18.8 C
Nicosia
Παρασκευή 3 Μάιος 2024 | 8:43

Μείωση στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία στην Κύπρο

Τον Οκτώβριο του 2020, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία αυξήθηκαν κατά 0,4% στη ζώνη του ευρώ, κατά 0,3% στην ΕΕ και μειώθηκαν κατά -0,5% στην Κύπρο, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Το Σεπτέμβριο του 2020, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,4% στη ζώνη του ευρώ, 0,3% στην ΕΕ και μειώθηκαν κατά -1,3% στην Κύπρο.

Τον Οκτώβριο του 2020, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία μειώθηκαν κατά 2,0% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ και κατά -8,0% στην Κύπρο.

Αναλυτικά, στη ζώνη του ευρώ τον Οκτώβριο του 2020, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2020, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1,4% στον ενεργειακό τομέα και κατά 0,1% για τα ενδιάμεσα αγαθά, τα κεφαλαιουχικά αγαθά και τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά, ενώ παρέμειναν σταθερές για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά. Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας εκτός της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 0,1%.

Στην ΕΕ, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,8% στον τομέα της ενέργειας, κατά 0,2% για τα ενδιάμεσα αγαθά και κατά 0,1% για τα κεφαλαιουχικά αγαθά και τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά, ενώ οι τιμές παρέμειναν σταθερές για τα ανθεκτικά καταναλωτικά αγαθά. Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας εκτός της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 0,1%.

Οι υψηλότερες αυξήσεις σημειώθηκαν στο Βέλγιο (+ 3,7%), την Ιρλανδία (+ 2,1%) και την Κροατία (+ 1,1%), ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Δανία (-2,4%), στην Κύπρο (-0,5% ), Ισπανία και Λετονία (και οι δύο -0,4%).

Οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία στη ζώνη του ευρώ τον Οκτώβριο του 2020, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, μειώθηκαν κατά 7,6% στον τομέα της ενέργειας και κατά 1,3% για τα ενδιάμεσα προϊόντα, ενώ αυξήθηκαν κατά 0,1% για τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά, κατά 0,8% για τα κεφαλαιουχικά αγαθά και κατά 1,2% για ανθεκτικά καταναλωτικά αγαθά. Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας εκτός της ενέργειας μειώθηκαν κατά 0,2%.

Στην ΕΕ, οι τιμές μειώθηκαν κατά 7,7% στον ενεργειακό τομέα και κατά 1,1% για τα ενδιάμεσα αγαθά, ενώ αυξήθηκαν κατά 0,4% για τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά, κατά 1,0% για τα κεφαλαιουχικά αγαθά και κατά 1,3% για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά . Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας εκτός της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 0,1%.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Κύπρο (-8,0%), στη Λιθουανία (-6,9%) και στη Δανία (-4,8%), ενώ οι υψηλότερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Ιρλανδία (+ 2,8%), τη Μάλτα (+ 1,7%) ), Ουγγαρία (+ 1,2%).

ΠΗΓΗ : ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Προβλήματα στη νότια Αγγλία από καταιγίδα με κεραυνούς

Νύχτα βαριάς και πολύ σφοδρής βροχόπτωσης που συνοδεύτηκε από πολλούς κεραυνούς ήταν η χθεσινή στη νότια Αγγλία, με αποτέλεσμα την πρόκληση μιας σειράς προβλημάτων. Μεταξύ...

Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του επί 3 χρόνια στο Ηράκλειο – Σε σοκ οι γονείς του θύματος

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Κρήτης, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ένας 18χρονος κατήγγειλε τον νονό του ότι τον...

Κυρώσεις της Τεχεράνης σε ΗΠΑ και Βρετανία

Το Ιράν ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων σε ΗΠΑ και Βρετανία για την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ στον πόλεμο με τη...

Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές

Με αφορμή την αποφοίτηση των νέων δεσμοφυλάκων-χειριστών ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών (Κ-9), παρουσιάστηκε το προηγούμενο Σάββατο η δράση και οι δυνατότητες που έχουν τα συγκεκριμένα...

Θεσσαλονίκη: Διαπληκτίστηκαν και τον χτύπησε με σιδηρολοστό στο κεφάλι

Άγριος καυγάς μεταξύ δύο ατόμων συνέβη στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης και συγκεκριμένα...

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. στον Λίβανο η Πρόεδρος της Κομισιόν

«Ο Λίβανος και ο λαός του μπορούν να υπολογίζουν στη διαρκή στήριξη της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι στην ευχάριστη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!