28.8 C
Nicosia
Πέμπτη 2 Μάιος 2024 | 17:13

Η μάχη για το χαρτί υγείας: Ο κορωνοϊός αδειάζει τα ράφια στις ΗΠΑ

Oι διάδρομοι με τα χαρτιά υγείας στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ άδειασαν πάλι καθώς οι απαγορεύσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας –ως μέσο καταπολέμησης του κορωνοϊού- επεκτείνονται εκ νέου. Από την Καλιφόρνια ως τη Νέα Υόρκη, οι πολίτες σπεύδουν να προμηθευτούν τα είδη πρώτης ανάγκης υπό το φόβο πως κάτι θα τους λείψει.

Μεγάλα brands δήλωσαν την Παρασκευή πως παρατηρείται μεγάλη έλλειψη σε βασικά προϊόντα –κυρίως σε χαρτιά υγείας και προϊόντα καθαρισμού- ειδικά σε ορισμένες πολιτείες, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η μάχη για το χαρτί υγείας – Στις ΗΠΑ αδειάζουν τα ράφια των σουπερ μάρκετ υπό την απειλή του

Από το απόγευμα της Παρασκευής, 22 πολιτείες έχουν επιβάλει περιορισμούς που αποσκοπούν στη μείωση της εξάπλωσης του ιού – προκαλώντας πανικό στην αγορά και τους καταναλωτές που τρέχουν για να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα στις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερ μάρκετ, αψηφώντας τον κίνδυνο που μπορεί να διατρέχουν ακόμα και εκεί μέσα.

Τα χαρτιά υγείας και τα απολυμαντικά μαντηλάκια είναι αυτά που έχουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση.

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που οι καταναλωτές καταλαμβάνονται από πανικό καθώς τα καταστήματα είχαν σχεδόν λεηλατηθεί τον Μάρτιο.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι τώρα η έκταση του προβλήματος πιθανόν να μην είναι τόσο μεγάλη επειδή τα καταστήματα αλλά και οι πολίτες είναι περισσότερο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι.

Παρόλα αυτά, οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αποκαλύπτουν ότι καταστήματα στις πολιτείες Ουάσιγκτον, Καλιφόρνια, Βιρτζίνια, Ιντιάνα, Οχάιο, Νιου Τζέρσεϋ, Νέα Υόρκη, Μίσιγκαν και Μιζούρι έχουν επηρεαστεί από το κύμα πανικού.

Η ανησυχία των κατοίκων εντείνεται καθώς 40 πολιτείες των ΗΠΑ καταγράφουν ρεκόρ ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού και 20 πολιτείες υψηλά επίπεδα θανάτων από τoν ιό, ενώ οι κυβερνήτες αναγκάζονται να πάρουν αυστηρά μέτρα περιορισμού σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Η μάχη για το χαρτί υγείας – Στις ΗΠΑ αδειάζουν τα ράφια των σουπερ μάρκετ υπό την απειλή του

Η Σουμπόντα Κουμάρ, ειδικός στην αλυσίδα εφοδιασμού στο Temple University, δήλωσε στην The Daily Beast ότι «οι άνθρωποι έχουν ήδη συσσωρεύσει πολλά από αυτά τα είδη στα υπόγειά τους».

Στη Βιρτζίνια, το ABC8 News αναφέρει ότι ορισμένες μεγάλες αλυσίδες, συμπεριλαμβανομένων των Kroger και Walmart, βιώνουν ήδη το δεύτερο κύμα πανικού των καταναλωτών.

Πηγή: REUTERS, huffingtonpost

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Προβλήματα στη νότια Αγγλία από καταιγίδα με κεραυνούς

Νύχτα βαριάς και πολύ σφοδρής βροχόπτωσης που συνοδεύτηκε από πολλούς κεραυνούς ήταν η χθεσινή στη νότια Αγγλία, με αποτέλεσμα την πρόκληση μιας σειράς προβλημάτων. Μεταξύ...

Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του επί 3 χρόνια στο Ηράκλειο – Σε σοκ οι γονείς του θύματος

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Κρήτης, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ένας 18χρονος κατήγγειλε τον νονό του ότι τον...

Κυρώσεις της Τεχεράνης σε ΗΠΑ και Βρετανία

Το Ιράν ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων σε ΗΠΑ και Βρετανία για την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ στον πόλεμο με τη...

Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές

Με αφορμή την αποφοίτηση των νέων δεσμοφυλάκων-χειριστών ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών (Κ-9), παρουσιάστηκε το προηγούμενο Σάββατο η δράση και οι δυνατότητες που έχουν τα συγκεκριμένα...

Θεσσαλονίκη: Διαπληκτίστηκαν και τον χτύπησε με σιδηρολοστό στο κεφάλι

Άγριος καυγάς μεταξύ δύο ατόμων συνέβη στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης και συγκεκριμένα...

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. στον Λίβανο η Πρόεδρος της Κομισιόν

«Ο Λίβανος και ο λαός του μπορούν να υπολογίζουν στη διαρκή στήριξη της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι στην ευχάριστη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!