Ποινική δίωξη κατά ακόμη τριών προσώπων για τη τραγωδία στα Τέμπη άσκησαν οι εισαγγελικές αρχές. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είναι κακούργημα με ποινές από δέκα χρόνια ως ισόβια καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.
Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον προφυλακισμένο πλέον και ήδη κατηγορούμενο σταθμάρχη της Λάρισας αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα εγκαταλείποντας το πόστο του.
Για αύριο Παρασκευή αναμένεται να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, προκειμένου να επιλέξει τους δύο εφέτες ανακριτές που θα αναλάβουν στο εξής τις έρευνες για την τραγωδία στα Τέμπη.
Απ. Λύτρας: Να κληθούν να καταθέσουν και από το υπ. Μεταφορών
Λίγο νωρίτερα, κληθείς να σχολιάσει πού θα έπρεπε να στραφούν οι έρευνες της 3ης ανακρίτριας Λάρισας που χειρίζεται, μέχρι στιγμής της υπόθεσης της μετωπικής σύγκρουσης των δύο τρένων, ο Απόστολος Λύτρας, που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση 3 οικογενειών θυμάτων, απάντησε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες των εταιρειών (Ηellenic Train, ΟΣΕ), αλλά και να απαντηθεί «μία ερώτηση η οποία δεν έχει απαντηθεί από αρμόδια χείλη. Και αυτή η ερώτηση είναι αν το υπουργείο Μεταφορών και ο υπουργός Μεταφορών γνώριζε ότι δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και επέτρεπε στα τρένα να ταξιδεύουν με αθώες ψυχές μέσα».
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «σε αυτό το στάδιο 9σ.σ. της ανάκρισης) θα πρέπει να κληθούν και άνθρωποι από το υπουργείο για να μας πληροφορήσουν εάν γνώριζαν και αν είχαν τα στοιχεία ότι δεν λειτουργούν τα μέτρα ασφαλείας και επέτρεπαν τα τρένα που ταξιδεύουν. […] Περιμένω, λοιπόν, να δω αυτά τα αντανακλαστικά».