29.1 C
Nicosia
Τετάρτη 22 Μάιος 2024 | 11:40

ΚΕΒΕ – KES: Εθελοντική φύτευση στην πυρόπληκτη Ορά

Εθελοντική φύτευση στην πυρόπληκτη Ορά, οργανώνουν το ΚΕΒΕ, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου MedBEESinessHubs και η Σχολή Περιβαλλοντικών Σπουδών του KES College.

Η φύτευση θα γίνει την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί, στο πάρκο Πέτρου Μιχαήλ (https://bit.ly/3XM7bwu).

Πρόκειται για μια κοινωφελή δράση με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, που αποσκοπεί στην ανάπλαση της πυρόπληκτης περιοχής της Οράς, με διάφορα φυτά που προσελκύουν τις μέλισσες και που θα δοθούν στους εθελοντές.

Η κοινότητα Ορά βρίσκεται στην ορεινή Λάρνακος και είναι ανάμεσα στα μελισσοχώρια με πολύ έντονη τη μελισσοκομική δραστηριότητα. Τον Ιούλιο 2021 ήταν ένα από τα 10 χωριά που καταστράφηκαν από τη φονική πυρκαγιά.

Ο σχεδιασμός του πάρκου έγινε από τους φοιτητές του προγράμματος Σπουδών Κηποτεχνία & Σχεδιασμός Κήπου του KES College.

Το έργο MedBEESinessHubs στοχεύει να στηρίξει τις αγροτικές κοινότητες της Αιγύπτου, Ιταλίας, Κύπρου, Λιβάνου και Παλαιστίνης, μέσω της δημιουργίας μιας διασυνοριακής συστάδας μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μελισσοκομίας και συναφών προϊόντων. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο και τις δραστηριότητες του επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://enicbcmed.eu/projects/medbeesinesshubs.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!