Σε γεύμα εργασίας με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Πρόεδρο της Βουλης, Αννίτα Δημητρίου, καθώς και με στελέχη, Βουλευτές και υποψήφιους Ευρωβουλευτές του κόμματος παρακάθισε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας, Κωστής Χατζηδάκης, το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Λευκωσία.
Στο γεύμα, το οποίο διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Γλάυκος Κληρίδης, και στο οποίο συμμετείχαν και εκπρόσωποι της οικονομικής ζωής της χώρας, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα στηρίχθηκε σε όσα έγιναν στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι «η Κύπρος και οι Κυβερνήσεις από το 2013, είχαν μόνο να διδάξουν την Ελλάδα».
Ο Έλληνας Υπουργός ανέφερε ότι η χώρα του παρουσιάζει σήμερα έως και πενταπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, ενώ είχε υποχωρήσει για μία δεκαετία και είχε χάσει περίπου 30% του ΑΕΠ, όπως είπε. «Θελουμε να είμαστε η Κυβέρνηση των σύγχρονων ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων», είπε στη συνέχεια, σημειώνοντας ότι ακολουθείται πολιτική με στόχο τη δημοσιονομική σταθερότητα και την ενθάρρυνση των επενδύσεων.
Αναφέρθηκε, ακόμα, στη σημασία των ευρωεκλογών και της εκπροσώπησης στις Βρυξέλλες, αναφέροντας ότι το διάστημα μετά τις εκλογές θα απασχολήσουν την ΕΕ θέματα άμυνας, ταμείου ανάπτυξης και αγροτικής πολιτικής.
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, ανέφερε στον χαιρετισμό της στο γεύμα ότι ο ΔΗΣΥ συμπεριφέρθηκε υπεύθυνα για να διασφαλίσει οικονομική σταθερότητα, ανάπτυξη και προοπτική στην Κύπρο, και υπογράμμισε τη συμβολή του Χάρη Γεωργιάδη στο Υπουργείο Οικονομικών.
«Είμαστε περήφανοι να βλέπουμε την οικονομική πορεία της Ελλάδας», συνέχισε η κ. Δημητρίου, δίνοντας εύσημα και στον κ. Χατζηδάκη, αλλά και στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι η χώρα αποτελεί πρότυπο ιδίως στην οικονομία, και προσθέτοντας ότι στόχος είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των δύο χωρών.
Είπε ότι χρειάζεται ολιστική προσέγγιση στην οικονομία, με στόχο να κρατηθεί η δημοσιονομική σταθερότητα, η συνέχιση της εποπτείας των τραπεζών και η ενθάρρυνση των επενδύσεων. Έκρουσε, δε, τον «κώδωνα του κινδύνου» για προτάσεις, όπως η πρόσφατη που κατατέθηκε στη Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών.