30.8 C
Nicosia
Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024 | 14:31

Εμπλοκή Βερολίνου στην εξαγορά της Commerzbank από την UniCredit

Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τραπεζίτες της UniCredit είχαν συνομιλίες αφότου η ιταλική τράπεζα αγόρασε το 9% των μετοχών της Commerzbank, σύμφωνα με ανώνυμη κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Reuters.

Οι συνομιλίες, που αναφέρονται πρώτη φορά, είναι μια σημαντική εξέλιξη στην πιθανή εξαγορά μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Γερμανίας από ξένο ίδρυμα.

Η UniCredit αρνήθηκε να σχολιάσει.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Αντρέα Ορσέλ, δήλωσε ότι «θα συνεργαστεί με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και θα δει εάν υπάρχει η βάση για έναν συνδυασμό», επισημαίνοντας το ενδιαφέρον του να αγοράσει μεγαλύτερο μέρος του κρατικού μεριδίου του γερμανικού δανειστή σε περίπτωση που είναι προς πώληση.

Η γερμανική πηγή είπε ότι εναπόκειται στις τράπεζες να αποφασίσουν τι θέλουν και ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν ήταν κατ’ αρχήν αντίθετη σε μια σύνδεση, αλλά αναγνώρισε την αντίθεση της τράπεζας.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη τις επιθυμίες της Commerzbank. Υπάρχει προφανώς μια έντονη απόρριψη από το εργατικό δυναμικό», είπε το άτομο.

Σχεδιασμός άμυνας

Σύμφωνα με το  Bloomberg το διοικητικό συμβούλιο της Commerzbank επανεξετάζει την αμυντική του στρατηγική, καθώς προετοιμάζεται για μια πιθανή προσέγγιση εξαγοράς από την UniCredit. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική τράπεζα, η οποία αιφνιδιάστηκε από την αποκάλυψη της UniCredit για το 9% της συμμετοχής της, προβαίνει στην προληπτική αυτή κίνηση ενόψει της εμπλοκής της με την ιταλική ανταγωνίστριά της.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναμένεται να καταβάλουν συντονισμένες προσπάθειες με σκοπό να απορριφθεί αυτή η προσέγγιση, δήλωσαν ανώνυμες πηγές στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος της Commerzbank

Η Goldman Sachs ενεργεί ως σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας, δήλωσε πηγή που γνωρίζει το θέμα, ενώ εκπρόσωπος της Commerzbank αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι κινήσεις αυτές υπογραμμίζουν το ενδιαφέρον που επικεντρώνεται πλέον στη γερμανική τράπεζα, παρόλο που τα ρυθμιστικά και πολιτικά εμπόδια σημαίνουν ότι οι μεγάλες τραπεζικές συγχωνεύσεις παραμένουν δύσκολα πραγματοποιήσιμες στην Ευρώπη. Ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Andrea Orcel, έχει εμπειρία στις συναλλαγές και έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η UniCredit θέλει να γίνει η «Τράπεζα της Ευρώπης».

Η Commerzbank θεωρείται εδώ και καιρό ως μια καλή επιλογή για την UniCredit, δεδομένου του μεγέθους της στη Γερμανία και των δραστηριοτήτων της στην Πολωνία.

Πηγή: ΟΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στήριξη €160 εκ. για ενεργειακή ασφάλεια Ουκρανίας τον χειμώνα ανακοίνωσε η ΕΕ

Χρηματοδοτική στήριξη σχεδόν 160 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία για την επισκευή, τη διασύνδεση και τη σταθεροποίηση του ενεργειακού δικτύου της χώρας ενόψει τη χειμώνα,...

Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας

Αμετάβλητο στο 5% αποφάσισε να κρατήσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού η Τράπεζα της Αγγλίας. Η επιτροπή νομισματικών υποθέσεων τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του επιτοκίου στα...

Ο Στόλτενμπεργκ προειδοποιεί ΗΠΑ και Ευρώπη κατά «απομονωτισμού»

Ο απερχόμενος αρχηγός του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, επρόκειτο να προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη ενάντια στον «απομονωτισμό» στην τελευταία του ομιλία την...

Χέρτζογκ: Η συμμαχία Ισραήλ-Κύπρου λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας

Η συμμαχία Ισραήλ-Κύπρου εξελίσσεται σε λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας και αποτελεί κλειδί για ένα βιώσιμο, υγιές και ευημερούν μέλλον για ολόκληρη την...

Αχιλλέας Αιμιλιανίδης: Η απόφαση του Ανωτάτου δεν άφησε περιθώριο ελαφρυντικών στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Η παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη ενδεχομένως να ανοίγει τον δρόμο που αφορά την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση και τροποποίηση του Συντάγματος...

Τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας – Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 19 Σεπτεμβρίου στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λευκωσίας παρά την έξοδο του Κόρνου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!