31.8 C
Nicosia
Πέμπτη 4 Ιούλιος 2024 | 11:50

ΚΕΒΕ – KES: Εθελοντική φύτευση στην πυρόπληκτη Ορά

Εθελοντική φύτευση στην πυρόπληκτη Ορά, οργανώνουν το ΚΕΒΕ, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου MedBEESinessHubs και η Σχολή Περιβαλλοντικών Σπουδών του KES College.

Η φύτευση θα γίνει την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί, στο πάρκο Πέτρου Μιχαήλ (https://bit.ly/3XM7bwu).

Πρόκειται για μια κοινωφελή δράση με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, που αποσκοπεί στην ανάπλαση της πυρόπληκτης περιοχής της Οράς, με διάφορα φυτά που προσελκύουν τις μέλισσες και που θα δοθούν στους εθελοντές.

Η κοινότητα Ορά βρίσκεται στην ορεινή Λάρνακος και είναι ανάμεσα στα μελισσοχώρια με πολύ έντονη τη μελισσοκομική δραστηριότητα. Τον Ιούλιο 2021 ήταν ένα από τα 10 χωριά που καταστράφηκαν από τη φονική πυρκαγιά.

Ο σχεδιασμός του πάρκου έγινε από τους φοιτητές του προγράμματος Σπουδών Κηποτεχνία & Σχεδιασμός Κήπου του KES College.

Το έργο MedBEESinessHubs στοχεύει να στηρίξει τις αγροτικές κοινότητες της Αιγύπτου, Ιταλίας, Κύπρου, Λιβάνου και Παλαιστίνης, μέσω της δημιουργίας μιας διασυνοριακής συστάδας μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μελισσοκομίας και συναφών προϊόντων. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο και τις δραστηριότητες του επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://enicbcmed.eu/projects/medbeesinesshubs.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εθελοντική φύτευση, μπορούν να εγγραφούν στο http://bit.ly/3IC7XrC μέχρι τις 2 Μαρτίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22875737 ή να επισκεφθούν το Facebook https://www.facebook.com/MedBEESinessHubs/posts/pfbid0ya6xSrKEBweTxWoX8RGbKzBTBvzfcAAE32cJSRF4yKfK9bsCVBwscwQpbTk6Nv7Ml

  • Το έργο με τίτλο «Mediterranean Bee Hubs in support for sustainable economic prosperity in deprived rural areas» (MedBEESinessHubs) συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος ENI CBC MED, με συνολικό προϋπολογισμό €1.110.609,71 και συγχρηματοδότηση €999.548,74 (90%).
  • The project entitled “Mediterranean Bee Hubs in support for sustainable economic prosperity in deprived rural areas” (MedBEESinessHubs) is co-funded by the EU under the ENI CBC MED Programme with a total budget of €1,110,609.71 and a co-financing of €999,548.74 (90%).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

«Αριθμό ρεκόρ» παραβιάσεων και των δύο πλευρών στη νεκρή ζώνη εντοπίζει ο Γκουτέρες στην έκθεσή του

«Είναι λυπηρό ότι καμία πλευρά δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας που ζητούσε συνεργασία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για...

Πρόεδρος ΑΔΜΗΕ: H απόφαση ΡΑΕΚ καθιστά το έργο GSI μη βιώσιμo

Τη θέση ότι η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου καθιστά το έργο του Great Sea Interconnector (GSI) μη βιώσιμο εξέφρασε σε δήλωσή του...

48 Χρόνια Δημοκρατικός Συναγερμός: Έκκληση Αννίτας σε κάθε μέλος να σταθεί δίπλα στην ηγεσία

48 χρόνια από την ίδρυση του, γιορτάζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Από τότε που ο αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης έβαλε τα θεμέλια για τη μεγαλύτερη Παράταξη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!