Πρωτόκολλο Συνεργασίας για εγκαθίδρυση και ανάπτυξη στενών σχέσεων συνεργασίας υπέγραψαν ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και ο Cyprus Payroll Management Association (CPMA).
Σύμφωνα με τις πρόνοιες του Πρωτοκόλλου, οι δύο Σύνδεσμοι θα συμβάλουν στη δημιουργία και προώθηση της συνεργασίας τους σε επιστημονική και εκπαιδευτική βάση αλλά και γενικότερη συνεργασία, με απώτερο σκοπό το κοινό καλό των πολιτών, των εργαζομένων και γενικά των εταιρειών και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή οικονομία.
Η επικέντρωση των κοινών εργασιών και δράσεων θα αφορά:
- Την οικοδόμηση των συνθηκών της μακροχρόνιας ανάπτυξης στον τομέα διεύθυνσης μισθοδοσίας.
- Τις συμβουλευτικές-επιστημονικές υπηρεσίες, έρευνες και μελέτες.
- Την ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και τεχνογνωσίας σε θέματα μισθοδοσίας.
- Τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργικότητας των συστημάτων μισθοδοσίας και διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού.
- Τη συνεργασία σε αμοιβαίου ενδιαφέροντος θέματα που αφορούν είτε σε νομοθετικές ή θεσμικές ρυθμίσεις, είτε σε άλλες ρυθμίσεις που συνάδουν με τον τομέα διεύθυνσης μισθοδοσίας.
- Την προώθηση έρευνας και καινοτομίας, μέσω τεχνολογικών και ηλεκτρονικών αναβαθμίσεων, αλλά και συμβολή στην δημιουργία ενός στρατηγικού πλάνου ψηφιακού μετασχηματισμού με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη.
Το Πρωτόκολλο υπογράφτηκε στις 4 Μαΐου 2022 από τον κ Κυριάκο Ιορδάνου, Γενικό Διευθυντή ΣΕΛΚ, και τον κ Θεόδωρο Μάντη, Πρόεδρο CPMA, και έχει διάρκεια για τρία χρόνια.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ κ. Ιορδάνου δήλωσε σχετικά τα εξής: «Ο τομέας της μισθοδοσίας και των συναφών υπηρεσιών είναι ένας από τους πιο νευραλγικούς και αφορά όλους τους οργανισμούς, τους εργοδότες και τους εργοδοτούμενους. Στόχος του ΣΕΛΚ είναι η συνεργασία με φορείς και οργανισμούς που μοιράζονται κοινές αξίες και προτεραιότητες, κάτι που είναι ιδιαίτερα εμφανές με τον Cyprus Payroll Management Association. Κοινός μας στόχος είναι η ανάδειξη του εν λόγω τομέα στο επίπεδο που του αρμόζει, η παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης στους επαγγελματίες του τομέα και η λειτουργία του εντός ενός πλαισίου αναβαθμισμένα ψηφιακά, νομοθετικά και διαδικαστικά, εξυπηρετώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τους εργοδοτούμενους, τους εργοδότες, το κράτος και το δημόσιο συμφέρον γενικότερα.»