην Κωνσταντινούπολη, με τελικό προορισμό την Κολομβία.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ενώπιον Δικαστηρίου, ο εκπρόσωπος του ΤΑΕ Πάφου, Ανδρόνικος Τσαππής, οι Αρχές έχουν πληροφορίες ότι ο «Κομμωτής» είναι οπλισμένος και δεν αναμένεται να παραδοθεί στις Αρχές.

Το φρικτό έγκλημα που διέπραξε ο «Κομμωτής»

Ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα στην ιστορία του νησιού διέπραξε, τον Δεκέμβριο του 2011 στην Πάφο, ο δραπέτης Δώρος Θεοφάνους, με θύματα 24χρονη εγκυμονούσα και το 3 ετών κοριτσάκι της.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 14:30 το μεσημέρι της 13ης Δεκεμβρίου, εντοπίστηκε σε παραθαλάσσια περιοχή στη Γεροσκήπου, αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν αναίσθητο πρόσωπο. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για την 24χρονη, Yulia Oboroc, από τη Μολδαβία, η οποία είχε δηλωθεί στην Αστυνομία ως ελλείπουσα τα ξημερώματα της προηγούμενης ημέρας, μαζί με το παιδάκι της.

Μέλη των διωκτικών αρχών, καθώς και ο ιατροδικαστής, Νικόλας Χαραλάμπους, μετέβησαν στη σκηνή όπου από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η 24χρονη δέχθηκε δύο πυροβολισμούς με πιστόλι στο στήθος. Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή, εντοπίστηκε νεκρό και το τρίχρονο κοριτσάκι μέσα στη θάλασσα, σε κοντινή απόσταση από τη μητέρα του.

Η άτυχη Yulia Oboroc και το κοριτσάκι της. 

Ακόμη πιο φρικιαστικό είναι το γεγονός πως η 24χρονη διένυε τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Για την δολοφονία της καταδικάστηκε σε ισόβια από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο της Πάφου, ο «κομμωτής», Δώρος Θεοφάνους, ο οποίος συζούσε με το θύμα επί τρία χρόνια, μετά το χωρισμό της 24χρονης με τον πατέρα της κορούλας της.

Κίνητρο του στυγερού εγκλήματος, σύμφωνα με το δικαστήριο, ήταν η παθολογική ζήλια αλλά και τα οικονομικά προβλήματα του Θεοφάνους.

Θυμίζουμε μάλιστα ότι, το Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για το διπλό έγκλημα, επιβάλλοντάς του ποινή δια βίου φυλάκισης για εκ προμελέτης φόνο της Yulia Oboroc και για την δολοφονία της τρίχρονης Βικτώριας. Δέκα έτη για κατοχή πιστολιού και δέκα έτη για κατοχή εκρηκτικών υλών.

Το δικαστήριο απέρριψε όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, ενώ έκρινε αξιόπιστη την κατάθεση του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, ο οποίος είχε οδηγήσει την Αστυνομία στο όπλο του φόνου, αφού ο Θεοφάνους του εκμυστηρεύτηκε λεπτομέρειες για το έγκλημα.

Η έκκληση της Αστυνομίας

Με ανακοίνωσή της η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Θεοφάνους.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Πάφου στον αριθμό 26806021 ή τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χιου Χέφνερ: Ο θρυλικός εκδότης του Playboy

Ο Χιου Χέφνερ (Hugh Hefner) ήταν αμερικανός επιχειρηματίας, εκδότης του θρυλικού ανδρικού περιοδικού Playboy, που συνέβαλε στη σεξουαλική απελευθέρωση της δεκαετίας του ‘60. Έχοντας...

Αβ. Νεοφύτου: Αναγκαία η συνταγματική αναθεώρηση – Ανησυχητικό έλλειμμα ικανότητας διαχείρισης κρίσεων από ΠτΔ

Την παύση του Γενικού Ελεγκτή, αλλά και τα όσα ακολούθησαν σχετικά με την αντικατάσταση του ΠτΔ, σχολιάζει ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Σημειώνει πως «καταγράψαμε με απογοήτευση...

Νέα υπόθεση σφετερισμού ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα – Υπό 7ημερη κράτηση 61χρονη

Την 7ημερη κράτηση διέταξε σήμερα το Δικαστήριο εναντίον 61χρονης Ευρωπαίας πολίτη σε σχέση με υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακής περιουσίας στα κατεχόμενα. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο...

Οπλισμένος και με οργανωμένο σχέδιο μετάβασης στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στην Κολομβία ο «κομμωτής»

Οπλισμένος και με καλά οργανωμένο σχέδιο είναι ο Θεόδωρος Θεοφάνους, γνωστός ως «Κομμωτής», που απέδρασε χθες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο πατρικό του,...

ΑΚΕΛ: Η απόδραση βαρυποινίτη έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενα κρούσματα ανικανότητας και ανεπάρκειας

Η χθεσινή απόδραση βαρυποινίτη, ουσιαστικά μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας, έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενα κρούσματα ανικανότητας και ανεπάρκειας: τα κτυπήματα του υποκόσμου με...

Διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας: Νέο ορόσημο η 30ή Σεπτεμβρίου για να προχωρήσει το έργο – Τι αναμένεται από ΡΑΕΚ

Τουλάχιστον μία ρυθμιστική απόφαση στη Λευκωσία απομένει για να ξεμπλοκάρει η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου, μετά την ψήφιση χθες στην ελληνική Βουλή της ρύθμισης που προβλέπει...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!