22.9 C
Nicosia
Παρασκευή 4 Οκτώβριος 2024 | 0:03

Πρώτη κόντρα νέου ΥΠΟΙΚ – Απαντά στον ΟΑΥ για την «μαύρη» τρύπα του ΓεΣΥ

Κόντρα μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας ξέσπασε, μετά από δηλώσεις του Αναπληρωτή Διευθυντή του ΟΑΥ Ανδρέα Παπακωνσταντίνου με φόντο το ΓεΣΥ.

Μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε εξηγήσεις από τον νέο Υπουργό Οικονομικών σχετικά με δήλωση του για το ΓεΣΥ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο ΥΠΟΙΚ είχε αναφέρει πως θα επιχειρήσει να κλείσει τη «μαύρη» τρύπα του Γενικού Σχεδίου Υγείας που δημιουργήθηκε από τις καταχρήσεις, τις σπατάλες και τις υπέρμετρες δαπάνες.

Ο Διευθυντής του ΟΑΥ ζήτησε στοιχεία που να τεκμηριώνουν τη δήλωσή του ή σε αντίθετη περίπτωση, τον κάλεσε να ανακαλέσει, σημειώνοντας πως είναι πολύ σοβαρός ο χαρακτηρισμός «μαύρη τρύπα».

Ωστόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε πως υπάρχουν καταχρήσεις, σημειώνοντας την ίδια ώρα ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες που προστατεύουν το σύστημα.

Σε ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάκης Κεραυνός, ουδέποτε προέβη σε οποιανδήποτε δήλωση ή χαρακτηρισμό για το Γενικό Σύστημα Υγείας από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, τονίζοντας ότι οι δημόσιοι λειτουργεί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν σχολιάζουν ή αναφέρονται σε δηλώσεις ή φερόμενες από τον τύπο ως δηλώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάκης Κεραυνός, ουδέποτε προέβη σε οποιανδήποτε δήλωση ή χαρακτηρισμό για το Γενικό Σύστημα Υγείας από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο Υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι το ΓΕΣΥ είναι μια κοινωνική κατάκτηση και ένας θεσμός που εξυπηρετεί το σύνολο του λαού και στόχος είναι η διασφάλιση της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

Ωστόσο, και πάρα το γεγονός ότι ο Υπουργός δεν έχει τοποθετεί για το ΓΕΣΥ, επιθυμεί να σημειώσει ότι οι δημόσιοι λειτουργοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν σχολιάζουν ή αναφέρονται σε δηλώσεις ή φερόμενες από τον τύπο ως δηλώσεις, οποιουδήποτε Υπουργού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κασσελάκης: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών στο οποίο επανασυστήνεται ως «Στέφανος σκέτο, δίχως αξιώματα», ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει την ηγεσία...

Μπάιντεν: Δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα στο Ιράν σήμερα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δηλώνει ότι δεν πίστευε ότι θα υπάρξουν σήμερα ισραηλινά πλήγματα κατά του Ιράν, καθώς η περιοχή αναμένει με...

Σουηδία: Διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης μέσα στο Κοινοβούλιο- Διαδηλωτές πέταξαν σακούλα με τομάτες στην υπουργό Εξωτερικών (βίντεο)

Η συζήτηση που γινόταν στο σουηδικό Κοινοβούλιο για τους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, διεκόπη από Φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές, οι οποίοι πέταξαν μια σακούλα...

ΠΟΥ: Τουλάχιστον 28 εργαζόμενοι του οργανισμού σκοτώθηκαν στον Λίβανο το τελευταίο 24ωρο

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε σήμερα ότι 28 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24...

Πρόταση νόμου για περιορισμό σε τρεις της θητείας των βουλευτών

Πρόταση νόμου για περιορισμό των θητειών των βουλευτών κατέθεσε ο βουλευτής Λευκωσίας της ΔΗΠΑ, Μαρίνος Μουσιούττας. Με τις αλλαγές που προτείνει, θα υπάρχει όριο...

Εισαγγελέας: Η όποια μεταρρύθμιση στη Νομική Υπηρεσία πρέπει να γίνει κατόπιν προσεκτικής μελέτης

H οποιαδήποτε μεταρρύθμιση στη Νομική Υπηρεσία του μεγέθους που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, θα πρέπει να προσεγγιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα και να τύχει...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!