26.8 C
Nicosia
Δευτέρα 23 Σεπτέμβριος 2024 | 16:18

Μένει στην Κύπρο η Αννίτα Δημητρίου μετά τις δηλώσεις Κουλία – «Διασφάλιση ομαλότητας και σταθερότητας στον τόπο»

Στην ακύρωση του προγραμματισμένου της ταξιδιού στη Μάλτα προχώρησε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, υπό το φως των δηλώσεων του βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία, σχετικά με τον διορισμό Γενικού Ελεγκτή.

Η κ. Δημητρίου αποφάσισε να μείνει στην Κύπρο ως Προεδρεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εν τη απουσία του Νίκου Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για να διασφαλιστεί, όπως εξηγεί, η ομαλότητα και τη σταθερότητα στον τόπο, «η οποία πλήττεται από δημόσιες δηλώσεις».

Σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι «ως αιρετοί αντιπρόσωποι των πολιτών που μας τίμησαν με την ψήφο τους οφείλουμε στις δύσκολες στιγμές να δηλώνουμε το παρών μας.»

«Αυτή τη στιγμή επιβάλλεται να διασφαλίσουμε την ομαλότητα και τη σταθερότητα στον τόπο μας, η οποία πλήττεται από δημόσιες δηλώσεις.

Υπό τις δεδομένες περιστάσεις αποφάσισα να ακυρώσω το προγραμματισμένο ταξίδι μου στη Μάλτα, μεταξύ 25ης και 27ης Σεπτεμβρίου 2024, για την εκπροσώπηση της χώρας μας στη 17η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών της Ευρώπης, στην οποία θα με εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε μία κρίση να γεννάει άλλη κρίση, αλλά οφείλουμε με υπευθυνότητα να θωρακίσουμε θεσμούς και να τιμήσουμε τα αξιώματα που υπηρετούμε.

Οι θεσμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν μπορεί να ασκούνται με τρόπο που να προκαλούν ανησυχία και αμηχανία στους πολίτες ειδικά από όσους έχουν τη θεσμική υποχρέωση και το καθήκον να τους διασφαλίζουν, να τους προστατεύουν και να τους σέβονται.

Οφείλουμε, συνεπώς, να την οδηγήσουμε σε μια διαφορετική διέξοδο. Θεσμική και ενωτική, που θα αντιμετωπίζει οριστικά τις παθογένειες του παρελθόντος.»

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και βουλευτής ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας είχε προειδοποιήσει ότι εν τη απουσία του Νίκου Χριστοδουλίδη και της Αννίτας Δημητρίου, θα διόριζε τον νέο Γενικό Ελεγκτή όταν θα αναλάμβανε ως Προεδρεύοντας της Δημοκρατίας, το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης.

Δήλωσε μάλιστα ότι είχε εξεύρει το πρόσωπο στο οποίο θα έδινε τα ηνία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, από τις τάξεις της Υπηρεσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Νέα συμφωνία με χρηματοδότηση 17,6 εκατ. ευρώ για την Κύπρο από τη Νορβηγία και τα EEA Grants

Ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις Νορβηγίας και Κύπρου σηματοδοτεί η υπογραφή της συμφωνίας για τον νέο Χρηματοδοτικό Μηχανισμό ΕΟΧ Νορβηγίας 2021 – 2028...

Η τριπλή απειλή για την παγκόσμια οικονομία: Επιστροφή στο… 1929 ή στο ’80;

Σε μία από τις πλέον ηχηρές παρεμβάσεις της, η Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε πως οι αλλεπάλληλες κρίσεις που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια...

Συνάντηση Α.Δημητρίου με ΠΑΣΥΝΟ για ζητήματα που απασχολούν τους νοσηλευτές

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, και στελέχη του κόμματος με την Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), το μεσημέρι...

Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου

Στο 342% της κανονικής για τον μήνα ανήλθε η μέση βροχόπτωση, που σημειώθηκε από την 1η μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου στις ελεύθερες περιοχές της...

Κασκάρι (Fed): Υπέρ της περαιτέρω μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης το 2024

Υπέρ της περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Fed μέχρι το τέλος του 2024 είναι ο πρόεδρος της Fed Μινεάπολις, Νίλ...

Δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες για δίκαιη εκλογική διαδικασία είπε ο Κ. Κωνσταντίνου στο Εκλογοδικείο

Άρχισε σήμερα στο Εκλογοδικείο στην Πάφο η ακρόαση της ένστασης που κατέθεσε κατά του αποτελέσματος στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ο Κώστας Κωνσταντίνου. Ο κ. Κωνσταντίνου, ο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!