25.9 C
Nicosia
Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024 | 2:56

Το Ισραήλ πλήττει στόχους της Χαμάς πριν την έναρξη κατάπαυσης του πυρός

Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε σε στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Στρατιώτες κατέστρεψαν το πρωί μια σήραγγα από την οποία βγήκε μαχητής της Χαμάς και άνοιξε πυρ εναντίον τους, ανέφεραν μέσω της πλατφόρμας Telegram οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Οι Iσραηλινοί στρατιώτες βρήκαν επίσης μαχητές και όπλα σε ένα κτίριο που χρησιμοποιούνταν από την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση.

Η ακριβής έναρξη της κατάπαυσης του πυρός πρόκειται να ανακοινωθεί εντός 24 ωρών, σύμφωνα με το Κατάρ, που μεσολάβησε για την επίτευξη της συμφωνίας.

Στο μεταξύ το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στον καταυλισμό προσφύγων της Τουλκάρεμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι Παλαιστίνιοι έγιναν στόχος πλήγματος από ισραηλινό drone, είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA. Ακόμη ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στην πόλη Καλκίλια, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανεβάζοντας τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη σήμερα σε επτά.

Αντιδράσεις για την συμφωνία κατάπαυσης και επιστροφής ομήρων

Στο μεταξύ, ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, ξεκινά περιφερειακή περιοδεία έπειτα από την ανακοίνωση για τετραήμερη “ανθρωπιστική παύση” του πυρός στη Γάζα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Nournews, που συνδέεται με την ιρανική ανώτατη αρχή ασφαλείας, μεταδίδει ότι σήμερα ο Αμιραμπντολαχιάν θα ταξιδέψει στον Λίβανο.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Ιορδανία εξέφρασε την ελπίδα η ανθρωπιστική παύση του πυρός στη Γάζα να αποτελέσει ένα βήμα για τον τερματισμό του πολέμου και να αποτρέψει τη στοχοθέτηση Παλαιστινίων και τον εκτοπισμό από τη γη τους.

Την συμφωνία χαιρέτισε και ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Εξάλλου, η Γαλλία τάσσεται υπέρ των πιο αυστηρών ελέγχων της αναπτυξιακής βοήθειας που χορηγείται από την ΕΕ για τους Παλαιστίνιους, μολονότι πρόσφατοι έλεγχοι έδειξαν ότι η Χαμάς δεν επωφελήθηκε από κανέναν από αυτούς τους πόρους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε χθες, Τρίτη, το πράσινο φως για τη συνέχιση της χορήγησης της αναπτυξιακής της βοήθειας που προορίζεται για τους Παλαιστίνιους, έπειτα από επανεξέταση, η οποία έδειξε ότι το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, το οποίο οι Βρυξέλλες έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατικό, δεν επωφελήθηκε από κανένα κονδύλι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».   Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού: Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για 6η...

Ερντογάν: «Ισλαμική συμμαχία» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Τη δημιουργία μιας συμμαχίας ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού» του...

35 μικρές επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας “Πάμε Τρίοδος”

Με την παρουσία συνολικά 35 μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, από τις έντεκα...

Ο Πορτογάλος Pizzi στον ΑΠΟΕΛ

O ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Pizzi. Η ανακοίνωση της ομάδας Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ψευδοκράτους

Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της «τδβκ» - όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος - ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ...

Κανονικά η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα

Κανονικά θα διεξαχθεί η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χριστάκης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!