24.9 C
Nicosia
Δευτέρα 16 Σεπτέμβριος 2024 | 22:40

Invest Cyprus: Ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επιχειρηματικός κόμβος

Τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επιχειρηματικού κόμβου, παρουσίασε ο Invest Cyprus, στα κορυφαία συνέδρια Island Conference και Reflect Festival, που πραγματοποιήθηκαν 30 και 31 Μαΐου στη Λεμεσό με τη συμμετοχή σημαντικών digital marketers, startups, δυνητικών επενδυτών και φορέων λήψης αποφάσεων από όλο τον κόσμο.

«Οι επενδυτές υπογράμμισαν την κρίσιμη ανάγκη για την έγκαιρη εφαρμογή της Μπλε Κάρτας για επαγγελματίες στην Κύπρο, και την άμεση ένταξη της Κύπρου στο χώρο του Σένγκεν», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Invest Cyprus, ο επίσημος οργανισμός προώθησης επενδύσεων στην Κύπρο,.

Προσθέτει ότι η συμμετοχή του στα δύο αυτά «υψίστης σημασίας events κρίθηκε άκρως επιτυχημένη, καθώς οι εκπρόσωποι του Οργανισμού είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν μπροστά σε ένα εξειδικευμένο κοινό όλα τα στοιχεία που έχουν μετατρέψει την Κύπρο σε έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, έναν κόμβο startup και επιχειρήσεων τεχνολογίας που προσφέρει πολλές ευκαιρίες και συγκριτικά πλεονεκτήματα σε όσους ενδιαφέρονται να ιδρύσουν ή μεταφέρουν την επιχείρησή τους στο νησί».

Σε σχέση με το Reflect Festival, ο Invest Cyprus αναφέρει ότι συμμετείχε ως χορηγός αλλά και με περίπτερο, όπου η ομάδα του Οργανισμού ενημέρωνε επιχειρηματίες και δυνητικούς επενδυτές για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο, ενώ μέλη του ΔΣ του Οργανισμού συμμετείχαν σε σημαντικά πάνελ συζήτησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην ομιλία του στην έναρξη του φεστιβάλ το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Invest Cyprus Δημήτρης Σπαρσής αναφέρθηκε κυρίως στην ψηφιακή μεταμόρφωση της Κύπρου, τον αντίκτυπό της στο μέλλον και στους λόγους που η Κύπρος αποτελεί ιδανικό προορισμό για επιχειρήσεις και επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας.

Ο κ. Σπαρσής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κομβική σημασία της ψηφιακής μεταμόρφωσης για την Κύπρο, στις τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις, βελτιώνοντας τη δημόσια διοίκηση, αυξάνοντας την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων και δημιουργώντας νέες οδούς ανάπτυξης.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Invest Cyprus, ο κ. Σπαρσής παρουσίασε την Κύπρο ως μια πρωτοπόρο χώρα στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού με στρατηγική της θέση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εγγύτητα σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική και πρόσβαση σε πάνω από 500 εκατομμύρια καταναλωτές, καθιστώντας την ιδανικό προορισμό για επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ αναφέρθηκε στον ρόλο του Invest Cyprus ως one-stop-shop για επενδύσεις στην Κύπρο.

Αργότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Invest Cyprus Ευγένιος Ευγενίου μοιράστηκε τις απόψεις του στο πάνελ συζήτησης Starting Up in Cyprus and India με τη συμμετοχή της Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Ειρήνης Πική και του Προέδρου του Κυπριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Ινδιών, Χρυσίλιο Πελεκάνου, ενώ το μέλος του ΔΣ του Invest Cyprus Άντζελα Παναγιώτου, ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων σε συζήτηση που επικεντρώθηκε γύρω από τις αυτοεπιβαλλόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας αλλά και τους τρόπους να τις ξεπεράσουν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Invest Cyprus Μάριος Ταννούσης, συμμετείχε σε πάνελ που διοργάνωσε η TechIsland και περιελάβανε παρουσίαση της αξιολόγησης οικονομικού αντίκτυπου του τομέα τεχνολογίας από την KPMG, ακολουθούμενη από πληροφορίες και συζητήσεις από διάφορους εμπειρογνώμονες για το τρέχον τοπίο, τις βασικές προκλήσεις και τις μελλοντικές βελτιώσεις για την Κύπρο σε σύγκριση με άλλους τεχνολογικούς κόμβους της ΕΕ.

Σε σχέση με το Island Conference, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Invest Cyprus Μάριος Ταννούσης, συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα “Κύπρος ως επιχειρηματικός κόμβος: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη μετεγκατάσταση των εργασιών της εταιρείας σας”, όπου παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, εστιάζοντας στη στρατηγική θέση του νησιού, το φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον, τις άριστες υποδομές, το μορφωμένο και πολυγλωσσικό εργατικό δυναμικό και την ανάπτυξη σε βασικούς τομείς όπως η τεχνολογία, η ναυτιλία, η ενέργεια, ο τουρισμός και οι υπηρεσίες.

Στη συνέχεια ο κ. Ταννούσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Invest Cyprus, ανέλυσε πώς ο Invest Cyprus μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να μετεγκατασταθούν  ή να επενδύσουν στην Κύπρο, με την παροχή δωρεάν πληροφοριών  και συμβουλών, βοήθεια στην εύρεση των κατάλληλων ακινήτων για τις δραστηριότητές τους και την επαφή με τοπικούς εταίρους, προμηθευτές και πελάτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σκληρές δηλώσεις Χριστοδουλίδη για τα έκτροπα στα γήπεδα – Η ηγεσία της ΚΟΠ να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην κρύβεται

Η ηγεσία της ΚΟΠ και ο Πρόεδρος της να αναλάβουν τις ευθύνες τους είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με...

Iράν: Διαψεύδει ότι προμήθευσε με πυραύλους τη Ρωσία

 Την ώρα που δυτικές χώρες κατηγορούν την Τεχεράνη για παραδόσεις βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του...

Χρυσοχοΐδης: Ο Έβρος είναι θωρακισμένος

«Είμαστε όλοι εδώ, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, και προστατεύουμε τα σύνορα της χώρας, εγγυόμαστε την ασφάλεια της Ελλάδας», διεμήνυσε τη Δευτέρα από τις Καστανιές...

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Ρουμανία

Σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών σημειώθηκε στην κεντρική Ρουμανία, σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC). Σύμφωνα με μαρτυρίες στο EMSC, ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές...

Ψάχνει μόνιμη στέγη ανηλίκων το Υφ. Πρόνοιας, «έκτακτη ανάγκη» οι στέγες ηλικιωμένων

Σε αναζήτηση μόνιμων λύσεων για τη στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων βρίσκεται το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, ανέφερε τη Δευτέρα στη Βουλή η Υφυπουργός, Μαριλένα Ευαγγέλου, προσθέτοντας...

Πρόστιμο €1.500 και κατάσχεση φαρμάκων για άλογα στο οδόφραγμα Αγ. Δομετίου

Κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων σε όχημα οδηγού που μετέβαινε από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές, στο οδόφραγμα του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!