Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

33.8 C
Nicosia
Τετάρτη 18 Ιουνίου 2025 | 20:04

Τι μπορούμε να φάμε αντί για παγωτό;

Τι μπορούμε να φάμε αντί για παγωτό; Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γιώργος Μίλεσης, μας δίνει τις εναλλακτικές.

Καλοκαίρι σημαίνει –μαζί με διακοπές και θάλασσα- και παγωτό και σίγουρα αυτό δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε, ειδικά με τις υψηλές θερμοκρασίες που κυριάρχησαν φέτος. Από την άλλη, όσο απολαυστικά είναι, αλλά τόσο μας επιβαρύνουν καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και κρέμας γάλακτος, που σημαίνει ότι δεν είναι για καθημερινή κατανάλωση.

Πώς, λοιπόν, μπορούμε να απολαμβάνουμε παγωτό πιο συχνά, αλλά με πιο υγιεινή χροιά; Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γιώργος Μίλεσης, προτείνει:

  • Παγωτό μπανάνα-φράουλα, με πουρέ μπανάνας και κομμάτια φράουλας, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς.
  • Παγωτό σοκολάτα-μπανάνα, με κομμάτια μπανάνας βουτηγμένα σε σοκολάτα.
  • Σπιτικό παγωμένο γιαούρτι με μέλι, εκχύλισμα βανίλιας, ξηρούς καρπούς και κομμάτια φρούτων
  • Γρανίτα από χυμό φρούτων, λεμόνι και λίγη ζάχαρη.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Γιώργος Μίλεσης MSc Κλινικός Διαιτολόγος
george@milessis.gr
www.milessis.gr
FB page: milessisgeorge

Πηγή: clickatlife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΤι μπορούμε να φάμε αντί για παγωτό;