23.9 C
Nicosia
Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024 | 0:30

Ζήτησαν από γιο αποθανούσας να πάρει το άψυχο σώμα της μητέρας του στο σπίτι και να βάλει κλιματισμό

Απαράδεκτο περιστατικό έλαβε χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου με γιο αποθανούσας, να αναφέρει μέσω του δικηγόρου του πως του είπαν να πάρει το άψυχο σώμα της μητέρας του και να το πάρει σπίτι σε δωμάτιο με χαμηλό κλιματισμό αφού δεν λειτουργούσε το κλιματιστικό στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο δικηγόρος της οικογένειας Χρύσανθος Λαζάρου, ανέφερε τα γεγονότα με καταγγελίες τόσο για το σύστημα κλήτευσης ασθενοφόρου όσο και το νεκροτομείο Αμμοχώστου και των λειτουργών του.

Σύμφωνα με τα όσα είπες, ο γιος της την βρήκε αναίσθητη στο σπίτι την 1η Φεβρουαρίου και κάλεσε το 112 ωστόσο δεν απαντούσαν με αποτέλεσμα η γραμμή να κλείσει αυτόματα. Κάλεσε το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και τον παρέπεμψαν να καλέσει στο 112, με τον ίδιο να εξηγεί ότι δεν απαντούν. Τελικά του έδωσαν άλλο αριθμό και κάλεσε το Κέντρο Συντονισμό Ασθενοφόρων, με ασθενοφόρο να καταφθάνει εντός 5 λεπτών. Τότε διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα ήταν νεκρή και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Οι γιοί της αποθανούσας κλήθηκαν για κατάθεση στον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας και την ώρα της κατάθεσης κάλεσαν τον ένα γιο από το νοσοκομείο και του είπαν ότι λόγω του σωματικού όγκου της αποθανούσας δεν την χωρούσε η θυρίδα κατάψυξης και στο ειδικό δωμάτιο που θα την τοποθετούσαν υπολειτουργεί το κλιματιστικό. Οι λειτουργοί του νοσοκομείο τον παρέτρυναν να την μεταφέρει ο ίδιος σε δωμάτιο με κλιματιστικό.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, του είπαν να πάρει το άψυχο σώμα της μητέρας του και να το τοποθετήσει σε δωμάτιο του σπιτιού ανάβοντας το κλιματιστικό σε χαμηλή θερμοκρασία!

Οι δύο αστυνομικοί, ενώπιον των οποίων έγινε η συζήτηση, ανέφεραν στον γιο της εκλιπούσας ότι τους κάλεσαν από το νοσοκομείο για να παραλάβουν αυτοί τη σορό με το περιπολικό ώστε να τη μεταφέρουν σε άλλο νοσοκομείο όπου ενδεχομένως να την χωρούσε η θυρίδα.

Τελικά τον κάλεσαν και του είπαν ότι λειτούργησε το κλιματιστικό, ωστόσο αργότερα τον κάλεσαν ξανά και προσπάθησαν να τον πείσουν να κηδεύσουν τη μητέρα τους εκείνη την ημέρα καθώς θα άρχιζε να μυρίζει αφού τελικά δεν φτιάχτηκε το κλιματιστικό.

Κάλεσαν γραφείο τελετών και άτομο μετέβη στο νοσοκομείο όπου διαπίστωσε την αλλοίωση στη σορό και διερωτήθηκε γιατί δεν την έβαλαν στη θυρίδα αφού άνετα την χωρούσε.

Η οικογένεια απέστειλε επιστολή στις 19 Φεβρουαρίου προς το Υπουργείο Παιδείας και τον Γενικό Εισαγγελέα, χωρίς απάντηση μέχρι στιγμής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χωρίς μεταβολή κινήθηκε το ΧΑΚ – Στις 182,71 μονάδες ο γενικός δείκτης

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης το ΧΑΚ. Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε στις 182,71 μονάδες, χωρίς μεταβολή. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις...

Νασράλα: Μπορεί να θεωρηθεί κήρυξη πολέμου η παγίδευση συσκευών από Ισραήλ

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα αποκάλεσε τις επιθέσεις «τρομοκρατική ενέργεια» και «σφαγή». Υποστήριξε ότι το Ισραήλ έκανε την επίθεση γνωρίζοντας ότι υπήρχαν περισσότερες...

Προσπάθησε να μεταφέρει στην αποσκευή του 27 κιλά κάνναβη και συνελήφθη

Ενα πρόσωπο ηλικίας 23 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στο αεροδρόμιο Λάρνακας στην αποσκευή του οποίου φέρονται να εντοπίστηκαν από Λειτουργούς του Τμήματος...

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Σε δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παραπέμφθηκαν, την Πέμπτη, 33χρονος και 34χρονος, οι οποίοι συνελήφθηκαν ως οι διακινητές αριθμού μεταναστών που εντοπίστηκαν τα...

Εκτόξευση αδειών οικοδομής τον Ιούνιο λόγω προώθησης καθυστερημένων αιτήσεων

Εκτόξευση παρουσίασε τον Ιούνιο ο αριθμός των αδειών οικοδομής, καθώς οι εκδοτικές αρχές προσπάθησαν να διεκπεραιώσουν τον όγκο από τις καθυστερημένες αιτήσεις πριν την...

Μεμονωμένες βροχές και πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο στα βόρεια τμήματα του νησιού, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!