Οι σωροί δύο «μη ανθρώπινων όντων» παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο στο Μεξικό, προκαλώντας ένα μείγμα έκπληξης, δυσπιστίας και χλευασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οπως μεταδίδει το AFP, τα υποτιθέμενα μουμιοποιημένα λείψανα παρουσιάστηκαν την Τρίτη – ήταν η πρώτη φορά που το μεξικανικό Κογκρέσο ασχολήθηκε επίσημα με το θέμα της πιθανής εξωγήινης ζωής.
Οι σωροί είχαν γκριζωπό χρώμα και χαρακτηριστικά προσώπου παρόμοια με του ανθρώπου και μεταφέρθηκαν στο Κογκρέσο από τον Jaime Maussan, έναν αμφιλεγόμενο Μεξικανό δημοσιογράφο και ερευνητή που ανέφερε ότι τα βρήκε στο Περού το 2017.
Scientists unveiling two alleged alien corpses took place in Mexico, which are retrieved from Cusco, Peru. pic.twitter.com/rjfz9IMf37
— Indian Tech & Infra (@IndianTechGuide) September 13, 2023
«Είναι μη ανθρώπινα όντα. Δεν θέλουμε να τους αποκαλούμε εξωγήινους γιατί δεν ξέρουμε», είπε ο Maussan κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που κάλεσε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Sergio Gutierrez, ο οποίος υπερασπίστηκε το γεγονός ως προς το «δημόσιο συμφέρον».
Ο Maussan επικαλέστηκε την ανάλυση χρονολόγησης με άνθρακα από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού που είπε ότι έδειξε πως «αυτά τα όντα είναι περίπου 1.000 ετών».
Το ινστιτούτο φυσικής του πανεπιστημίου επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι είχε πραγματοποιήσει δοκιμές αλλά μόνο για να καθορίσει την ηλικία και όχι την προέλευση των δειγμάτων.
Το εργαστήριό του «αποστασιοποιείται από οποιαδήποτε μεταγενέστερη χρήση, ερμηνεία ή παραποίηση που γίνεται με τα αποτελέσματα που εκδίδει», ανέφερε μια δήλωση.
Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο Gutierrez ζήτησε από τους ομιλητές να ορκιστούν για να πουν την αλήθεια.
Είπε ότι ο Maussan ζήτησε τη συνεδρίαση αφού μια επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου τον Ιούλιο ενημερώθηκε από έναν πρώην αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών ότι οι άνθρωποι δεν είναι μόνοι στο σύμπαν και ότι οι αμερικανικές αρχές συγκαλύπτουν τα στοιχεία.
Τον Μάιο, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια συνάντηση για το θέμα και προέτρεψε μια πιο αυστηρή επιστημονική προσέγγιση για να διευκρινίζεται η προέλευση των λεγόμενων μη αναγνωρισμένων ανώμαλων φαινομένων (UAPs).
Πηγή: Euro2day.gr