29.3 C
Nicosia
Παρασκευή 17 Μάιος 2024 | 19:02

Ο Tζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ βλέπουν «πόλεμο κατά της αλήθειας»

Η δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Αμάλ Κλούνεϊ, δήλωσε ότι υπάρχει ένας συνεχής πόλεμος κατά της αλήθειας, των δημοσιογράφων και των γυναικών.

Η δικηγόρος και ο σύζυγός της, ηθοποιός του Χόλιγουντ, βραβευμένος με Όσκαρ, Τζορτζ Κλούνεϊ, μίλησαν στο 2024 Skoll World Forum στην Οξφόρδη για το έργο τους στο Ίδρυμα Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη (Clooney Foundation For Justice), το οποίο ίδρυσαν και στο οποίο συμπροεδρεύουν.

Απευθυνόμενη στο κοινό, η Αμάλ είπε: «Ζούμε μια εποχή που έχουμε περισσότερες βίαιες συγκρούσεις από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Και βλέπουμε γυναίκες και παιδιά ολοένα και περισσότερο στην πρώτη γραμμή», πρόσθεσε. «Πιστεύω επίσης ότι υπάρχει ένας πόλεμος εναντίον της αλήθειας, εκείνων που λένε την αλήθεια και των δημοσιογράφων και πρέπει να αντισταθούμε σε αυτόν» εκτίμησε. «Σε πάρα πολλά μέρη γίνεται πόλεμος κατά των γυναικών και οι γυναίκες εξακολουθούν να δίνουν τις πιο βασικές μάχες για τις ελευθερίες τους», πρόσθεσε.

Περιγράφοντας την αποστολή του «The Clooney Foundation For Justice», η Αμάλ Κλούνεϊ είπε ότι «με όλα τα προγράμματά μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προσπαθούμε να ανταποκριθούν σε ορισμένες από αυτές τις προκλήσεις». Και ο τρόπος που το κάνουν, είπε, είναι η παροχή δωρεάν νομικής υποστήριξης σε θύματα παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Έχουμε λοιπόν πολλά ακόμα να κάνουμε. Αλλά είχαμε δεκάδες ανθρώπους ελεύθερους λόγω παρεμβάσεων που κάναμε σε μεμονωμένες περιπτώσεις», διευκρίνισε.

«Έχουμε επίσης περάσει χρόνια, προσπαθώντας μερικές φορές να εντοπίσουμε εγκληματίες πολέμου και να συγκεντρώσουμε αρκετά στοιχεία εναντίον τους για να ξεκινήσουμε μια δίωξη», σημείωσε.

«Τίποτα από όλα αυτά δεν θα συνέβαινε τόσο γρήγορα ή τόσο απλά όσο έπρεπε. Αλλά νομίζω ότι μιλάω για τους δυο μας και για όλους στο ίδρυμα, όταν λέω ότι είμαστε τόσο αποφασισμένοι όσο ποτέ να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό το έργο», ανέφερε η Αμάλ Κλούνεϊ. Στη συνέχεια προειδοποίησε για απώλεια των δικαιωμάτων των γυναικών και είπε ότι «βλέπουμε ανατροπές σε πράγματα όπως τα δικαιώματα των γυναικών, όχι μόνο στο Αφγανιστάν, αλλά και σε μέρη όπως οι ΗΠΑ».

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε επίσης για το πώς είναι δυνατόν να ευαισθητοποιήσει κανείς τα ζητήματα μέσω της αφήγησης και αποκάλυψε ότι τον αποκαλούσαν «προδότη» όταν αποφάσισε να σταθεί ενάντια στην απόφαση των ΗΠΑ να διεξάγουν πόλεμο στο Ιράκ το 2003.

Το Ίδρυμα Skoll, που διοργάνωσε το Skoll World Forum προωθεί τη μετασχηματιστική κοινωνική αλλαγή, συνδέοντας και υποστηρίζοντας κοινωνικούς επιχειρηματίες και άλλους καινοτόμους σε κοινωνικά ζητήματα που μαζί προωθούν τολμηρές και δίκαιες λύσεις στα πιο πιεστικά προβλήματα του κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΕΤΥΦΑ: Απορρίπτει ισχυρισμούς Κινεζικής Κοινοπραξίας για τερματικό

Έκπληξη εκφράζει η Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) σε σχέση με ανακοίνωση της Κινεζικής Κρατικής Εταιρείας, που ηγείται της Κοινοπραξίας, που ανέλαβε την Κατασκευή...

ΧΑΚ: Με νέα άνοδο κατέκτησε τις 158 μονάδες – Στα 4,26 ευρώ η Τράπεζα Κύπρου

Νέα οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το ΧΑΚ, κλείνοντας σε νέο υψηλό, με τις μετοχές των τραπεζών...

Σε νέα δίωρη επέμβαση υπεβλήθη ο Ρόμπερτ Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά προχθές, Τετάρτη, από σφαίρες, «υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση» και εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση,...

Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο: Υποστήριξε στο Κογκρέσο την ανάγκη ισχυρής αμυντικής βοήθειας σε Ελλάδα και Κύπρο

Γραπτό υπόμνημα κατέθεσε στην Υποεπιτροπή Πιστώσεων της Βουλής για Κρατικές, Ξένες Επιχειρήσεις και Συναφή Προγράμματα, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) Νικ Λαρυγγάκης, για παροχή ισχυρής...

Γαλλικό think tank: Οι στόχοι Ερντογάν πίσω από τη μετατροπή της Μονής της Χώρας

Η εκ νέου μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας, της δεύτερης εμβληματικής βυζαντινής εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, είναι «μια άκρως συμβολική απόφαση» που αντανακλά...

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το Τέξας: Τέσσερις νεκροί στο Χιούστον

Τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και την διακοπή ηλεκτροδότησης σε σχεδόν ένα εκατομμύριο σπίτια προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν το νοτιοανατολικό Τέξας. «Έχουμε μια καταιγίδα με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!