27.9 C
Nicosia
Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024 | 19:33

Πελενδρίτου: Το μετάλλιο αυτό είναι το πιο μεγάλο και το πιο βαρύ από τα επτά που έχω κατακτήσει

«Κυριολεκτικά το μετάλλιο αυτό είναι το πιο μεγάλο και το πιο βαρύ από τα επτά που έχω κατακτήσει και μεταφορικά λέω πως είναι έτσι γιατί έχει μέσα όλα όσα πέρασα αυτά τα είκοσι χρόνια από την Αθήνα μέχρι το Παρίσι, όλες τις ανατροπές που συνέβησαν την τελευταία τριετία και τις δυσκολίες που πέρασα τον τελευταίο ενάμιση μήνα πριν έρθω στο Παρίσι» δηλώνει η Καρολίνα Πελενδρίτου, η οποία όπως παραδέχεται «από την ώρα που τελείωσε η κούρσα βρίσκομαι σε παραλήρημα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε το βράδυ του Σαββάτου, την 31η Αυγούστου και παρέλαβε 24 ώρες αργότερα, αφού η ένσταση της Ολλανδής αθλήτριας δεν επέτρεψε να γίνει απονομή όπως είχε προγραμματιστεί (και εν τέλει η ένσταση απορρίφθηκε) είναι για την 38χρονη κολυμβήτρια «ένα από τα τρία πιο σημαντικά της καριέρας μου. Τα άλλα είναι της Αθήνας, που ήταν το πρώτο, και του Τόκυο, που ήταν το πρώτο χρυσό μετά από 13 χρόνια».

Σημειώνεται ότι η κ. Πελενδρίτου εξήγησε ότι «ερχόμενη εδώ (στο Παρίσι) είχα μια ανασφάλεια, μια αβεβαιότητα διότι κάποια πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε στην προετοιμασία, ενώ εκτός των άλλων πριν ενάμιση μήνα κόλλησα κορωνοϊό τον οποίο πέρασα αρκετά δύσκολα και με κράτησε πίσω».

Πρόσθεσε ότι η οδηγία του προπονητή ήταν «να τα δώσουμε όλα στον προκριματικό, διότι στο 50αρι το παραμικρό λάθος μπορεί να σε αφήσει εκτός τελικού, ειδικά με τόσο ψηλό ανταγωνισμό. Κολύμπησα κάτω από 30’’ παρότι η προετοιμασία δεν ήταν αυτή που ήθελα. Αυτή η επίδοση με έκανε να πιστέψω ότι μπορώ να πετύχω κάτι καλό το βράδυ».

Σημείωσε ότι στις λίγες ώρες που μεσολάβησαν έως τον τελικό προσπάθησε να μείνει συγκεντρωμένη, διότι, όπως εξήγησε, «όταν κολυμπάς με μαύρα γυαλάκια και δεν βλέπεις απολύτως τίποτα, το παραμικρό λάθος μπορεί να είναι καταδικαστικό. Το ζητούμενο δεν είναι απλά να πας απλά γρήγορα αλλά να κάνεις όσο πιο λίγα λάθη γίνεται, να πας ευθεία και να μην κτυπήσεις στα διαχωριστικά ή αν κτυπήσεις να επανέλθεις γρήγορα».

Αναφέρεται ακόμη ότι το βράδυ της Κυριακής, 1ης Σεπτεμβρίου, μετά την απονομή, την Καρολίνα Πελενδρίτου περίμενε μια έκπληξη αφού πολλοί εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη La Defense Arena, την ανέμεναν έξω από το κολυμβητήριο και έστησαν ένα μικρό πάρτι.

Στην απονομή παρευρέθηκε και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, η οποία συνεχάρη την κ. Πελενδρίτου, όπως και η Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ, Κάλλη Χατζηιωσήφ.

Σημειώνεται ότι πανευτυχής είναι και ο προπονητής της κ. Πελενδρίτου, Στέλιος Κακαβογιάννης, με τον οποίο δουλεύουν μαζί από τους Παραολυμπιακούς Λονδίνου το 2012.

«Η επιτυχία στα 50 μέτρα ελεύθερο είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, της αφοσίωσης και του πάθους που έχει δείξει η Καρολίνα καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ήταν ένας στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή και είμαι πολύ περήφανος για την επίτευξη του. Αυτή η διάκριση είναι μια δικαίωση των προσπαθειών μας και της αδιάκοπης δουλειάς που έχει γίνει» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κακαβογιάννης.

Αναφέρεται ακόμη ότι από σήμερα, Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου η κ. Πελενδρίτου μπήκε σε μια διαδικασία προπονητικού κύκλου τριών ημερών ώστε να είναι έτοιμη την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου για τον προκριματικό στα 100μ πρόσθιο όπου στόχο έχει μια θέση στον βραδινό τελικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χωρίς μεταβολή κινήθηκε το ΧΑΚ – Στις 182,71 μονάδες ο γενικός δείκτης

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης το ΧΑΚ. Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε στις 182,71 μονάδες, χωρίς μεταβολή. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις...

Νασράλα: Μπορεί να θεωρηθεί κήρυξη πολέμου η παγίδευση συσκευών από Ισραήλ

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα αποκάλεσε τις επιθέσεις «τρομοκρατική ενέργεια» και «σφαγή». Υποστήριξε ότι το Ισραήλ έκανε την επίθεση γνωρίζοντας ότι υπήρχαν περισσότερες...

Προσπάθησε να μεταφέρει στην αποσκευή του 27 κιλά κάνναβη και συνελήφθη

Ενα πρόσωπο ηλικίας 23 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στο αεροδρόμιο Λάρνακας στην αποσκευή του οποίου φέρονται να εντοπίστηκαν από Λειτουργούς του Τμήματος...

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Σε δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παραπέμφθηκαν, την Πέμπτη, 33χρονος και 34χρονος, οι οποίοι συνελήφθηκαν ως οι διακινητές αριθμού μεταναστών που εντοπίστηκαν τα...

Εκτόξευση αδειών οικοδομής τον Ιούνιο λόγω προώθησης καθυστερημένων αιτήσεων

Εκτόξευση παρουσίασε τον Ιούνιο ο αριθμός των αδειών οικοδομής, καθώς οι εκδοτικές αρχές προσπάθησαν να διεκπεραιώσουν τον όγκο από τις καθυστερημένες αιτήσεις πριν την...

Μεμονωμένες βροχές και πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο στα βόρεια τμήματα του νησιού, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!