22.9 C
Nicosia
Τρίτη 24 Σεπτέμβριος 2024 | 22:26

Μαθητές παίζουν με τα κινητά, ενώ επιδίδονται σε ηλεκτρονικό τζόγο στα διαλείμματα

Τη θέση του Υπουργείου ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, για απαγόρευση των κινητών και εν ώρα διαλείμματος, στα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης, θα αναλύσει, την Τετάρτη, η Υπουργός Παιδείας, Αθήνα Μιχαηλίδου. Η ΥΠΑΝ επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι εν ώρα μαθήματος γίνονται τα λεγόμενα «challenges» μέσω μηνυμάτων μεταξύ μαθητών/τριών, ενώ αποκάλυψε πως υπάρχει και ενημέρωση για χρήση κινητών, κατά τα διαλείμματα, όπου μαθητές επιδίδονται σε ηλεκτρονικό τζόγο.

Σε δηλώσεις της, στο πλαίσιο περιοδείας της στο ΤΕΠΑΚ, η κ. Μιχαηλίδου κλήθηκε να σχολιάσει σημερινό περιστατικό, κατά το οποίο κινητό, που βρισκόταν στην τσέπη μαθητή, άρχισε να βγάζει καπνούς. Όπως είπε, το Υπουργείο της έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα για το θέμα των κινητών τηλεφώνων και «θα το πούμε και αύριο στη Βουλή».

«Για εμάς δεν είναι μόνο παιδαγωγικό το θέμα, είναι και θέμα ψυχικής υγείας, αλλά και σωματικής υγείας», ανέφερε και πρόσθεσε πως «πρέπει επιτέλους να ακολουθήσουμε τις άλλες χώρες, να μην περιμένουμε και εμείς, εκ των υστέρων, να μας επιβληθούν αυτές οι κυρώσεις, όπως η απαγόρευση του κινητού».

Την ίδια ώρα υπογράμμισε πως «δεν μιλάμε για αντι-παιδαγωγικό μέτρο» και ότι «το κινητό θέλουμε να είναι στη τσάντα των μεγάλων παιδιών, αφού όπως ξέρετε, στο δημοτικό απαγορεύεται πλήρως και ήδη έχει περάσει αυτή η νομοθεσία».

Το Υπουργείο, συνέχισε, ζητά όπως το κινητό παραμένει απενεργοποιημένο στην τσάντα των μαθητών/τριών και κατά το διάλειμμα και όπως χρησιμοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

«Να τα βοηθήσουμε (τα παιδιά) να κοινωνικοποιηθούν στο διάλειμμα, να τα βοηθήσουμε να δουλέψουν με τους εκπαιδευτικούς στην τάξη, γιατί έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες ότι το κινητό τους εμποδίζει να δουλέψουν στην τάξη και αυτό θα χρησιμοποιείται με την κρίση του εκπαιδευτικού, για εκπαιδευτικούς σκοπούς», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι το Υπουργείο της στηρίζει την πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στο μάθημα και υπενθύμισε πως «ήδη έχουμε πάρει δεκάδες, εκατοντάδες συσκευές στα σχολεία, tablets, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ., για να διευκολύνουμε την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στο μάθημα, στη διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης».

Λέγοντας πως ήδη έγινε μια πρώτη συζήτηση για το θέμα στη Βουλή, η Αθηνά Μιχαηλίδου ανέφερε πως «τώρα αναμένουμε, με βάση και την συζήτηση που έγινε και μας δόθηκε και αρκετό υλικό για να μπορούμε να επανέλθουμε και θα είμαι και εγώ, αυτή τη φορά, αύριο στη Βουλή, για να συζητήσουμε το θέμα και από εκεί και πέρα είναι βεβαίως θέμα της Βουλής».

Κληθείσα να εξηγήσει ποια είναι η πρόταση του Υπουργείου της, διευκρίνισε πως, ενώ ήδη απαγορεύεται η χρήση στο μάθημα, «εμείς εκείνο που λέμε είναι να απαγορευθεί και στο διάλειμμα και να επιτρέπεται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς».

Σε παρατήρηση ότι υπάρχουν πληροφορίες για χρήση του κινητού εντός της τάξης για τη δημιουργία των λεγόμενων «challenges» μεταξύ συμμαθητών, η ΥΠΑΝ είπε πως «εμείς έχουμε πολύ σημαντική και άσχημη ενημέρωση που έχει να κάνει, όχι μόνο με την βία και την παραβατικότητα μέσω του κινητού».

«Τελευταίως ενημερωθήκαμε και για ηλεκτρονικό τζόγο, δυστυχώς, θέματα που διεξάγονται το διάλειμμα», δήλωσε και τόνισε πως τα παιδιά χρησιμοποιούν τα κινητά όλες τις άλλες ώρες και μέρες «δεν είναι ανάγκη να έχουμε και τα σχολεία μας εκεί ως χώρους αξιοποίησης του κινητού».

Εξάλλου, ερωτηθείσα για παράπονα γονέων ιδιωτικού σχολείου για υπερβολική αύξηση χρεώσεων, είπε πως «απαγορεύεται να αποφασίζει μόνο του το σχολείο για τόση μεγάλη αύξηση στα δίδακτρα ή στις χρεώσεις που κάνει», προσθέτοντας ότι το θέμα έχει συζητηθεί σε σχετική συνάντηση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου.

«Υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία, η οποία πρέπει να ακολουθηθεί», ανέφερε η ΥΠΑΝ και υπέδειξε πως, αν υπάρχουν άλλα τέτοια φαινόμενα και σε άλλα σχολεία, θα πρέπει να καταγγέλλονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ψάχνουν για νέο Διευθυντή στον ΟΑΥ – Ποιοι οι 5 υποψήφιοι

Ψάχνουν για νέο Διευθυντή στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας μετά την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να διορίσει στη θέση του Γενικού Ελεγκτή τον γενικό διευθυντή του...

Σωφρόνης Αυγουστή: Έλυσε τη συνεργασία με Καρμιώτισσα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Καρμιώτισσα που ενημέρωσε πως ο Σωφρόνης Αυγουστή αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας. Πλέον ανοίγει ο δρόμος πρόσληψης τους από...

Μήνυμα Νετανιάχου: «Ο στρατός θα συνεχίσει να πλήττει τη Χεζμπολάχ»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο στρατός του Ισραήλ θα εξακολουθήσει να πλήττει τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενώ οι ανταλλαγές πυρών στα...

Αναγνώριση του ψευδοκράτους ζήτησε στη συνέλευση του ΟΗΕ ο Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ζήτησε από τα μέλη του, να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας...

Ξεπέρασε τις 190 μονάδες το ΧΑΚ με υψηλό όγκο συναλλαγών

Με άνοδο ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 190,80 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 0,55% Ανάλογη...

Κισσόνεργα: Πέντε πρόσωπα τραυματίστηκαν σε τροχαίο

Πέντε πρόσωπα τραυματίστηκαν σε τροχαίο, που συνέβη γύρω στις 15:30 της Τρίτης στην περιοχή της Κισσόνεργας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τροχαίο συνέβη στην περιοχή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!