25.5 C
Nicosia
Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024 | 5:17

Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για τους λάτρεις του καφέ είναι… η Αθήνα – Στην 5η θέση η Λευκωσία

Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες είμαστε «εθισμένοι» στον καφέ, με μία εντυπωσιακή γκάμα προτάσεων για τους λάτρεις του. Ωστόσο όταν κάποιος σκέφτεται χώρες που συνδέονται με τον καλέ καφέ, έχει ίσως πρώτα κατά νου την Ιταλία. Αποτελεί έτσι ίσως έκπληξη το γεγονός ότι σε σχετική πανευρωπαϊκή έρευνα είναι η ελληνική πρωτεύουσα που κατακτά τα πρωτεία.

Η Ubuy Italy συγκέντρωσε όλα τα δεδομένα, για να κατατάξει τις 20 πρωτεύουσες της Ευρώπης, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει καλύτερα και περισσότερο έναν καφέ, και στην κορυφή της λίστας της βρέθηκε η Αθήνα, με 181 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερη τη Λισαβόνα με 174 και τρίτη τη Ρώμη με 172. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Μαδρίτη και η Λευκωσία, ενώ πολύ κοντά ακολουθεί και η Βουδαπέστη.

Η κατάταξη λαμβάνει υπόψη τον συνολικό αριθμό των χώρων για καφέ σε κάθε πόλη, τον αριθμό ανά 100.000 κατοίκους, τον μέσο αριθμό ημερών του καλοκαιριού με ηλιοφάνεια για να απολαύσετε καφέ έξω σε σχέση με τις ημέρες της μέσης βροχόπτωσης, όπως επίσης και το κόστος ενός φλιτζανιού σύμφωνα με την έκθεση Global Coffee Prices and Trends 2024 της Mandoe Media.

Τι έδωσε τη νίκη στην Αθήνα

Πώς αναδείχθηκε η  Αθήνα η καλύτερη πόλη για τους λάτρεις του καφέ στην Ευρώπη; Εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει κατά μέσο όρο 1040 ώρες ήλιου από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο και μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 404 καφετέριες (61 ανά 100.000 κατοίκους).

«Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε τον φημισμένο ελληνικό καφέ, που παρασκευάζεται σε κωνικό μπρίκι. Η επίκτητη γεύση αυτού του πλούσιου και σκούρου ελληνικού καφέ θεωρείται μία μορφή τέχνης», αναφέρεται στην έκθεση. Ένας καφές θα σας στοιχίσει κατά μέσο όρο 2,62 δολάρια.

Ο μέσος όρος βροχόπτωσης από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο στην Αθήνα είναι επίσης ο δεύτερος χαμηλότερος (πρώτη εδώ έρχεται η Λευκωσία).

Τα δεδομένα σε Λισαβόνα και Ρώμη

Δεύτερη στη λίστα η πορτογαλική πρωτεύουσα. Απολαμβάνετε τον καφέ σας έναντι 2,04 δολαρίων σε μία από τις 154 καφετέριες.

Με περίπου 1000 ώρες ήλιου τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στη Λισαβόνα, οι καλοκαιρινές ακτίνες είναι εγγυημένο ότι θα κάνουν τη γεύση της καφεΐνης ακόμα πιο γλυκιά.

Στη Ρώμη θα βρει κανείς 405 καφετέριες, ενώ ένας μέσος καφές κοστίζει μόνο 1,89 δολάρια. Η πιο δημοφιλής επιλογή στην ιταλική πρωτεύουσα είναι ένα μικρό σφηνάκι εσπρέσο, συνήθως βάθους 1 ίντσας, το οποίο τελειώνει με μια μικρή σταγόνα γάλα. Είναι το γνωστό caffè macchiato. Οι πιο ξηροί τοπικοί κόκκοι τους έχουν ως αποτέλεσμα μια σκούρα, έντονη γεύση καφεΐνης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».   Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού: Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για 6η...

Ερντογάν: «Ισλαμική συμμαχία» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Τη δημιουργία μιας συμμαχίας ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού» του...

35 μικρές επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας “Πάμε Τρίοδος”

Με την παρουσία συνολικά 35 μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, από τις έντεκα...

Ο Πορτογάλος Pizzi στον ΑΠΟΕΛ

O ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Pizzi. Η ανακοίνωση της ομάδας Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ψευδοκράτους

Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της «τδβκ» - όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος - ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ...

Κανονικά η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα

Κανονικά θα διεξαχθεί η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χριστάκης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!