Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

16.8 C
Nicosia
Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 | 9:50

Λονδίνο: Κλείνει το βραβευμένο με Michelin εστιατόριο Le Gavroche

Ο σεφ Μισέλ Ρου ο νεότερος ανακοίνωσε ότι κλείνει το διάσημο εστιατόριο Le Gavroche του Λονδίνου, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin.

Το «Le Gavroche», στην περιοχή Μέιφερ του Λονδίνου, άνοιξε το 1967 από τους Γάλλους Μισέλ και Αλμπέρ Ρου, δύο αδελφούς που πέθαναν το 2020 και το 2021.

Το εστιατόριο, το οποίο βραβεύτηκε με τρία αστέρια Michelin το 1982 και διατηρεί πλέον δύο αστέρια, ανέλαβε το 1991 ο γιος του Αλμπέρ, ο Μισέλ Ρου ο νεότερος, ο οποίος είναι διάσημος σεφ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο ίδιος ανακοίνωσε το κλείσιμο του «Gavroche» στο Instagram και σε συνέντευξή του στους Times χθες το βράδυ.

«Είμαι πραγματικά κουρασμένος», είπε ο 63χρονος σεφ στους Times, που περιγράφουν το εστιατόριο ως «το τελευταίο προπύργιο της κλασικής γαλλικής υψηλής κουζίνας του Λονδίνου» και «ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια της Βρετανίας».

«Έχω φτάσει σε ένα στάδιο όπου δεν απολαμβάνω αυτή τη δουλειά όσο παλιά. Είναι μια πολύ αγχωτική δουλειά και θα ήθελα να βρω μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής μου και της ιδιωτικής μου ζωής», εξήγησε ο Μισέλ Ρου ο νεότερος.

«Είμαι στο τιμόνι για 34 χρόνια, περισσότερο από τον πατέρα μου», συνέχισε. «Η πίεση για μένα να προσφέρω την κορυφαία ποιότητα που περιμένουν όλοι όσοι τρώνε στο Le Gavroche είναι τόσο εξαντλητική. Δεν είναι μόνο κάθε μέρα και κάθε (παρεχόμενη) υπηρεσία, αλλά κάθε πιάτο».

Ο σεφ τόνισε επίσης τις δυσκολίες που συνδέονται με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και το Brexit που «έχουν προκαλέσει προβλήματα όσον αφορά τις προμήθειες, το προσωπικό και τα κόστη».

Διαβεβαιώνει όμως ότι το εστιατόριο τα πάει πολύ καλά οικονομικά και ότι παραμένει «γεμάτο κάθε μέρα».

Ο Μισέλ Ρου Τζούνιορ ανακοίνωσε «μια σειρά από εορταστικά δείπνα» που θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο και θα τελειώσουν με το κλείσιμο του εστιατορίου τον Ιανουάριο.

Πηγές: Guardian, APE-MPE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!