27.9 C
Nicosia
Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024 | 19:20

Αγαθονήσι: Καταδιώξεις και πυρά από λιμενικούς κατά διακινητών παράτυπων μεταναστών

Δεκάδες αλλοδαποί – παράτυποι μετανάστεςπερισυνελέγησαν το τελευταίο 48ωρο από το Λιμενικό Σώμα σε δύο διαφορετικά περιστατικά.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της Κυριακής, ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε 32 αλλοδαπούς (12 άντρες, 7 γυναίκες και 13 ανήλικους) με κατεύθυνση το Αγαθονήσι ακινητοποιήθηκε από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Ο χειριστής του, ένας 37χρονος Παλαιστίνιος, δεν συμμορφώθηκε με τα φωτεινά και ηχητικά σήματα του πλωτού, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη με τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και την ακινητοποίηση του ταχύπλοου.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Μαλαγαρίου στη Σάμο, ενώ ο 37χρονος συνελήφθη για παράνομη είσοδος στη χώρα και διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο.

Από το λιμεναρχείο Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο.

Σε άλλο περιστατικό, πρωινές ώρες χθες, Σάββατο, ενημερώθηκε η λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου που κινούταν με ταχύτητα με κατεύθυνση τις τουρκικές ακτές προερχόμενο από το Αγαθονήσι, όπου είχε αποβιβάσει αλλοδαπούς.

Αμέσως, στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ ο χειριστής του ταχυπλόου δε συμμορφώθηκε με τα φωτεινά και ηχητικά σήματα του πλωτού του Λιμενικού.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου.

Ο 28χρονος υπήκοος Συρίας χειριστής του ταχύπλοου, που συνελήφθη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, περισυνελέγη από άλλο σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκε στη Σάμο.

Σε περαιτέρω έλεγχο, εντοπίστηκαν στην ξηρά από στελέχη του Αστυνομικού Σταθμού Αγαθονησίου δεκαοκτώ αλλοδαποί (17 άντρες και 1 ανήλικος).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χωρίς μεταβολή κινήθηκε το ΧΑΚ – Στις 182,71 μονάδες ο γενικός δείκτης

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης το ΧΑΚ. Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε στις 182,71 μονάδες, χωρίς μεταβολή. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις...

Νασράλα: Μπορεί να θεωρηθεί κήρυξη πολέμου η παγίδευση συσκευών από Ισραήλ

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα αποκάλεσε τις επιθέσεις «τρομοκρατική ενέργεια» και «σφαγή». Υποστήριξε ότι το Ισραήλ έκανε την επίθεση γνωρίζοντας ότι υπήρχαν περισσότερες...

Προσπάθησε να μεταφέρει στην αποσκευή του 27 κιλά κάνναβη και συνελήφθη

Ενα πρόσωπο ηλικίας 23 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στο αεροδρόμιο Λάρνακας στην αποσκευή του οποίου φέρονται να εντοπίστηκαν από Λειτουργούς του Τμήματος...

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Σε δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παραπέμφθηκαν, την Πέμπτη, 33χρονος και 34χρονος, οι οποίοι συνελήφθηκαν ως οι διακινητές αριθμού μεταναστών που εντοπίστηκαν τα...

Εκτόξευση αδειών οικοδομής τον Ιούνιο λόγω προώθησης καθυστερημένων αιτήσεων

Εκτόξευση παρουσίασε τον Ιούνιο ο αριθμός των αδειών οικοδομής, καθώς οι εκδοτικές αρχές προσπάθησαν να διεκπεραιώσουν τον όγκο από τις καθυστερημένες αιτήσεις πριν την...

Μεμονωμένες βροχές και πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο στα βόρεια τμήματα του νησιού, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!