30.8 C
Nicosia
Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024 | 18:48

Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις – «Συγγνώμη» από τα Harrods

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις από τον εκλιπών πρώην ιδιοκτήτη των Harrods, Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, εις βάρος εργαζομένων του πολυκαταστήματος.

Μία ακόμη γυναίκα κατήγγειλε στο BBC ότι δέχθηκε μια εμετική σεξουαλική επίθεση από τον αλ Φαγέντ, αφού προσκλήθηκε στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο για συνάντηση εργασίας.

Η γυναίκα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αστυνομία ήταν κοντά στο να τον συλλάβει για την καταγγελία της λίγες μέρες πριν ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ αποβιώσει σε ηλικία 94 ετών, τον Αύγουστο του 2023.

Βάσει της έρευνας του BBC, η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, περισσότερες από 20 γυναίκες δήλωσαν ότι δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από τον δισεκατομμυριούχο. Πέντε εξ αυτών κατήγγειλαν ότι βιάστηκαν.

Σύμφωνα με το BBC, τα Harrods δεν παρενέβησαν και συνέβαλαν ώστε να συγκαλυφθούν οι κατηγορίες για κακοποίηση όσο ο αλ Φαγέντ ήταν ιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος, από το 1985 μέχρι το 2010. Όλες οι γυναίκες με τις οποίες μίλησε το BBC, είπαν πως αισθάνθηκαν εκφοβισμό στον χώρο εργασίας τους.

«Συγγνώμη» από τα Harrods

«Είμαστε απολύτως συγκλονισμένοι από τους ισχυρισμούς για κακοποίηση που διαπράχθηκαν από τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα Harrods και πρόσθεσαν: «Αυτές ήταν ενέργειες ενός ατόμου που ήταν αποφασισμένος να καταχραστεί την εξουσία του».

«Αναγνωρίζουμε επίσης πως στη διάρκεια αυτής της περιόδου απογοητεύσαμε τους υπαλλήλους μας που έπεσαν θύματά του και γι’ αυτό ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη», συμπλήρωσαν τα Harrods, προσθέτοντας πως το πολυκατάστημα είναι σήμερα ένας «πολύ διαφορετικός οργανισμός» από εκείνον που ανήκε και ελεγχόταν από τον αλ Φαγέντ.

«Ήταν τέρας, ήμασταν όλοι τόσο φοβισμένοι»

Μία από τις γυναίκες, σύμφωνα με το BBC, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον Αιγύπτιο επιχειρηματία στο διαμέρισμά του στο Park Lane.

Μία άλλη γυναίκα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν έφηβη και χαρακτήρισε «τέρας, χωρίς ηθική πυξίδα» τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, προσθέτοντας ότι «ήμασταν όλοι τόσο φοβισμένοι. Καλλιέργησε ενεργά τον φόβο».

«Ήταν άθλιος», ανέφερε μια από τις γυναίκες, η οποία εργάστηκε ως προσωπική του βοηθός από το 1988 έως το 1991. Η ίδια κατήγγειλε ότι προσπάθησε να τη βιάσει περισσότερες από μία φορές.

Ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ είχε βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση όσο βρισκόταν εν ζωή, ωστόσο όπως αναφέρει το BBC, οι νέες κατηγορίες είναι πρωτοφανούς κλίμακας και σοβαρότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60

Το δημόσιο χρέος του Ηνωμένου Βασιλείου σκαρφάλωσε στο 100% του ΑΕΠ για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1960, λόγω του μεγαλύτερου από το...

Αξιοσημείωτα κέρδη (2,25%) στο ΧΑΚ – Άνοδος για Ελληνική και Τράπεζα Κύπρου

Με σημαντική άνοδο έκλεισε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης την Παρασκευή διαμορφώθηκε στις 186,83 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 2,25%. Ο δείκτης FTSE/CySE 20 είχε επίσης άνοδο...

Ακροβάτης πέρασε από την Ασία στην Ευρώπη με slackline

Ο Jaan Roose το έκανε και πάλι! Ο 32χρονος Εσθονός ακροβάτης, αφού διέσχισε το Στενό της Μεσσίνας στην Ιταλία, με το μεγαλύτερο slackline που έχει...

Η καφετέρια που δεν σερβίρει καφέ σε κούπες αλλά σε πιπεριές

Εκεί που λές πως τίποτα δεν σου φαίνεται περίεργο σε αυτή την εποχή, έρχεται πάντα μια είδηση που σε κάνει να κάνεις το σταυρό...

Συμφωνίες δανείων €125 εκατ. με ΕΤΕπ για ανάπτυξη ΤΕΠΑΚ και φοιτ. εστίες στην Πάφο

Συμφωνίες δανείων συνολικού ύψους €125 εκατ, τα οποία θα δώσουν νέα ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις για...

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό χρέος μετά από 63 χρόνια

Το 100% του ΑΕΠ άγγιξε το δημόσιο χρέος της Βρετανίας, το υψηλότερο απί πεδο από τη δεκαετία του 1960, βάζοντας δύσκολα για τη νέα κυβέρνηση των...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!