28.8 C
Nicosia
Τρίτη 1 Οκτώβριος 2024 | 16:28

Υπ.Υγείας: Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΠΙΣ για καταδικασθέντα γιατρό

Πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, κληθείς να σχολιάσει την επιστροφή στα καθήκοντά του, γιατρού που καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός που είχε καταδικαστεί σε τέσσερις μήνες φυλάκιση για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας ασθενούς του επέστρεψε στα καθήκοντά του, καθώς εξέτισε την ποινή που του είχε επιβάλει το Δικαστήριο.

Σε δηλώσεις του, μετά από την επίσκεψη του στο Ιατρικό Κέντρο Νεφροντίδα στη Λευκωσία, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως «αυτή η διαδικασία βρίσκεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, άρα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει και η διαδικασία αυτή».

Όπως σημείωσε «αντίστοιχες διαδικασίες ακολουθούνται και σε άλλες χώρες του κόσμου».

Σε ό,τι αφορά στη νομοθετική ρύθμιση, ο κ. Δαμιανός είπε πως είναι κάτι το οποίο πρέπει να δουν σε συνεργασία με τον ΠΙΣ, έτσι ώστε να του δοθούν τα νομικά όπλα, πάντα στο πλαίσιο της ευρύτερης νομοθεσίας και των συνταγματικών προνοιών.

Επίσκεψη του στο Ιατρικό Κέντρο Νεφροντίδα

———-

Αναφερόμενος στο Ιατρικό Κέντρο Νεφροντίδα, ο κ. Δαμιανός είπε πως το Υπουργείο του θα συνεχίσει να στηρίζει προσπάθειες που ενισχύουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και το σύστημα υγείας της Κύπρου.

«Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο Κέντρο, το οποίο στηρίζει τους συνανθρώπους μας με νεφρολογικά προβλήματα και λειτουργεί με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα φροντίδας που αξίζουν οι ασθενείς», είπε.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλη την ομάδα του Νεφρολογικού Κέντρου «Νεφροντίδα» για την αφοσίωση, τον επαγγελματισμό τους και τη σημαντική συνεισφορά τους στον τομέα της υγείας.

Ο Ιατρικός Διευθυντής του Κέντρου Νεφροντίδα, Κυριάκος Ιωάννου, είπε ότι οι ασθενείς στην Κύπρο που βρίσκονται σε τελικό στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας ανέρχονται περίπου στους 1.300 σε κρατικά νοσηλευτήρια και ιδιωτικές μονάδες.

Για το Κέντρο, είπε ότι δημιουργήθηκε στα πλαίσια του ΓεΣΥ και όλη η ομάδα προσπαθεί να δίνει τον καλύτερο της εαυτό και μια άλλη προοπτική στους ασθενείς.

(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΑΓΚ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η ανεξαρτησία της Κύπρου το 1960 – Τα κύρια γεγονότα που ακολούθησαν

Η Κύπρος απέκτησε την ανεξαρτησία της στις 16 Αυγούστου 1960 από τη Μεγάλη Βρετανία μέσω των συνθηκών Ζυρίχης -Λονδίνου.  Τις συμφωνίες υπέγραψαν εκ μέρους...

Ισραήλ: Σειρήνες στα κεντρικά της χώρας, ακούστηκε έκρηξη στο Τελ Αβίβ

Σειρήνες ήχησαν νωρίτερα στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι εκτοξεύτηκαν βλήματα από τον Λίβανο. «Σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ...

ΗΠΑ: Στέλνουν επιπλέον αμερικανούς στρατιώτες και περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή

Επιπλέον αμερικανούς στρατιώτες και περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη θα αναπτύξει το αμερικανικό Πεντάγωνο στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δηλώσεις  αξιωματούχων του υπουργείου Άμυνας. Η ενίσχυση των...

Μητσοτάκης: Πραγματικότητα το Κτηματολόγιο το 2025

Το 2025 η πατρίδα μας θα διαθέτει επιτέλους Κτηματολόγιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «έναν ακριβή χάρτη της δημόσιας και ιδιωτικής...

Φωτιά στην Κορινθία: Αεροσκάφη από Ιταλία και Κροατία για συνδρομή

Στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα την παροχή εναέριας συνδρομής για την αντιμετώπιση της φωτιάςστην Κορινθία, προέβη η Γενική Γραμματεία...

Eurostat: Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Η καθοδική πορεία των τιμών σε ενέργεια και η μείωση του ρυθμού ανόδου στον κλάδο των υπηρεσιών φαίνεται να συνέβαλαν στην επιβράδυνση του πληθωρισμού στην...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!