26.8 C
Nicosia
Τρίτη 24 Σεπτέμβριος 2024 | 21:23

Χεζμπολάχ: Προειδοποίηση για φυλλάδια του Ισραήλ με «επικίνδυνο barcode» – Νεκρός διοικητής της Χεζμπολάχ

«Το Ισραήλ ρίχνει φυλλάδια που έχουν έναν «πολύ επικίνδυνο» barcode, στην ανατολική κοιλάδα Μπεκάα», ανακοίνωσε  το γραφείο Τύπου της Χεζμπολάχ  προειδοποιώντας πως η σάρωση του κωδικού από κινητό τηλέφωνο “αφαιρεί όλες τις πληροφορίες” από οποιαδήποτε συσκευή.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό. Το γραφείο Τύπου της Χεζμπολάχ δεν είπε αν αναγράφεται κάτι άλλο στα φυλλάδια.

Εντωμεταξύ, ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού δήλωσε σήμερα πως δεν πρέπει να δοθεί ανάπαυλα στη Χεζμπολάχ και πως οι επιθέσεις εναντίον της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης στον Λίβανο θα επιταχυνθούν.

«Η κατάσταση απαιτεί συνεχόμενη, έντονη δράση σε όλες τις αρένες», δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατηγός Χερτσί Χαλεβί έπειτα από αποτίμηση ασφαλείας.

«Να φύγουν τώρα που υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες πτήσεις»

Οι Αμερικανοί που βρίσκονται στον Λίβανο θα πρέπει να φύγουν τώρα που υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες πτήσεις, είπε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κϊρμπι, καθώς μαίνεται η βία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες εμπορικές επιλογές για τους Αμερικανούς ώστε να φύγουν και θα πρέπει να φύγουν τώρα όσο αυτές οι επιλογές είναι διαθέσιμες», είπε ο Κίρμπι στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC “Good Morning America”, προσθέτοντας πως Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε διαρκή επαφή με Ισραηλινούς ομολόγους τους.

Νεκρός ανώτερος διοικητής

Νωρίτερα, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέο πλήγμα ακριβείας στη Βηρυτό.

Δύο πηγές ασφαλείας του Λιβάνου τόνισαν ότι το νέο αυτό ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας είχε στόχο υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ.

Αργότερα πηγές προσκείμενες στη Χεζμπολάχ επιβεβαίωναν ότι από την επίθεση νεκρός είναι ο στρατιωτικός διοικητής της Ιμπραήμ  Κομπέισι.

Από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο τους τελευταίους μήνες ήδη έχουν σκοτωθεί ο «υπ’ αριθμόν δύο», ο Ιμπραχίμ Ακίλ και ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης, Φουάντ Σουκρ.

Στην Συρία

Στο μεταξύ, περίπου 500 άνθρωποι έφθασαν στη Συρία από τον γειτονικό Λίβανο, όπως δήλωσε σήμερα στο AFP Λιβανέζος αξιωματούχος ασφαλείας, μετά τα χθεσινά ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο, τα πιο φονικά μετά τον τελευταίο πόλεμο Ισραήλ-Χεζμπολάχ το 2006.

«Περίπου 500 Λιβανέζοι διέσχισαν τα σύνορα από τα συνοριακά φυλάκια αλ Κουσάιρ και Νταμπουσίγια μεταξύ 16:00 και 24:00» [χθες, Δευτέρα], δήλωσε ο αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας. Σήμερα «αυτοκίνητα εξακολουθούσαν να συρρέουν τις πρώτες πρωινές ώρες», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ψάχνουν για νέο Διευθυντή στον ΟΑΥ – Ποιοι οι 5 υποψήφιοι

Ψάχνουν για νέο Διευθυντή στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας μετά την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να διορίσει στη θέση του Γενικού Ελεγκτή τον γενικό διευθυντή του...

Σωφρόνης Αυγουστή: Έλυσε τη συνεργασία με Καρμιώτισσα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Καρμιώτισσα που ενημέρωσε πως ο Σωφρόνης Αυγουστή αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας. Πλέον ανοίγει ο δρόμος πρόσληψης τους από...

Μήνυμα Νετανιάχου: «Ο στρατός θα συνεχίσει να πλήττει τη Χεζμπολάχ»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο στρατός του Ισραήλ θα εξακολουθήσει να πλήττει τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενώ οι ανταλλαγές πυρών στα...

Αναγνώριση του ψευδοκράτους ζήτησε στη συνέλευση του ΟΗΕ ο Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ζήτησε από τα μέλη του, να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας...

Ξεπέρασε τις 190 μονάδες το ΧΑΚ με υψηλό όγκο συναλλαγών

Με άνοδο ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 190,80 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 0,55% Ανάλογη...

Κισσόνεργα: Πέντε πρόσωπα τραυματίστηκαν σε τροχαίο

Πέντε πρόσωπα τραυματίστηκαν σε τροχαίο, που συνέβη γύρω στις 15:30 της Τρίτης στην περιοχή της Κισσόνεργας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τροχαίο συνέβη στην περιοχή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!