26.6 C
Nicosia
Δευτέρα 17 Ιούνιος 2024 | 9:44

Τις επόμενες μέρες οι αποφάσεις για τις τιμές των καυσίμων – Θα μελετήσουμε προσεκτικά το θέμα λέει ο ΥΠΟΙΚ

Οι τιμές των καυσίμων έχουν μειωθεί σημαντικά και θα μελετήσουμε το θέμα πολύ προσεκτικά με τη λήψη των αποφάσεων να αναμένεται τις επόμενες μέρες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως τα μέτρα αυτά θα πρέπει να έχουν προσωρινό χαρακτήρα.

Παράλληλα, μιλώντας στο ΚΥΠΕ από το Λουξεμβούργο, όπου βρίσκεται για τη συνεδρία του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin), ανακοίνωσε ότι συναντάται σε λίγο με τον Επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι, με στόχο την στήριξη του νόμου που ενέκρινε η Βουλή για το θέμα της επιβολής ΦΠΑ στην ανέγερση και απόκτηση πρώτης κατοικίας.

Η περίοδος επιβολής μειωμένου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα λήγει στις 30 Ιουνίου και ήδη κόμματα έχουν προτείνει την παράταση του μέτρου, πέραν της ημερομηνίας αυτής.

«Οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά στα καύσιμα και επομένως το θέμα θα το μελετήσουμε πολύ προσεκτικά», τόνισε ο κ. Κεραυνός και συμπλήρωσε πως κάποια μέτρα τα οποία έχουν προσωρινό χαρακτήρα δεν πρέπει να παίρνουν ένα χαρακτήρα μόνιμο, που δεν βοηθά γενικά την οικονομία μας αλλά και το δημοσιονομικό ισοζύγιο.

Όπως είπε, «θα πάρουμε τις αποφάσεις μας τις επόμενες λίγες μέρες». Ο ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε εξάλλου πως σε περίπτωση που αλλάξουν τα δεδομένα, η Κυβέρνηση πρέπει να έχει την δυνατότητα την οικονομική να ανταποκριθεί.

Αναφορικά με το πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το θέμα, ο Κεραυνός ανέφερε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται σε επίπεδο Κυβέρνησης με ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ο Κοινοτάρχης Χολετριών διεκδικεί την Προεδρία του Συμπλέγματος

Την Προεδρία του Συμπλέγματος «Κοιλάδων Διαρίζου και Ξεροπόταμου» διεκδικεί ο Κοινοτάρχης Χολετριών Χαράλαμπος Πάζαρος. Σε ανακοινωσή του ο κ. Πάζαρος αναφέρει ότι με αίσθημα ευθύνης και...

ΚΟΕ και ΟΠΑΠ στο δρόμο για το Παρίσι

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και η ΟΠΑΠ Κύπρου υποδέχτηκαν την Ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου στέλνοντας το...

Γυναικοκτονία στην Πάφο: Όσα ισχυρίζεται ο 48χρονος ύποπτος

Eντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία Πάφου σχετικά με την υπόθεση φόνου με θύμα 41χρονη και ύποπτο τον εν διαστάσει σύζυγό της, ηλικίας 48 ετών, στην Πάφο. Σύμφωνα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!