24 C
Nicosia
Τετάρτη 22 Μάιος 2024 | 8:56

Αριστοτέλους: Στόχος είναι το φάγωμα μου γιατί τόλμησα να καταγγείλω μία υπόθεση διαφθοράς και διαπλοκής

Απώτερος σκοπός είναι η απομάκρυνση μου από τις φυλακές όμως έχω το δίκαιο με το μέρος μου και θα συνεχίσω να πολεμάω για αυτό, δήλωσε η Διευθύντρια των Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, η οποία κλήθηκε το την Πέμπτη στο ΤΑΕ Αρχηγείου σε σχέση με την ποινική έρευνα που άνοιξε η Αστυνομία για τη διαρροή του email.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η κ. Αριστοτέλους είπε ότι “ήρθαμε σήμερα να ανακριθούμε λόγω της καταδίωξης την οποία υφίσταμαι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα συνεχίσω να πολεμώ το σύστημα, θα συνεχίσω να πολεμώ τη διαφθορά μαζί με τους δικηγόρους μου, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι ενήργησα σωστά καταγγέλλοντας μία υπόθεση διαπλοκής και διαφθοράς”.

Πρόσθεσε ότι “ακόμα και σήμερα που υφίσταμαι όλη αυτή την καταδίωξη δεν μετανιώνω γιατί έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Αν γύριζα το χρόνο πίσω θα ενεργούσα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως ενήργησα γιατί έχω μάθει πάντα να κάνω το σωστό. Αν δεν υπέβαλλα την καταγγελία δεν θα περνούσα όλο αυτό το οποίο υφίσταμαι σήμερα, όλη αυτή την καταδίωξη, η οποία σας βεβαιώ δεν είναι καθόλου ευχάριστη”.

Η κ. Αριστοτέλους είπε ότι “πρέπει όμως να είμαι πολύ προσεκτικη γιατί μπορεί από το τίποτα να διαταχθεί και τρίτη ποινική έρευνα εναντίον μου σε διάστημα μιας εβδομάδας”.

Είπε ότι αντί να διαταχθεί έρευνα για τη διαρροή του μαρτυρικού υλικού που έχουν παραδώσει στον ποινικό ανακριτή για την υπόθεση διαφθοράς και διαπλοκής ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας και το οποίο έχει δει το φως της δημοσιότητας από συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι, “αντί να δούμε να διατάσσεται έρευνα για τη διαρροή της απόρρητης επιστολής, διατάσσεται με υπερβολικό ζήλο μία έρευνα για ένα e-mail το οποίο αφορούσε την ενεργοποίηση παράνομων παρακολουθήσεων”.

Ερωτηθείσα εάν σε περίπτωση που τα πράγματα φτάσουν στα άκρα θα δώσει στοιχεία στη δημοσιότητα, απάντησε  “όλα στην ώρα τους” και επανέλαβε ότι αν γύριζε το χρόνο πίσω θα ενεργούσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και ας είχε τις χειρότερες συνέπειες που βιώνει σήμερα.

Κληθείσα να σχολιάσει ότι η Νομική Υπηρεσία και η Αστυνομία ακολουθούν μία κοινή γραμμή, είπε ότι “αυτό που έχω να πω είναι ότι απώτερος στόχος είναι το φάγωμα μου γιατί τόλμησα να καταγγείλω μία υπόθεση διαφθοράς και διαπλοκής, γιατί τόλμησα να τα βάλω με το σύστημα”.

“Δεν μετανιώνω ούτε στιγμή και θα συνεχίσω να πόλεμω μαζί με τους δικηγόρους μου το σύστημα και τη διαφθορά. Απώτερος σκοπός είναι η απομάκρυνση μου από τις φυλακές όμως έχω το δίκαιο με το μέρος μου και θα συνεχίσω να πολεμάω για αυτό”.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι η νομοθεσία που αφορά την προστασία των θυμάτων που καταγγέλλουν πράξεις διαφθοράς σίγουρα θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί “ακόμα και στην περίπτωση που αφορά την υπόθεση με το μαρτυρικό υλικό που έχουμε παραδώσει στον ποινικό ανακριτή για την πράξη διαφθοράς και διαπλοκής που καταγγείλαμε εναντίον ανώτερου αξιωματικου και το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να διαταχθεί και η δεύτερη έρευνα εναντίον μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Συμπλοκή στο κέντρο της Λευκωσίας με δύο τραυματίες

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία το απόγευμα της Τρίτης (21/05) μετά από πληροφορία για συμπλοκή μεταξύ προσώπων στο κέντρο της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στη...

Συνεχίζει να μοιράζει κέρδη το ΧΑΚ – Άνοδος 1,37% και ξεπέρασε τις 160 μονάδες

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 160,34 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,37%. Άνοδο σε...

Λεωφορείο έπεσε στον Νείλο – Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ένα μίνι λεωφορείο που μετέφερε εργάτες έπεσε στον Νείλο, βόρεια του Καΐρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο...

Singapore Airlines: Από τις αναταράξεις 1 νεκρός, σε κρίσιμη κατάσταση 7 τραυματίες – Δείτε μαρτυρίες και εικόνες μέσα από το αεροπλάνο (φώτο,βίντεο)

Βρετανός υπήκοος, ηλικίας 73 ετών, είναι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του εν μέσω αναταράξεων στο αεροπλάνο της Singapore Airlines, το οποίο εκτελούσε την...

Σύλληψη τριών προσώπων στη Λεμεσό, σχετικά με κλοπές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Ως μία πολύ σοβαρή εξέλιξη ανέδειξε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, τη σύλληψη τριών προσώπων στη Λεμεσό σχετικά με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών...

Πάφος: Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος μετά από πτώση από τετραώροφη πολυκατοικία

Σε κρίσιμη κατάσταση είναι 15χρονο αγόρι μετά από πτώση από τετραώροφη πολυκατοικία στην Πάφο. Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου, περί...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!