19.5 C
Nicosia
Δευτέρα 20 Μάιος 2024 | 10:31

Κέντρο ελέγχου γα την πυρκαγιά μεταξύ Λιμνάτη και Άλασσας – Προστατεύθηκαν οικίες ( φώτο )

Προωθημένο κέντρο ελέγχου έχει στηθεί στην περιοχή Λιμνάτη – Άλασσας για διαχείριση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι, ενώ προστατεύθηκαν και οικίες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή η φωτιά εκδηλώθηκε στις 15:28 σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα σε περιοχή παρά τη κοινότητα Άλασσας, στην επαρχία Λεμεσού και κατευθύνεται βορειοανατολικά.

Για την πυρκαγιά εργάζονται ισχυρές επίγειες δυνάμεις από Πυροσβεστική Υπηρεσία (Λεμεσού, Λάρνακας, Λευκωσίας, ΕΜΑΚ και Πάφο), Τμήμα Δασών, Υπηρεσία Θήρας, Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, Οργανωμένα Εθελοντικά Σύνολα, Support Cy). Ανταποκρίνεται επίσης και η Πολιτική Άμυνα, ενώ οι ομάδες ενισχύονται από όλες τις Υπηρεσίες.

Επιπρόσθετα έχει εφαρμοστεί το σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ ΙΙ, με συνολικά επτά εναέρια μέσα, ενώ η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δύσβατη περιοχή και είναι εκτός ελέγχου.

Στη πυρκαγιά για συντονισμό βρίσκονται ο Επαρχιακός Λεμεσού ως επίσης και ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Την ίδια στιγμή έχει εγκατασταθεί προωθημένο κέντρο ελέγχου και έχει διαχώριση σε τομείς ευθύνης. Το βορειοανατολικό μέρος διαχειρίζεται η Πυροσβεστική και το βορειοδυτικό το Τμήμα Δασών. Υπάρχει ενεργό μέτωπο σε βουνοκορφή και γίνονται συνεχείς ρίψεις από εναέρια μέσα για καταστολή του. Παρατάχθηκαν δυνάμεις για προστασία μεμονωμένων κατοικιών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργο Κωνσταντίνου, έχουν σπεύσει για κατάσβεση ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Ίκαρος II.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Φωτιά ξέσπασε μεταξύ των κοινοτήτων Λιμνάτη και Αλασσας, στην επαρχία Λεμεσού νωρίς το απόγευμα, θέτοντας σε κινητοποίηση πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή της.

Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Ίκαρος ΙΙ, με εναέρια μέσα να επιχειρούν ρίψεις νερού.

Η πυρκαγιά βρίσκεται στα όρια ευθύνης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διευκρίνησε, αλλά το Τμήμα Δασών κινητοποιηθηκε με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, λόγω και των κινδύνων που ελλοχεύουν αν φτάσει στην κοιλάδα της κοινότητας Λιμνάτη.

Από πλευράς Τμήματος Δασών επιχειρούν 13 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς επίσης αριθμός βυτιοφόρων και καδενοφόρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

CENTCOM: Συνεχίζει να υποστηρίζει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Συνεχίζει το προσωπικό της να υποστηρίζει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) τη Δευτέρα. Σε ανάρτηση στα μέσα...

Στα 13 περπατούσε 48 χλμ για να μεταφέρει γράμματα, σττα 26 έθεσε τα θεμέλια ενός κολοσσού μεταφοράς χρημάτων

Ήταν ο μεγαλύτερος γιος σε μία  αγροτική οικογένεια με 12 παιδιά. Πολύ συχνά χρειαζόταν να τα φροντίζει, καθώς οι γονείς του περνούσαν όλη τη...

Χρυσός: Σε νέα ιστορικά υψηλά με το βλέμμα στη Fed – Άλμα και για το ασήμι

Οι τιμές του χρυσού έφθασαν σε ιστορικά υψηλά, καθώς η επιβράδυνση της τάσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των...

ΒΙΝΤΕΟ: Ανασύρθηκε η σορός του Ραϊσί και των άλλων επιβατών μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου

Την σορό του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας,  Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν καθώς επίσης και των υπολοίπων 7 επιβαινόντων εντόπισαν τα...

H επιστολή-πρόταση Μητσοτάκη στην Φον ντερ Λάιεν για τη διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές

Να παρέμβει «με αποφασιστικό, γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο» στο ζήτημα της διαφορετικής τιμολόγησης από τις πολυεθνικές καλεί την Κομισιόν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,...

Γ. Γεραπετρίτης: Συνάντηση με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ – Η ατζέντα

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shoukry θα έχει σήμερα στις 12 μ.μ. ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Μετά τις διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών, θα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!