Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ) σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την απόλυση τριών συνδικαλιστικών στελεχών της Οργάνωσης Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής και δηλώνει αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων στην Αγγλική Σχολή.
“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ) καταγγέλλει απερίφραστα την αντισυνδικαλιστική απόφαση της διεύθυνσης και του Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής για απόλυση των τριών συνδικαλιστικών στελεχών της Οργάνωσης Προσωπικού Αγγλικής Σχολής”, σημειώνει.
Όπως αναφέρει, “πρόκειται για σκανδαλώδη δίωξη συνδικαλιστικών στελεχών”, ενώ προσθέτει ότι οι αποφάσεις της διεύθυνσης και του Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής “πλήττουν κατάφωρα τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες και την εργατική νομοθεσία της χώρα μας, που διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη άσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος, επιχειρώντας τη διάλυση της Οργάνωσης Προσωπικού Αγγλικής Σχολής”.
Η ΑΣΔΥΚ σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι η στοχοποίηση των τριών συνδικαλιστριών “εδράζεται σε εκδικητικά κίνητρα” και “απορρίπτει τις κάκιστες πρακτικές της εργοδοτικής πλευράς και του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής που υποσκάπτουν τα εργασιακά θέσμια”.
Η συντεχνία καλεί και αυτή σε ανάκληση των απολύσεων, καθώς “το δικαίωμα του συνδικαλισμού είναι αδιαπραγμάτευτο για όλους τους εργαζόμενους”, όπως αναφέρει.
Επιπρόσθετα, η ΑΣΔΥΚ, ενόψει της συζήτησης την Τετάρτη στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας για την κρίση στην Αγγλική Σχολή, καλεί τα κόμματα όπως στείλουν σαφές το μήνυμα στη διεύθυνση και στο Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής, για την ανάγκη να τιμούν το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι και της υποχρέωσής τους να συμμορφώνονται με τα εργασιακά θέσμια.
Επιπλέον, καλεί την Κυβέρνηση “να πάψει να είναι αμέτοχη στα όσα αντισυνδικαλιστικά τεκταίνονται στην Αγγλική Σχολή”, προσθέτοντας ότι η ευθύνη της Κυβέρνησης δεν εξαντλείται στο διορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. “Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται σοβαρά προβλήματα στην Αγγλική Σχολή, με τη διεύθυνση και το Συμβούλιο να θέτουν υπό αμφισβήτηση τα εργατικά δικαιώματα. Αναμένουμε ότι, επιτέλους, η Κυβέρνηση θα παρέμβει στέλλοντας το μήνυμα ότι τέτοιες αντεργατικές συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές”, καταλήγει η ανακοίνωση.