Πορτογαλία και Πολωνία θα είναι παρούσες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τον ερχόμενο Νοέμβριο, μετά τις τους νίκες το βράδυ της Τρίτης επί των Βόρειας Μακεδονίας και Σουηδίας με το ίδιο σκορ (2-0).
Το μόνο που απομένει από τους αγώνες των προκριματικών της Ευρωπαϊκής Ζώνης είναι να γίνει γνωστό το όνομα της τρίτης ομάδας που θα βρεθεί στο Κατάρ, με την Ουαλία να περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στον τελευταίο τελικό των play off, που θα προκύψει από τη νικήτρια του ζευγαριού Σκωτία-Ουκρανία (ο αγώνας θα διεξαχθεί τον Ιούνιο χωρίς ακόμη να έχει οριστεί η ημερομηνία τέλεσής του).
Στη Ζώνη της Αφρικής, επτά εβδομάδες μετά την κατάκτηση του τροπαίου στη διοργάνωση του Καμερούν (στις 6 Φεβρουαρίου), η Σενεγάλη «τιμώρησε» ξανά την Αίγυπτο μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, αυτή την φορά με 3-1 (1-0 ο κανονικός αγώνας και η παράταση), με την ομάδα του Σάντιο Μανέ να παίρνει μεγάλη πρόκριση τους τελικούς του Μουντιάλ, για τρίτη φορά στην ιστορία της μετά το 2002 και 2018, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τους «Φαραώ».
Στον άλλο αγώνα της βραδιάς, η Γκάνα, η οποία κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία με γκολ στην Αμπούζα απέναντι στη Νιγηρία (1-1) και χάρις στο εκτός έδρας τέρμα του Παρτέι στο 10` κατάφερε να προκριθεί στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, αφήνοντας εκτός τους «Σούπερ Αετούς». Η Γκάνα διατήρησε το αήττητο για 5ο σερί ματς απέναντι στους Νιγηριανούς, με δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι απέτυχαν να βρεθούν για 7η φορά σε τελική φάση Μουντιάλ.
Την πρώτη θέση του 2ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ζώνη της Ασίας εξασφάλισε η Σαουδική Αραβία μετά το 1-0 επί της Αυστραλίας στο τελευταίο ματς του προγράμματος. Η αναμέτρηση κρίθηκε από το γκολ του Αλ Νταουσαρί στο 65ο λεπτό με πέναλτι. Οι Σαουδάραβες με την Ιαπωνία έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση για τους τελικούς του Μουντιάλ.
Ακολουθούν οι εθνικές ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022:
Ζώνη Ευρώπης: Δανία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Κροατία, Ισπανία, Σερβία, Αγγλία, Ελβετία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία
Ζώνη Νότιας Αμερικής: Βραζιλία, Αργεντινή, Ισημερινός, Ουρουγουάη
Ζώνη Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής: Καναδάς
Ζώνη Ασίας: Κατάρ (διοργανώτρια χώρα), Ιράν, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία
Ζώνη Αφρικής: Γκάνα, Σενεγάλη, Μαρόκο, Τυνησία, Καμερούν.