21.1 C
Nicosia
Τετάρτη 22 Μάιος 2024 | 4:29

Τουρκία: «Κραυγαλέα προπαγάνδα» το άρθρο του Economist

Με μπαράζ αναρτήσεών του νωρίτερα στο Twitter, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, κατηγόρησε το βρετανικό περιοδικό Economist για «παραπληροφόρηση και κραυγαλέα προπαγάνδα».

 

«Πάλι τα ίδια: Ο Economist ανακυκλώνει την πνευματικά ράθυμη, βαρετή και σκόπιμα αδαή απεικόνιση της Τουρκίας. Φαίνεται ότι αισθάνονται υποχρεωμένοι να ανακοινώσουν το τέλος της τουρκικής δημοκρατίας μέσα από κλισέ, παραπληροφόρηση και κραυγαλέα προπαγάνδα» έγραψε μεταξύ άλλων.

Κατηγόρησε επίσης το περιοδικό ότι καταφεύγει σε «τεχνικές μάρκετινγκ» για να πουλήσει τεύχη με «εξωφρενικούς τίτλους και προκλητικές εικόνες» ενώ έκανε λόγο για δημοσιογραφία «εντυπώσεων» που «βασίζεται σε φτηνή προπαγάνδα και παραπληροφόρηση».

Το άρθρο – κόλαφος για την «υφέρπουσα δικτατορία στην Τουρκία»

Σημειώνεται ότι το εξώφυλλο του Economist, που φέρει τον τίτλο «Η υφέρπουσα δικτατορία στην Τουρκία» απεικονίζει το περίγραμμα του πορτρέτου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική ημισέληνο.

 

Κάνοντας αναδρομή στην πολιτική διαδρομή του Τούρκου προέδρου, το περιοδικό σημειώνει μεταξύ άλλων πως όσο ο Ερντογάν παραμένει στην εξουσία τόσο πιο αυταρχικός γίνεται, καθώς μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος έχει διαβρώσει όλους τους θεσμούς, έχει μετατρέψει τα ΜΜΕ σε εργαλεία κρατικής προπαγάνδας και στέλνει τους επικριτές του στη φυλακή.

«Η Τουρκία διαθέτει τις δεύτερες μεγαλύτερες ένοπλες δυνάμεις στο ΝΑΤΟ. Διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο σε μια ταραγμένη γειτονιά, ειδικά στην κατεστραμένη από τον πόλεμο Συρία. Ασκεί αυξανόμενη επιρροή στα δυτικά Βαλκάνια, στην ανατολική Μεσόγειο και πιο πρόσφατα στην Αφρική. Πάνω από όλα, είναι έχει σημαντικό ρόλο στη Μαύρη Θάλασσα και στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία» γράφει το βρετανικό περιοδικό θυμίζοντας ότι πέρυσι η Άγκυρα βοήθησε στη σύναψη συμφωνίας για τα ουκρανικά σιτηρά.

«Έτσι, οι ξένοι θα πρέπει να δώσουν προσοχή στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της Τουρκίας, οι οποίες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε αυτή την εβδομάδα ότι θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου» προσθέτει το δημοσίευμα.

Τονίζει ακόμη πως «υπό την ολοένα και πιο αλλοπρόσαλλο πρόεδρό της, η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής» και προειδοποιεί πως η συμπεριφορά του Ερντογάν καθώς πλησιάζουν οι εκλογές θα μπορούσε να μετατρέψει αυτό που είναι σήμερα μια βαθιά ελαττωματική δημοκρατία σε μια πλήρη δικτατορία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Συμπλοκή στο κέντρο της Λευκωσίας με δύο τραυματίες

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία το απόγευμα της Τρίτης (21/05) μετά από πληροφορία για συμπλοκή μεταξύ προσώπων στο κέντρο της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στη...

Συνεχίζει να μοιράζει κέρδη το ΧΑΚ – Άνοδος 1,37% και ξεπέρασε τις 160 μονάδες

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 160,34 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,37%. Άνοδο σε...

Λεωφορείο έπεσε στον Νείλο – Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ένα μίνι λεωφορείο που μετέφερε εργάτες έπεσε στον Νείλο, βόρεια του Καΐρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο...

Singapore Airlines: Από τις αναταράξεις 1 νεκρός, σε κρίσιμη κατάσταση 7 τραυματίες – Δείτε μαρτυρίες και εικόνες μέσα από το αεροπλάνο (φώτο,βίντεο)

Βρετανός υπήκοος, ηλικίας 73 ετών, είναι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του εν μέσω αναταράξεων στο αεροπλάνο της Singapore Airlines, το οποίο εκτελούσε την...

Σύλληψη τριών προσώπων στη Λεμεσό, σχετικά με κλοπές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Ως μία πολύ σοβαρή εξέλιξη ανέδειξε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, τη σύλληψη τριών προσώπων στη Λεμεσό σχετικά με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών...

Πάφος: Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος μετά από πτώση από τετραώροφη πολυκατοικία

Σε κρίσιμη κατάσταση είναι 15χρονο αγόρι μετά από πτώση από τετραώροφη πολυκατοικία στην Πάφο. Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου, περί...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!