24.8 C
Nicosia
Σάββατο 28 Σεπτέμβριος 2024 | 23:18

Aδιέξοδο της FIFA με την Apple για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

Το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA βρήκε άλλο ένα εμπόδιο στο δρόμο για την πρώτη του διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2025 στις Ηνωμένες ΠολιτείεςΑμερικής.

Η εύρεση ενός ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα μεταδώσει το τουρνουά και θα διαθέσει σημαντικά ποσά για τηλεοπτικά δικαιώματα αποδεικνύεται το πιο περίπλοκο θέμα για την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Νωρίτερα φέτος η FIFA βρισκόταν σε συζητήσεις με την Apple για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του τουρνουά, κίνηση που θα βοηθούσε στην πληρωμή των επάθλων στις συμμετέχουσες ομάδες.

Ωστόσο, το Bloomberg αναφέρει ότι οι συζητήσεις έχουν φτάσει σε αδιέξοδο και η FIFA εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να πουλήσει τα δικαιώματα του τουρνουά σε περιφερειακούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς (αποκλειστική πώληση για τη χώρα).

Οι New York Times είχαν τονίσει πώς η αξία της συμφωνίας με την Apple θα μπορούσε να είναι περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, το ένα τέταρτο της αξίας που αρχικά ανέμενε η FIFA.

Έκτοτε, η FIFA ήρθε σε επαφή με ορισμένες ομάδες για να αξιολογήσει εάν θα έπαιζαν με χαμηλότερη αμοιβή από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Εκπρόσωπος της FIFA είπε ότι υπάρχουν «πολλά» μέρη που ενδιαφέρονται για τα μέσα ενημέρωσης και τις εμπορικές συμφωνίες και ότι εργάζεται καθημερινά για να μεγιστοποιήσει την ευκαιρία για όλους τους ενδιαφερόμενους.

«Η FIFA είναι απόλυτα σίγουρη και πεπεισμένη για την εμπορική και αθλητική επιτυχία της νέας διοργάνωσης. Βρισκόμαστε σε τακτικό και παραγωγικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους αντισυμβαλλομένους, συμπεριλαμβανομένων πιθανών χώρων, μέσων ενημέρωσης και εμπορικών εταίρων, και φυσικά με τους ίδιους τους συλλόγους», είπε ο εκπρόσωπος.

Το τουρνουά δέχθηκε πρόσφατα σφοδρή κριτική από Ενώσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα υποβάλει τους κορυφαίους παίκτες σε υπερβολικό σωματικό άγχος.

Την άποψή τους υποστήριξε ο συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να «υπερφορτωθούν»οι ποδοσφαιριστές με πάρα πολλά παιχνίδια στο ανώτατο επίπεδο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ρωσία: 13 νεκροί από έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων

Η Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν του Βόρειου Καυκάσου την...

ΑΚΕΛ: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός Αστυνομίας δεν θα αναλάβουν ευθύνη για τον δραπέτη

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ με αφορμή την απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, ρίχνοντας πυρά σε Υπουργό Δικαιοσύνης και Αρχηγό Αστυνομίας. Από τα πυρά του ΑΚΕΛ...

Ελλάδα: Επιδείνωση του καιρού Κυριακή και Δευτέρα

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας την Κυριακή και τη Δευτέρα με πολύ ενισχυμένους ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και με κατά τόπους...

Κέρκυρα: Η σύζυγος ομολόγησε τον φόνο του 68χρονου

Γρήγορα εξιχνιάστηκε η δολοφονία 68χρονου στην Κέρκυρα, μετά την ομολογία της συζύγου του ότι εκείνη του κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα τα ξημερώματα με μαχαίρι...

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Ζάκυνθο. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:18 το μεσημέρι στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα νησιά Στροφάδες και...

Iran Air: Ακυρώνει τις πτήσεις προς Βηρυτό

Ο ιρανικός αερομεταφορέας Iran Air ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Ειδικότερα, την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!