27.8 C
Nicosia
Τρίτη 24 Σεπτέμβριος 2024 | 13:28

Ο ΣΥΡΙΖΑ «γιορτάζει» έναν χρόνο Κασσελάκη και η ΝΔ ετοιμάζεται για πάρτι

Πάλεψε από μικρός με την ξενιτιά και το παραδικαστικό κύκλωμα, φοίτησε στα καλύτερα πανεπιστήμια και γνώρισε από κοντά τον κόσμο της απληστίας και των υπερκερδών ως στέλεχος (;) της Goldman Sachs, για να τον απορρίψει. Άφησε τελικά τη ζωή του στις ΗΠΑ για να υπηρετήσει την πολιτική στην Ελλάδα. Θυμάστε;

Κάπως έτσι – κάτι μεταξύ Ξανθόπουλου και αριστερού Ντέιβιντ Σόλομον- μας παρουσιάστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος σήμερα γιορτάζει τη συμπλήρωση ενός έτους από τον εκλογικό θρίαμβο απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου. Γιατί ήταν αναμφίβολα ένας θρίαμβος που σόκαρε το πολιτικό σύστημα.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2023, όπως γράφαμε και τότε, ο  ΣΥΡΙΖΑ έγινε το πρώτο κόμμα στα χρονικά και παγκοσμίως, που μετά τη συντριπτική ήττα στις εθνικές  εκλογές «έχασε» και τις… εσωκομματικές. Ένα πρόσωπο άγνωστο στον χώρο της κεντροαριστεράς και στο ευρύ κοινό, χωρίς καμία κομματική προϋπηρεσία, ανέλαβε τα ηνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάρη σε… τρεις λογαριασμούς: σε Facebook, Twitter και Instagram.

Ήταν σαφέστατα μία επιθετική εξαγορά. Ένα αναγνωρίσιμο brand, που κάποτε ήταν μεγάλη, ακόμη και ηγετική δύναμη στον χώρο, είχε φτάσει στο χείλος της κατάρρευσης. Και είδε έναν δυναμικό, νέο παίχτη, εντελώς απρόσκλητο, να «χτυπάει».

Η εκλογή του προκάλεσε σε ίσες δόσεις τάσεις διάλυσης και ενθουσιασμό. Έναν χρόνο μετά έχει μείνει μόνο το πρώτο. Ο ίδιος όμως εμφανίζεται αποφασισμένος να «επενδύσει» εκ νέου στην Αριστερά – πιστεύοντας ότι η βάση της τον στηρίζει. «Είμαι εδώ» είπε χθες και σήμερα ίσως μας πει και τα υπόλοιπα.

Απέναντι του θα έχει τον άλλοτε ένθερμο υπέρμαχό του, Παύλο Πολάκη, που σήμερα πιστεύει ότι είναι «καλό παιδί, αλλά για αρχηγός δεν κάνει». Θα έχει και τον Σωκράτη Φάμελλο, που έδωσε σε αυτόν τον ταραχώδη χρόνο όλες τις μάχες του κόμματος στη Βουλή από τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ, για να δει τον κ. Κασσελάκη να τον «καρατομεί» με συνοπτικές διαδικασίες.

Όλγα Γεροβασίλη και Νικόλας Φαραντούρης αποφάσισαν να μην μπουν στην κούρσα, ενώ το εάν τελικά θα συμμετέχει σε αυτή ο Απόστολος Γκλέτσος θα εξαρτηθεί από το εάν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές.

Ένα street party… συσπείρωσης

Θα περίμενε κανείς όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βιώνει τέτοιες αναταράξεις, το κυβερνών κόμμα να διανύει βίον ανθόσπαρτον. Αλλά πού; Είναι ξεκάθαρος πια ο φόβος πως στους κόλπους της ΝΔ δημιουργείται μία αντιπολιτευτική ομάδα από βουλευτές που θέλουν επιστροφή στις ρίζες. Η απόφαση για διαγραφή Σαλμά (όχι μόνο από την ΚΟ αλλά και από το κόμμα) ήταν πρωτίστως μία κίνηση που είχε ως στόχο να στείλει μήνυμα στους υπόλοιπους «αντάρτες» σχετικά που το με πού μπαίνουν τα όρια της κριτικής.

Για να χαλαρώσουν όμως λίγο το κλίμα στην Πειραιώς αποφάσισαν να γιορτάσουν τα … γενέθλια της ΝΔ, που φέτος γίνεται μία ώριμη 50αρα.

Μάλιστα  στόχος είναι να υπάρξει ένας πιο σύγχρονος εορτασμός στις 4 Οκτωβρίου, που ουσιαστικά σε ένα βαθμό θα θυμίζει «street party.

Το σύνθημα θα είναι «Επιστρέφουμε Ρηγίλλης» και η εκδήλωση θα  γίνει μπροστά στο ιστορικό κτίριο της Νέας Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ στόχος είναι η  εκδήλωση να αποτελέσει αφορμή για να σμίξουν παλιές και νέες γενιές του κόμματος και να σταλεί μήνυμα γαλάζιας συσπείρωσης. Αν μέχρι τότε δεν ανοίξουν και νέες ρωγμές.

Και η γεωγραφία της κάλπης

Την τιμητική του όμως σήμερα έχει και το ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που τα επιτελεία των διεκδικητων της ηγεσίας του έβαζαν τις τελευταίες πινελιές στην στρατηγική τους εν όψει του πολυαναμενόμενου debate, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων διασταύρωναν χθες το βράδυ τα ξίφη τους στην ΕΔΕΚΑΠ για ένα ζήτημα που έχει αναδειχθεί σε νέο σημείο τριβής τα τελευταία 24ωρα.

Ο αριθμός των εκλογικών κέντρων και τα σημεία τοποθέτησης τους ανά τη χώρα προκαλούν τριβές καθώς υπάρχουν γκρίνιες από υποψήφιους που εκφράζουν φόβους για μη αναλογική γεωγραφική κατανομή, με εύνοια υπέρ περιοχών που θεωρείται ότι υπερέχει ο Ν. Ανδρουλάκης.

Προ ημερών η Άννα Διαμαντοπούλου παρενέβη με επιστολή της στην ΕΔΕΚΑΠ ζητώντας αλλαγές ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση των ψηφοφόρων και προτείνοντας μεταξύ άλλων αύξηση εκλογικών κέντρων στις πρωτεύουσες νομών και σε όλους τους δήμους της Αττικής. Η γεωγραφία της κάλπης εξάλλου πάντα έπαιζε τον ρόλο της.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Νέο κατάστημα VICKO στη Λευκωσία

Το δεύτερο κατάστημα VICKO στη Λευκωσία εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024. Πρόκειται για ένα κατάστημα 440τ.μ. που αποτελεί το δεύτερο από το δίκτυο καταστημάτων...

Χρονιά ορόσημο το 2024 για δύο εργοστάσια της Škoda Auto

Φέτος, η Škoda Auto τιμά δύο σημαντικές επετείους σε δύο από τα πιο σημαντικά εργοστάσιά της, στο Kvasiny και στο Vrchlabí. Η μονάδα παραγωγής...

Ντάιμον (JP Morgan): Η γεωπολιτική κατάσταση χειροτερεύει – Ετοιμαστείτε για παρατεταμένο πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας

Ένα χρόνο αφότου ο Τζέιμι Ντάιμον της JP Morgan χαρακτήρισε τη γεωπολιτική ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο στον κόσμο, έκρουσε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου,...

Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, 4ος ο ΣΥΡΙΖΑ – Δούκας, Κασσελάκης προβάδισμα στις εσωκομματικές κάλπες

Την κυριαρχία της ΝΔ στο πολιτικό σύστημα, αν και με ποσοστά πολύ χαμηλότερα των εθνικών εκλογών, την παγίωση του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση και...

Τραμπ: Ο Ζελένσκι είναι ο καλύτερος πλασιέ όλων των εποχών

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θέλει «τόσο πολύ» να κερδίσει η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το...

Προτροπή από τη Βρετανία για ευελιξία προς επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό

Επίδειξη ευελιξίας με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό ζήτησε το Foreign Office απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το τι ελπίζει...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!