26.8 C
Nicosia
Δευτέρα 23 Σεπτέμβριος 2024 | 16:26

ΑΠΟΕΛ και Πάφος FC διεκδικούν το Super Cup την Τετάρτη, δηλώσεις προπονητών

Τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, αυτόν του Super Cup διεκδικούν την ερχόμενη Τετάρτη διεκδικούν ΑΠΟΕΛ και Πάφος FC.

Οι δύο ομάδες θα «συγκρουστούν» στο Στάδιο Αλφαμέγα στη Λεμεσό στις 20:30 με φόντο την πρώτη κούπα της φετινής σεζόν.

Μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα, ΑΠΟΕΛ και Πάφος έχουν δείξει σημάδια πολύ καλής αγωνιστικής κατάστασης, με τους γαλάζιους της Πάφου να έχουν το απόλυτο των νικών σε 4 αγωνιστικές και τους «γαλαζοκίτρινους» της Λευκωσίας να μετράνε τρεις νίκες σερί.

Τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι η ομάδα του έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει άλλο ένα τίτλο εκφράζει ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Ζοσέ Ντομίνγκες, μιλώντας στο γραφείο Τύπου.

«Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και η ομάδα βελτιώνεται. Ασφαλώς έχουμε ένα πολύ βαρυφορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα με αγώνες κάθε τρεις ημέρες, αλλά σίγουρα είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί έχουμε ενώπιον μας την πρώτη ευκαιρία για να κατακτήσουμε ένα τίτλο στη σεζόν. Είμαστε η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στην Κύπρο και είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο, τους ποδοσφαιριστές, την ομάδα να διεκδικούμε άλλον ένα. Προετοιμαζόμαστε για να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη», είπε αρχικά ο κ. Ντομόνγκες.

Για την Πάφο, ο προπονητής των πρωταθλητών είπε πως είναι μια δυνατή ομάδα. «Είναι μια από τις 4-5 στο πρωτάθλημα που είναι πολύ ανταγωνιστικές με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Έχει ένα προπονητή ο οποίος βρίσκεται για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα στην ομάδα και ξέρει πολύ καλά τους ποδοσφαιριστές του. Ξεκίνησαν πολύ καλά τη χρονιά και το θετικό είναι πως, τόσο εμείς όσο και η Πάφος έχουμε εξασφαλίσει συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχουμε τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών και το ίδιο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα, έτσι δεν έχει κάποια από τις δύο ομάδες πλεονέκτημα από αυτή την άποψη στον αγώνα του Super Cup», ανέφερε και εξέφρασε τον σεβασμό του στους Κυπελλούχους Κύπρου.

«Θα προετοιμαστούμε για τον αγώνα του Super Cup όσο πιο καλά μπορούμε για να έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό αγώνα», ανέφερε.

Αναφορικά με την παρουσία των φιλάθλων, ο κ. Ντομίνγκες ανέφερε πως όπου και να παίζει η ομάδα του, ο κόσμος αποτελεί το 12ο παίκτη. «Έχουμε τους καλύτερους φιλάθλους στην Κύπρο και από τους καλύτερους στον κόσμο. Τους θέλουμε να μας στηρίξουν στον αγώνα του Super Cup και θα δώσουμε τα πάντα για να τους κάνουμε ευτυχισμένους», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Πάφου Χουάν Κάρλος Καρσέδο μιλώντας στο γραφείο τύπου της ΚΟΠ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ομάδα του έχει την ικανότητα να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

«Το ξέρουμε ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Ο κάθε αγώνας που κρίνει ένα τίτλο είναι δύσκολος. Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη και έμπειρη ομάδα την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Θα αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο μας με φιλοδοξία, αλλά και ταπεινότητα, γνωρίζοντας πως είμαστε ικανοί να νικήσουμε και να κατακτήσουμε το super cup», είπε.

Ο κ. Καρσέδο είπε πως η ομάδα του άρχισε πολύ νωρίς την προετοιμασία της, αλλά και τους αγώνες λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. «Θεωρώ πως τη δεδομένη στιγμή ως ομάδα είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά ένας τελικός είναι πάντα ένας διαφορετικός αγώνας. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το επίπεδο μας. Γνωρίζουμε πως οι λεπτομέρειες μπορούν να κρίνουν τη νικήτρια ομάδα και θα προσπαθήσουμε αυτές οι λεπτομέρειες να είναι με το μέρος μας και να πάρουμε τη νίκη», είπε.

Σημείωσε πως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον ΑΠΟΕΛ στην περσινή χρονιά. «Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολη ομάδα να νικήσεις. Κυρίως όταν προηγηθούν στο σκορ, είναι δύσκολο να τους το ανατρέψεις και ξέρουμε αυτό το χαρακτηριστικό τους. Αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό μας παιχνίδι, να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Νέα συμφωνία με χρηματοδότηση 17,6 εκατ. ευρώ για την Κύπρο από τη Νορβηγία και τα EEA Grants

Ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις Νορβηγίας και Κύπρου σηματοδοτεί η υπογραφή της συμφωνίας για τον νέο Χρηματοδοτικό Μηχανισμό ΕΟΧ Νορβηγίας 2021 – 2028...

Η τριπλή απειλή για την παγκόσμια οικονομία: Επιστροφή στο… 1929 ή στο ’80;

Σε μία από τις πλέον ηχηρές παρεμβάσεις της, η Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε πως οι αλλεπάλληλες κρίσεις που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια...

Συνάντηση Α.Δημητρίου με ΠΑΣΥΝΟ για ζητήματα που απασχολούν τους νοσηλευτές

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, και στελέχη του κόμματος με την Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), το μεσημέρι...

Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου

Στο 342% της κανονικής για τον μήνα ανήλθε η μέση βροχόπτωση, που σημειώθηκε από την 1η μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου στις ελεύθερες περιοχές της...

Κασκάρι (Fed): Υπέρ της περαιτέρω μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης το 2024

Υπέρ της περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Fed μέχρι το τέλος του 2024 είναι ο πρόεδρος της Fed Μινεάπολις, Νίλ...

Δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες για δίκαιη εκλογική διαδικασία είπε ο Κ. Κωνσταντίνου στο Εκλογοδικείο

Άρχισε σήμερα στο Εκλογοδικείο στην Πάφο η ακρόαση της ένστασης που κατέθεσε κατά του αποτελέσματος στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ο Κώστας Κωνσταντίνου. Ο κ. Κωνσταντίνου, ο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!