28.2 C
Nicosia
Πέμπτη 9 Μάιος 2024 | 15:34

Νόμος κατά διαφευγόντων φορολογικών εσόδων από συναλλαγές μέσω ψηφιακών πλατφορμών

Στην αντιμετώπιση διαφευγόντων φορολογικών εσόδων από συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω ψηφιακών πλατφορμών αποσκοπεί μεταξύ άλλων εναρμονιστικός νόμος που ψήφισε η Βουλή.

Πρόκειται για τροποποίηση του περί Διοικητικής Συνεργασίας στον Τομέα της Φορολογίας Νόμου, ώστε να επιτευχθεί εναρμόνιση με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Οδηγία (ΕΕ) 2021/514 του Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2021 για την τροποποίηση της οδηγίας 2011/16/ΕΕ σχετικά με τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας» (Οδηγία 2021/514).

Όπως αναφέρεται στην Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στην αντιμετώπιση διαφευγόντων φορολογικών εσόδων από συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω ψηφιακών πλατφορμών, καθώς και στη βελτίωση υφιστάμενων διατάξεων του βασικού νόμου που αφορούν στη διοικητική συνεργασία μεταξύ των φορολογικών αρχών της Δημοκρατίας και άλλων κρατών μελών.

Σημειώνεται ότι η Δημοκρατία όφειλε να εναρμονιστεί με την Οδηγία 2021/514 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022, ωστόσο το υπό αναφορά νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή στις 27 Απριλίου 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πυρκαγιά στην Βιομηχανική Αγίου Σύλα: Εντολές για εκκένωση εργοστασίων, ανάκληση προσωπικού της Πυροσβεστικής

Τρία πτητικά μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις δίνουν μάχη για κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βιομηχανική περιοχή Αγίου Συλά....

Σταθερό στο 5,25% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας με προοπτική μείωσης

Σταθερό στο 5,25% κράτησε το βασικό επιτόκιο δανεισμού η Τράπεζα της Αγγλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ευρέως αναμενόταν. Ωστόσο, οι προβλέψεις για περαιτέρω μείωση του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!