Νέα έμμεση απειλή κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη
Ο Ερντογάν που παρευρέθηκε στην παρουσίαση του “Blockchain Istanbul” στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης δήλωσε μεταξύ άλλων:
“Δυναμώνουμε με τα συστήματα αεράμυνας, τους πυραύλους, τα τεθωρακισμένα οχήματα και πολλά άλλα τεχνολογικά μας εργαλεία. Σε όλη την ιστορία, δώσαμε παράδειγμα στον κόσμο με το θάρρος και την αποφασιστικότητά μας, καθώς και με την καινοτομία, την παραγωγικότητα και τη σκληρή δουλειά μας, και σήμερα επιδεικνύουμε παρόμοια απόδοση με τις τεχνολογικές μας καινοτομίες”.
“Τώρα έχουμε Tayfun και αυτά είναι τώρα ένα μήνυμα… κάπου. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την καινοτόμο τεχνολογία που θα προσθέσει αξία στην οικονομία μας, σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Με αυτόν τον ενθουσιασμό επιταχύνουμε τη δουλειά μας” πρόσθεσε.
Ο Tayfun ( Τυφώνας) είναι ένας μικρού βεληνεκούς πύραυλος που θα ενταχθεί στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά από μερικές ακόμη δοκιμές.
Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την Τρίτη, χωρίς ωστόσο να κοινοποιηθούν λεπτομέρειες.
Μετά την δοκιμη τα τουρκικά ΜΜΕ πανηγύριζαν ότι με τον συγκεκριμένο πύραυλο… η Αθήνα μπορεί να χτυπηθεί όχι από τις ακτές του Αιγαίου, αλλά ακόμη και από τη Γιάλοβα και το Μπουρντούρ.
«Η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη» έγραφαν
Ακάρ ο «ειρηνοποιός»
Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η ΕΡΤ ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους στην Ανδριανούπολη και αναφερόμενος στα προβλήματα με την Ελλάδα, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα με ειρηνικά μέσα και μεθόδους στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, «απλώνοντας το χέρι της ειρήνης με υπομονή και συμπόνια και κάνοντας ό,τι είναι απαραίτητο για την ειρήνη».
«Ζητούμε διάλογο. Ως Υπουργείο, έχουμε μελέτες για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Οι αντιπροσωπείες μας πήγαν στην Αθήνα δύο φορές. Ήρθαν μια φορά στην Τουρκία. Η τέταρτη συνάντηση θα έπρεπε να γίνει στην Τουρκία. Περιμένουμε δύο χρόνια. Μεταφέραμε την προσδοκία μας στον Έλληνα Υπουργό Άμυνας στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και περιμένουμε την απάντησή τους» είπε.
«Ελάτε να λύσουμε τα προβλήματα με διμερείς συνομιλίες, μην το παραπέμπετε σε άλλους, μην περιμένετε βοήθεια από άλλους. Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Να το ξέρετε αυτό», πρόσθεσε ο Ακάρ.