Η αυξητική πορεία των εγχώριων κρουσμάτων κορωνοϊού, το ποιος πλήρωσε τελικά το κόστος της επιδιόρθωσης του αγωγού μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα και η «νομοθεσία» που αφορά την ασφάλεια τροφίμων και όχι μόνο, είναι τα κύρια θέματα του τ/κ Τύπου σήμερα.
Η «Αβρούπα» (Ευρώπη) με τίτλο «900 εκ από τη τδβκ» γράφει ότι το κόστος επιδιόρθωσης του αγωγού μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα ανήλθε στα 900 εκ ΤΛ (100 εκ ευρώ) και το ποσό αυτό πληρώθηκε από τα ταμεία του ψευδοκράτους. Γράφει επίσης ότι 100 εκ ΤΛ (11,1 εκ ευρώ) δόθηκαν από το «υπουργείο δημοσιονομικών» για το νοσοκομείο εκτάκτων αναγκών – πανδημίας, που εγκαινίασε ο Τούρκος Πρόεδρος στις 15 Νοεμβρίου (σσ: το νοσοκομείο είχε ανακοινωθεί ως δωρεά από την τουρκική κυβέρνηση στο ψευδοκράτος). Στο άλλο θέμα αναφέρει ότι θετικός στον κορωνοϊό είναι ο αρχίατρος του γενικού νοσοκομείου της κατεχόμενης Λευκωσίας, ενώ σε περιορισμό τέθηκε ο «υπουργός υγείας».
Η «Χαλκίν Σεσί»» (Φωνή του λαού) με τίτλο «τρομακτική αύξηση στα εγχώρια κρούσματα» γράφει ότι μόνο χθες εντοπίστηκαν 8 εγχώρια κρούσματα από τα 13 που καταγράφηκαν, ενώ από τις αρχές του μήνα 162 είναι ο συνολικός αριθμός, εκ των οποίων τα 42 εγχώρια κρούσματα. Αλλού γράφει ότι Ζεκί Ζιγιά, γνωστός επιχειρηματίας και στέλεχος στον τουριστικό τομέα, δήλωσε πως οι «τ/κ αερογραμμές» πτώχευσαν λόγω της ανικανότητας και της οικονομικής αδεξιότητας αυτών που τις διοικούσαν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής περιλαμβάνεται ξεκάθαρη έκκληση στους Ε/κ να αλλάξουν την πολιτική τους στο Κυπριακό και να προχωρήσουν σε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων.
Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Ο ιός μας περιτριγυρίζει» καταγράφει τα περιστατικά του κορωνοϊού από τις 7 Δεκεμβρίου μέχρι και χθες, τόσο τον συνολικό αριθμό, όσο και τα εγχώρια, σημειώνοντας ότι χθες τα εγχώρια κρούσματα ήταν 8 και θεωρεί ανησυχητικό το ότι δεν γνωρίζουν από πού κόλλησαν. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο ε/κ Τύπος έχει «πένθιμο ύφος» και γράφει για πολιτική που χρεοκόπησε, επικρίνοντας την μη επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, όπως ήθελαν οι Ε/κ και η Ελλάδα. Αλλού αναφέρει ότι ο Ερσίν Τατάρ έκανε προπαγάνδα για λύση δύο κρατών και για το Βαρώσι σε συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες από την Κερύνεια.
Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Ψέμα 18 χρόνων!» αναφέρεται στην «νομοθεσία» που αφορά την ασφάλεια τροφίμων και την τιμολόγηση των προϊόντων και ενώ θεωρείται σημαντική η ψήφισή της, δεν συζητήθηκε στη «βουλή» ούτε τον Οκτώβριο ενώ ήταν στην ατζέντα της ολομέλειας. Αλλού γράφει ότι σήμερα θα γίνει η ανάγνωση του «κυβερνητικού» προγράμματος στη «βουλή». Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις οικονομολόγων πως πρέπει να δημιουργηθεί κέντρο οικονομικής κρίσης για να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Είναι μια ντροπή» φιλοξενεί δηλώσεις γυναικών «βουλευτών», περιλαμβανομένου και του «κυβερνώντος» ΚΕΕ, που χαρακτηρίζουν ντροπή το γεγονός ότι στο νέο «υπουργικό συμβούλιο» δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα. Αλλού γράφει ότι η «κυβερνητική» κρίση επηρέασε και τη διάθεση σπόρων για ζωοτροφή με τους κτηνοτρόφους να ανησυχούν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χθες στο «βορρά» καταγράφηκαν 13 κρούσματα, τα 8 εγχώρια και στο νότο 301 νέα περιστατικά και ένας θάνατος.