Βρίσκεται στην κορυφή των καλύτερων εστιατορίων του κόσμου και όλοι αναρωτιούνται πόσο θα κόστιζε ένα γεύμα εκεί. Είναι πράγματι όσο απλησίαστο το φανταζόμαστε;
Το εστιατόριο Central βρίσκεται στη Lima του Περού και φέτος κατέκτησε την κορυφή των 50 κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου για το 2023, με τον σεφ Virgilio Martínez Di Santo στο τιμόνι της κουζίνας.
Η κουζίνα του εστιατορίου επικεντρώνεται στην παρατήρηση, στη συνεχόμενη κίνηση και στο σεβασμό της εποχικότητας, με το concept του να έχει εξελιχθεί μέσα στα χρόνια. Συγκεκριμένα, το μενού του διαμορφώνεται μέσα από 15 διαφορετικά περουβιανά οικοσυστήματα και κατηγοριοποιείται με βάση το υψόμετρο, από 15 μέτρα υπό του Ειρηνικού Ωκεανού σε 4.200 μέτρα στις Άνδεις.
Αποτίοντας φόρο τιμής στην περουβιανή γαστρονομία, μια από τις πιο πλούσιες, με τη μεγαλύτερη ποικιλία του πλανήτη, το Central προσφέρει διάφορα μενού γευσιγνωσίας με υλικά από όλη τη χώρα, σαν ένα ταξίδι μέσα από το φαγητό.
Στο… ψητό, όμως, πόσο θα κόστιζε ένα γεύμα εκεί; Να πούμε ότι το Territory Experience Under level μενού με διάφορα ενδημικά φυτά, γαρίδες, κακάο, φρούτα και άλλα υλικά φτάνει τα 1045 περουβιανά σολ, δηλαδή περίπου 265 ευρώ.
Το δημιουργικό μενού της ημέρας, με πιάτα από υλικά 12 διαφορετικών υψομέτρων κοστίζει το ίδιο, δηλαδή 265 ευρώ, ενώ το Mater World Experience με 14 πιάτα αντί για 12 φτάνει τα 1250 sol, δηλαδή τα 316 ευρώ. Ίδια τιμή έχει και το World Creativity Menu με πιάτα από υλικά 14 διαφορετικών υψομέτρων.
Ανακαλύψτε το εδώ.
1. Central, Λίμα, Περού
2. Disfrutar, Βαρκελώνη, Ισπανία
3. DiverXO, Μαδρίτη, Ισπανία
4. Asador Extebarri, Bizkaia, Ισπανία
5. Alechmist, Κοπεγχάγη, Δανία
6. Maido, Λίμα, Περού
7. Lido 84, Gardone Riviera, Ιταλία
8. Atomix, Νέα Υόρκη
9. Quintonil, Mexico City, Μεξικό
10. Table, Παρίσι, Γαλλία