25.8 C
Nicosia
Τετάρτη 18 Σεπτέμβριος 2024 | 11:13

Καταγγέλλει προσάρτηση παλαιστινιακής γης η πρεσβεία της Παλαιστίνης

Την παράνομη προσάρτηση παλαιστινιακής γης στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ καταγγέλλει η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Με επιστολή της προς τα ΜΜΕ, η Πρεσβεία αναφέρεται σε “έλλειψη της παγκόσμιας προσοχής στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη με αφορμή τον καταστροφικό πόλεμο της Γάζας”, που οδήγησε στην παράνομη προσάρτηση από το Ισραήλ.

Όπως αναφέρουν, μετά τις Συμφωνίες του Όσλο του 1993, όλες οι ισραηλινές κυβερνήσεις κλιμάκωσαν την προσάρτηση της παλαιστινιακής γης ακολουθώντας την ίδια πολιτική με βάση τους εποικισμούς. Η αύξηση των εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη λύση δύο κρατών, σημειώνουν.

Η Πρεσβεία σημειώνει, επίσης, ότι ο αριθμός των εποίκων από 120.000 έχει αυξήθεί σε 740.000 και ότι από τα εδάφη της ιστορικής Παλαιστίνης έχει απομείνει μόνο το 12%, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σήμερα η απόφαση για παύση ή όχι του Γενικού Ελεγκτή – Άρχισε η συνεδρίαση του Ανωτάτου

Ξεκίνησε στις 9.30 μ.μ. η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο συνερχόμενο ως Συμβούλιο θα ανακοινώσει σήμερα Τετάρτη την απόφασή του σχετικά με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!