27.9 C
Nicosia
Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024 | 20:52

Συνάντηση στη Νομική Υπηρεσία με Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Κίνας

Συνάντηση κατά την οποία έγινε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του εισαγγελικού συστήματος στην Κύπρο και αποφασίστηκε η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και ανταλλαγή επισκέψεων σε διάφορα επίπεδα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Νομική Υπηρεσία, μεταξύ των επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, Γιώργου Σαββίδη και Σάββα Αγγελίδη, του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριου Χαρτσιώτη, και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Τσεν Γκουοκίνγκ, συνοδευόμενου από αντιπροσωπεία Κινέζων αξιωματούχων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης δύο Γενικοί Εισαγγελείς από περιφέρειες της Κίνας, καθώς και ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, Λιού Γιαντάο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας «η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της κινεζικής αντιπροσωπείας για ανταλλαγή ενημέρωσης ως προς τον τρόπο λειτουργίας του εισαγγελικού συστήματος στην Κύπρο».

Σε αυτό το πλαίσιο, προστίθεται, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία στην Κύπρο και ευχαριστώντας για τη συνεργασία, προέβη σε λεπτομερή επεξήγηση του ρόλου, των εξουσιών και των αρμοδιοτήτων του Γενικού Εισαγγελέα, ως αυτές απορρέουν από το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Ο κ. Σαββίδης ανέλυσε επίσης ζητήματα που αφορούν σε κρατικές και ιδιωτικές ποινικές διώξεις, καθώς και άλλα θέματα που άπτονται του ποινικού δικαίου», προστίθεται.

Παράλληλα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «έγινε εκτενής συζήτηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών στην αντιμετώπιση εξειδικευμένων θεμάτων ποινικού δικαίου, όπως το ηλεκτρονικό έγκλημα και δη την παιδική πορνογραφία, τις ηλεκτρονικές απάτες και τα μέτρα προστασίας των πολιτών από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων στο Διαδίκτυο».

Από την πλευρά του, αναφέρεται, ο Κινέζος αξιωματούχος εκφράζοντας ευχαριστίες για τη συνάντηση και τονίζοντας τις παραδοσιακά πολύ στενές σχέσεις που Κύπρος και Κίνα απολαμβάνουν, προέβη σε ανάλυση του ρόλου της Εισαγγελέας της Κίνας, η οποία αριθμεί 220.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 70.000 είναι Εισαγγελείς.

Ακόμη, προστίθεται, «ευχαρίστησε τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τη δικαστική συνεργασία που Κύπρος και Κίνα έχουν αναπτύξει, βάσει των διμερών συμφωνιών που οι δύο χώρες έχουν υπογράψει σε θέματα δέσμευσης και δήμευσης περιουσιακών στοιχείων από άτομα που έχουν προβεί σε αξιόποινες πράξεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαβιβάζοντας τέλος τον σεβασμό του Γενικού Εισαγγελέα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας προς τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, απηύθυνε επίσημη πρόσκληση προς την ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για επίσκεψη στη Γενική Εισαγγελία της Κίνας το 2025.

Κατά τη συνάντηση, αποφασίστηκε τέλος «περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και ανταλλαγή επισκέψεων σε διάφορα επίπεδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χωρίς μεταβολή κινήθηκε το ΧΑΚ – Στις 182,71 μονάδες ο γενικός δείκτης

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης το ΧΑΚ. Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε στις 182,71 μονάδες, χωρίς μεταβολή. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις...

Νασράλα: Μπορεί να θεωρηθεί κήρυξη πολέμου η παγίδευση συσκευών από Ισραήλ

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα αποκάλεσε τις επιθέσεις «τρομοκρατική ενέργεια» και «σφαγή». Υποστήριξε ότι το Ισραήλ έκανε την επίθεση γνωρίζοντας ότι υπήρχαν περισσότερες...

Προσπάθησε να μεταφέρει στην αποσκευή του 27 κιλά κάνναβη και συνελήφθη

Ενα πρόσωπο ηλικίας 23 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στο αεροδρόμιο Λάρνακας στην αποσκευή του οποίου φέρονται να εντοπίστηκαν από Λειτουργούς του Τμήματος...

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Σε δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παραπέμφθηκαν, την Πέμπτη, 33χρονος και 34χρονος, οι οποίοι συνελήφθηκαν ως οι διακινητές αριθμού μεταναστών που εντοπίστηκαν τα...

Εκτόξευση αδειών οικοδομής τον Ιούνιο λόγω προώθησης καθυστερημένων αιτήσεων

Εκτόξευση παρουσίασε τον Ιούνιο ο αριθμός των αδειών οικοδομής, καθώς οι εκδοτικές αρχές προσπάθησαν να διεκπεραιώσουν τον όγκο από τις καθυστερημένες αιτήσεις πριν την...

Μεμονωμένες βροχές και πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο στα βόρεια τμήματα του νησιού, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!