24.8 C
Nicosia
Τετάρτη 25 Σεπτέμβριος 2024 | 10:27

Ζελένσκι: Δεν μπορούμε να σταματήσουμε μόνοι μας τον Πούτιν

Να ενωθεί η διεθνής κοινότητα ώστε να μπει ένα τέλος στα δεινά που υποφέρει ο ουκρανικός λαός από την ρωσική εισβολή, ζήτησε μέσω συνέντευξης στο Sky News στην έδρα του στο Κίεβο το βράδυ της Τετάρτης ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος παρατήρησε ότι για όποιον ζει τη φρίκη του πολέμου στη χώρα του η Δύση κινείται πολύ αργά. «Δεν μπορούμε να το σταματήσουμε όλο αυτό μόνοι μας», σημείωσε, πριν επαναλάβει το αίτημα για αποκλεισμό του εναέριου χώρου της Ουκρανίας.

Όπως σημείωσε, αν οι άλλες χώρες είναι ενωμένες «κατά του ναζισμού, κατά αυτής της τρομοκρατίας» θα έπρεπε μόνες να έχουν επιβάλει απαγόρευση πτήσεων και όχι να τους το ζητά επανειλημμένα ο ίδιος.

Πρόσθεσε ότι οι άλλες χώρες θα έπρεπε να έλεγαν συγνώμη στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους για το ότι δεν ενήργησαν «χθες» ή μια εβδομάδα πριν, διότι «χθες ο κόσμος δεν έκανε τίποτα».

Στο ερώτημα αν συμμερίζεται το επιχείρημα ότι ο αποκλεισμός τους εναέριου χώρου θα έκανε τα πράγματα χειρότερα, ο κ. Ζελένσκι απάντησε: «Χειρότερα για ποιον; Για τις δικές μας οικογένειες όχι. Για εκείνους; Κανείς δεν ξέρει. Τα πράγματα είναι τώρα πολύ άσχημα». Προειδοποίησε δε ότι θα είναι αργά όταν η Δύση αντιληφθεί πως πρέπει να επιβληθεί απαγόρευση πτήσεων, καθώς θα έχουν σκοτωθεί εκατομμύρια άνθρωποι.

Είπε επίσης ότι οι Ρώσοι αποκλείουν τις ουκρανικές πόλεις και οδηγούν παιδιά σε θάνατο λόγω έλλειψης τροφίμων και νερού «διότι θέλουν να μας κάνουν να νιώσουμε σαν ζώα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Οθέλλος-Απόλλωνας ανοίγουν την αυλαία της Α΄φάσης του Κυπέλλου ποδοσφαίρου

Με τον αγώνα ανάμεσα στον Οθέλλο Αθηαίνου και στον Απόλλωνα ανοίγει σήμερα η αυλαία της Α’ φάσης του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου Coca – Cola. Ο αγώνας, ο οποίος...

Kαταζητείτο από τις γερμανικές αρχές, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Πάφου

Στην σύλληψη 68χρονου προχώρησε η Αστυνομία Πάφου την Τρίτη που καταζητείτο από τις γερμανικές αρχές με ευρωπαϊκό ένταλμα για υπόθεση απάτης μεγάλου χρηματικού ποσού. Σύμφωνα με...

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Εντολή στους ΥΠΕΞ να διερευνήσουν το έδαφος για εκκίνηση συζητήσεων σχετικά με ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα

Εντολή στους υπουργούς Εξωτερικών «να διερευνήσουν το έδαφος για το κατά πόσον υπάρχουν πρόσφορες συνθήκες για να εκκινήσουν οι συζητήσεις σχετικά με την οριοθέτηση...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!