άλλωστε, ένας πονοκέφαλος είναι  ο πληθωρισμός στις υπηρεσίες, που είναι στο 4,1%. Και αυτό γιατί ο τριτογενής τομέας είναι αυτός που οδηγεί την οικονομία της ευρωζώνης εδώ και μήνες, λόγω της αδυναμίας στον τομέα της μεταποίησης.

«Η ΕΚΤ κινείται πάντα με βάση τα δεδομένα. Αλλά εξετάζοντας και τι συμβαίνει στις άλλες δύο μεγάλες οικονομικές υπερδυνάμεις- τις ΗΠΑ και την Κίνα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες παρατηρείται μια μεγάλη καταναλωτική κόπωση σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες, γεγονός που δείχνει ότι η Fed θα προχωρήσει σε μία πρώτη μείωση των  επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα στην Κίνα, ο πληθωρισμός τον Ιούνιο κινήθηκε κάτω από τις εκτιμήσεις, καθώς αυξήθηκε κατά 0,2% σε ετήσια βάση, ενώ αναμενόταν να αυξηθεί κατά 0,4%.

«Η ΕΚΤ θα περιμένει να αφομοιώσει η αγορά την  πρώτη μείωση των επιτοκίων από την προηγούμενη συνεδρίαση πριν προβεί σε νέες μειώσεις και αφού συγκεντρώσει νέες μακροοικονομικές πληροφορίες», λένε οι ίδιες πηγές και σημειώνουν με έμφαση: «Η προσοχή σήμερα πρέπει να επικεντρωθεί στα σχόλια της Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξη Τύπου,  κυρίως σε ό,τι αφορά δύο τομείς ενδιαφέροντος: τον επίμονο πληθωρισμό στις τιμές των υπηρεσιών και στους μισθούς».