27.9 C
Nicosia
Δευτέρα 23 Σεπτέμβριος 2024 | 14:26

Τρ.Κύπρου: Ντεμπούτο με 4,78 ευρώ της μετοχής στο ΧΑ

Ακόμη ένα ορόσημο για τo Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος Τάκης Αράπογλου, την έναρξη της διαπραγμάτευσης σήμερα Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) των συνήθων μετοχών της τράπεζας με το σύμβολο «BOCHGR».

Σε σημερινή ανακοίνωση, η Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company αναφέρει ότι μετά την επιτυχή εισαγωγή των συνήθων μετοχών της Εταιρείας (με διεθνή αριθμό αναγνώρισης τίτλων ISIN κωδικός: IE00BD5B1Y92) στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 17 Σεπτεμβρίου του 2024, η διαπραγμάτευση των Συνήθων Μετοχών θα ξεκινήσει σήμερα, στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 10:15 π.μ. (ώρα Ελλάδος) με το σύμβολο «BOCHGR».

Σημειώνει ότι η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των Συνήθων Μετοχών στο ΧΑ είναι η ίδια με την τιμή κλεισίματος των Συνήθων Μετοχών στην κύρια αγορά της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου («ΧΑΚ») στις 20 Σεπτεμβρίου 2024, και ανέρχεται σε €4.78.

Η Εταιρεία αναφέρει επίσης ότι η διαγραφή των Συνήθων Μετοχών από τη δευτερογενή εισαγωγή διεθνών εμπορικών εταιρειών στο Επίσημο Μητρώο του London Stock Exchange Group plc (το ‘LSE’) και η επακόλουθη ακύρωση της εισαγωγής στο LSE πραγματοποιήθηκε στις 8:00 π.μ. (ώρα Λονδίνου) στις 19 Σεπτεμβρίου 2024, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Προσθέτει ότι Συνήθεις Μετοχές θα συνεχίσουν να τυγχάνουν διαπραγμάτευσης στο ΧΑΚ με το σύμβολο «BOCH/ΤΡΚΗ».

Σύμφωνα με την Τράπεζα Κύπρου, η Ιρλανδία θα παραμείνει το Κράτος Μέλος Καταγωγής της για την εφαρμογή των Κανονισμών της Οδηγίας της ΕΕ για τη Διαφάνεια (2004/109/ΕΚ), ενώ η Bank of America Europe DAC (‘BofA Securities’) ενήργησε ως corporate broker της Εταιρείας σε σχέση με την εισαγωγή.

Αναφέρει επίσης ότι η Arthur Cox LLP ενήργησε ως ο νομικός σύμβουλος της Εταιρείας ως προς το Ιρλανδικό Δίκαιο, ο PotamitisVekris ενήργησε ως ο νομικός σύμβουλος της Εταιρείας ως προς το Ελληνικό Δίκαιο και οι Χρυσαφίνης και Πολυβίου ΔΕΠΕ ενήργησαν ως οι νομικοί σύμβουλοι της Εταιρείας ως προς το Κυπριακό Δίκαιο σχετικά με την Εισαγωγή.

Εξάλλου, σε δήλωση που συνοδεύει την ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος Τάκης Αράπογλου αναφέρει ότι «η έναρξη της διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών αντιπροσωπεύει ένα ακόμη ορόσημο για τo Συγκρότημα, το οποίο αποτελεί πλέον έναν ισχυρό οργανισμό χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με υψηλής ποιότητας ισολογισμό, υψηλά κεφάλαια και ρευστότητα και βιώσιμη επαναλαμβανόμενη κερδοφορία».

«Το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι η εισαγωγή έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τη ρευστότητα των μετοχών μας και την προβολή του Συγκροτήματος σε μια ευρύτερη σχετική επενδυτική βάση προς όφελος των μετόχων και του Συγκροτήματος», υπογραμμίζει.

Τέλος, ο κ. Αράπογλου ευχαριστεί τους μετόχους της τράπεζας για την έγκριση αυτού του σημαντικού βήματος ως προς την ανάπτυξη του Συγκροτήματος και προσβλέπουμε, όπως σημειώνει, «σε συνεργασία με περισσότερους επενδυτές ως αποτέλεσμα της εισαγωγής μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών».

Έναρξη επαναγοράς ιδίων μετοχών στο ΧΑ

Εξάλλου, σε άλλη σημερινή ανακοίνωση, σχετικά με την εισαγωγή για διαπραγμάτευση των συνήθων μετοχών της στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company ανακοινώνει την έναρξη επαναγοράς ιδίων μετοχών στο ΧΑ, με ισχύ από τις 23 Σεπτεμβρίου 2024.

Στην ανακοίνωση η τράπεζα αναφέρει ότι η έναρξη επαναγοράς ιδίων μετοχών στο ΧΑ αποτελεί μέρος του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών για επαναγορά Συνήθων Μετοχών, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται μέχρι €25 εκατ., όπως εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 15 Μαρτίου 2024.

Σύμφωνα με την Τράπεζα Κύπρου, η επαναγορά ιδίων μετοχών στο ΧΑ δεν θα αλλάξει το μέγεθος του Προγράμματος και θα εκτελείται παράλληλα με την επαναγορά ιδίων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (‘ΧΑΚ’), που θα συνεχίσει σύμφωνα με το Πρόγραμμα και δεν θα επηρεαστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η Μεσόγειος να μετατραπεί σε κόμβο ΑΠΕ, λένε οι Υπουργοί Ενέργειας των MED9

Οι Υπουργοί Ενέργειας του MED9 που συνεδρίασαν στη Λάρνακα, τόνισαν εκ νέου το φιλόδοξο όραμά τους για τη μετατροπή της περιοχής της Μεσογείου σε...

Κάθε τρία δευτερόλεπτα νοσεί κάποιος στον κόσμο με άνοια, σύμφωνα με μελέτες

Κάθε τρία δευτερόλεπτα κάποιος άνθρωπος στον κόσμο εμφανίζει άνοια/Alzheimer, αναφέρουν επιδημιολογικές μελέτες, οι οποίες καταδεικνύουν πως το ποσοστό νόσησης από άνοια τα επόμενα χρόνια θα...

Μπάσκετ: Παίκτης προσγειώθηκε με το κεφάλι στο παρκέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρομακτική στιγμή για τον Ζίγκα Ντανέου της Τσεντεβίτα, που στην προσπάθειά του να κόψει τον Γιόβαν Νόβακ της FMP προσγειώθηκε πολύ άσχημα με το κεφάλι...

Οι κάρτες Mastercard της Ελληνικής Τράπεζας σε ταξιδεύουν στο χωρίο του Αϊ Βασίλη

Αν την ώρα που πληρώνετε στο ταμείο ακούτε «χο, χο, χο» ή κουδουνάκια από το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη μην παραξενευτείτε. Είναι ο «ήχος»...

H Calvin Klein παρουσιάζει τη νέα της καμπάνια με πρωταγωνιστή τον MINGYU

Η Calvin Klein αποκαλύπτει τη νέα της καμπάνια με πρωταγωνιστή τον MINGYU από το συγκρότημα SEVENTEEN, αναδεικνύοντας τη συλλογή denim για το Φθινόπωρο 2024....

Βρετανία: Η τηλεργασία μειώνει την παραγωγικότητα, λέει η υπ. Οικονομικών

Η υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρέιτσελ Ριβς υποστήριξε σήμερα ότι η τηλεργασία μειώνει τις πιθανότητες ενίσχυσης της οικονομικής παραγωγικότητας, υιοθετώντας έτσι διαφορετική θέση σε σχέση με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!