Της Ελένης Σταύρου*
Η αιματοχυσία που ξεκίνησε η Χαμάς εις βάρος του Ισραήλ είναι η επιχείρηση αντιπερισπασμού της Ρωσίας έναντι της Δύσης, για τη δική της κατρακύλα από τον Πόλεμο της στην Ουκρανία. Αυτό έγινε εφικτό με τη συμμετοχή του Ιράν και της Τουρκίας, που παρέχουν οικονομική και πολιτική στήριξη στη Χαμάς, όπως και σε άλλες Ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις.
Αυτό ήταν αναμενόμενο, μετά την αποτυχία του Πούτιν να αποσταθεροποιήσει τις Βαλτικές χώρες, που επέλεξαν να ενταχθούν κάτω από την ασπίδα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όπως επίσης, έπραξαν και Φινλανδία – Σουηδία , σε μία αστραπιαία απόφαση κατά των σχεδίων της Ρωσίας και της Τουρκίας.
Ακολούθησε η εγκατάλειψη – προδοσία – της Αρμενίας, όταν η Ρωσία επέτρεψε στο Αζερμπαϊτζάν να προχωρήσει σε εθνοκάθαρση στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, με την υποστήριξη του αιμοσταγή Ερντογάν, του οποίου η στρατιωτική μηχανή συνεργάζεται ‘‘αδελφικά’’ με τις στρατιωτικές δυνάμεις του αυταρχικού Αζερμπαϊτζάν.
Τη ίδια ώρα, η Τουρκία δολοφονούσε τους – επίσης Προδομένους Νικητές έναντι του ISIS – Κούρδους της Βόρειας Συρίας και του Βορείου ΙΡΑΚ, με την ψευδή δικαιολογία ότι πρόκειται για συνεργάτες του PKK.
Έχω ζήσει τη φρίκη του πολέμου της Χαμάς στα εδάφη του Ισραήλ και μπορώ να πω με σιγουριά ότι η τρομοκρατική αυτή οργάνωση πρέπει να εξαλειφθεί και μαζί με αυτή όλες οι κτηνωδίες που διαπράττει εις βάρος της ανθρωπότητας.
Ρωσικός Αντιπερισπασμός
Ως αποτέλεσμα του Σχεδίου του ‘‘Άξονα του κακού’’, δηλαδή της συνεργασίας Ρωσίας – Τουρκίας – Ιράν, η Χεζμπολάχ, το μακρύ χέρι του Ιράν στο Λίβανο, προσπαθεί να ανοίξει δεύτερο μέτωπο στη Μέση Ανατολή, ως απάντηση της επίθεσης του Ισραήλ κατά της Χαμάς, ενώ η Αντλία Αίματος Ρωσίας – Ουκρανίας, περιέρχεται στο περιθώριο της επικαιρότητας.
Η Τουρκία προσπαθεί να συσπειρώσει όλα τα μουσουλμανικά κράτη και να εμφανισθεί ως η επικεφαλής χώρα – εκπρόσωπος τους, αφού βρίσκεται στο κατώφλι της Ευρώπης, είναι μέλος του ΝΑΤΟ και έχει πολίτευμα Δυτικού χαρακτήρα. Για αυτό τον λόγο συγκρούεται με το Ισραήλ, χάριν της Γάζας, και εξυπηρετεί τους στρατηγικούς της συμμάχους, Ρωσία και ΙΡΑΝ, στην προσπάθεια της να καθιερωθεί ως η Περιφερειακή Δύναμη της Ανατολικής Μεσογείου.
Η Δύση προσπαθεί να αποτρέψει την εξάπλωση των εχθροπραξιών
Η Αμερική προσπαθεί να περιορίσει και να παγιοποιήσει την κρίση, αποφεύγοντας κάθε εξάπλωση του πολέμου. Προσπαθεί να πείσει το Ισραήλ να αποφύγει κλιμάκωση της αντίδρασης του και με αυτό τον τρόπο να μην συσπειρώσει τους Άραβες και γενικά τους Μουσουλμάνους, για να μην συγκρουστεί εδαφικά με το Ιράν. Για αυτό τον λόγο προσπαθεί να μπει σε διάλογο με τη μετριοπαθή ηγεσία των Παλαιστινίων, που εδρεύει στη Δυτική Όχθη.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει θεατής, ενώ θα υποφέρει από νέες ροές χιλιάδων Παλαιστίνιων, με πιθανό πρώτο σταθμό, την δική μας μικρή πατρίδα.
Να θωρακίσουμε τη χώρα μας δίνοντας λύσεις στα προβλήματα της περιοχής
Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα το Ισραήλ, αποφεύγοντας την εμπλοκή στην κρίση. Κύριος μας στόχος πρέπει να είναι να ξεσκεπάσουμε τον ρόλο της Τουρκίας στον κόσμο, για να προβληματίσουμε θετικά την Παγκόσμια Κοινή Γνώμη.
Ως Ευρωπαίοι, εάν επιθυμούμε να καταστήσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση παγκόσμια οικονομική και πολιτική δύναμη, βασισμένη στις αρχές και τις αξίες μας, οφείλουμε να αποκτήσουμε μία ενιαία στρατιωτική συνεργασία που θα επιτρέπει την επίτευξη των πολιτικών μας σχεδιασμών. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορεί και η Κυπριακή Δημοκρατία, να καταφέρει να απαλλαγεί από τον Τούρκικο Κατοχικό Στρατό και τις Εγγυήσεις.
Διαφορετικά, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση αδιαφορεί και αδρανεί, θα ενθαρρύνει την Τουρκία να συνεχίζει τις προκλητικές επεκτατικές πολιτικές της, κατά του Ελληνισμού και κατά της ειρηνικής ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή μας.
*Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ, ΕΛΚ