Στο ζήτημα της κατοχύρωσης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην ΕΡΤ ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στην οποία διευκρίνισε ότι δεν θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, όταν αυτό κατατεθεί, ο κ. Μαρινάκης επισήμανε παρ’ όλα αυτά ότι οι Υπουργοί έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση στην ψήφιση τέτοιων νομοσχεδίων.
«Ήταν σαφής η αναφορά του Πρωθυπουργού. Οι Υπουργοί έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση για την ψήφιση των νομοσχεδίων αυτών», σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το θέμα.
Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή αναφορικά με το θέμα είναι να πείσει τους Βουλευτές.
«Θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία και τους Βουλευτές. Θέλουμε να εκφραστούν ελεύθερα οι Βουλευτές στη συγκεκριμένη ψηφοφορία σε ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημείωσε.
«Θέλουμε να τονίσουμε την ουσία της παρέμβασης και να απευθυνθούμε στην κοινωνία με έναν τρόπο ενωτικό», πρόσθεσε.
«Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως αυτό που θα νομοθετηθεί είναι η ισότητα στον πολιτικό γάμο. Δηλαδή, η απαλοιφή οποιασδήποτε διάκρισης ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό στο ζήτημα της σύναψης ενός πολιτικού γάμου. Υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια που έχουν παιδιά και με την πρόταση αυτή διασφαλίζουμε ίσα δικαιώματα για όλα τα παιδιά», εξήγησε αναφορικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.
Ευρύτερα, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ακρίβειας, απαριθμώντας τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα τόσο σε επίπεδο μισθολογικό, όσο και σε επίπεδο ελέγχου των ανατιμήσεων, επιδομάτων και μέτρων όπως το Market Pass και το Καλάθι του Νοικοκυριού.
Ειδικά για το βρεφικό γάλα αναφέρθηκε στην επιβολή πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους των εταιρειών που εισάγουν, παράγουν και διακινούν στην Ελλάδα αυτό το προϊόν.
Αναφορικά με την πορεία του Covid στη χώρα, επανέλαβε την αναγκαιότητα του τακτικού ετήσιου εμβολιασμού.
«Το τελευταίο διάστημα υπήρξε μία μικρή πίεση στο σύστημα υγείας σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές σε απλές κλίνες, όχι όμως στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Παραμένουμε σε ετοιμότητα, παρατηρώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα και τονίζουμε την αναγκαιότητα για τακτικό εμβολιασμό ειδικά των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.