26.1 C
Nicosia
Τρίτη 7 Μάιος 2024 | 19:17

Αρχίζουν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για επιχορήγηση ηλεκτρικού ποδηλάτου

Tην έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το Σχέδιο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων – Κατηγορία Χορηγίας Η14 (υποβοηθούμενης ποδηλάτησης) ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Τμήματος Οδικών Μεταφορών από τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022, στις 10 το πρωί. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για την α’ φάση του Σχεδίου ανέρχεται στις €240,000.

Το Σχέδιο χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μέγιστο ποσό χορηγίας είναι τα €1,000 και η μέγιστη τιμή αγοράς του ηλεκτρικού ποδηλάτου, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις €6,000. Υπογραμμίζεται ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα που πωλούνται σε τιμή μεγαλύτερη των €6,000, δεν θα τυγχάνουν επιχορήγησης. Οι αιτήσεις που θα πληρούν τις προϋποθέσεις θα εξετάζονται κατά σειρά προτεραιότητα υποβολής (first-come, first-served).

Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι μόνο φυσικά πρόσωπα. Περισσότερες πληροφορίες για το Σχέδιο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.ev.gov.cy στον Οδηγό του Σχεδίου (Κατηγορία Η14). Διευκρινίζεται ότι η ενσωματωμένη μπαταρία στον σκελετό του ποδηλάτου, που αναφέρεται στην παράγραφο 3.10(γ)(ii) του Οδηγού του Σχεδίου, μπορεί να είναι τύπου “Built in” ή “Fit in”.

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων παρατίθενται πιο κάτω (α) η οθόνη με τα πεδία που θα κληθούν να συμπληρώσουν, και (β) το περιεχόμενο των πτυσσόμενων μενού για την Κατηγορία Ταυτοποίησης Αιτητή.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη Κατηγορία αφορά μόνο την επιχορήγηση για αγορά καινούργιου ηλεκτρικού ποδηλάτου, ως Επιλογή Χορηγίας θα είναι προκαθορισμένη μόνο η «Η14 – Καινούργιο ηλεκτρικό ποδήλατο (υποβοηθούμενης ποδηλάτησης)».

(α) Οθόνη

4113125822774776 image

(β) Κατηγορία Ταυτοποίησης Αιτητή

4113126007892930 image

Σημειώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι για υποβολή αίτησης, οι οποίοι είναι καταχωρημένοι με έγγραφο, που δεν περιλαμβάνεται στα πιο πάνω (π.χ. διαβατήριο, ταυτότητα άλλου κράτους), πρέπει να αποταθούν στο πλησιέστερο Επαρχιακό Γραφείο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών για καταχώρηση τους εκ νέου, προσκομίζοντας το διαβατήριο ή την ταυτότητα άλλου κράτους, την ταυτότητα αλλοδαπού, την άδεια οδηγού και τους τίτλους εγγραφής των οχημάτων τους.

Το Σχέδιο εντάσσεται στο Γενικό Πλαίσιο Πολιτικής για την Προώθηση της Χρήσης Ηλεκτρονικών Οχημάτων του Υπουργείου Μεταφορών και στην ευρύτερη στρατηγική για προώθηση εναλλακτικών τρόπων διακίνησης, πέραν της διακίνησης με αυτοκίνητο. Η προσπάθεια στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των μεταφορών και των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και των αέριων ρύπων.

Τα αποτελέσματα της α’ φάσης του Σχεδίου θα τύχουν αξιολόγησης και το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων θα εξετάσει την ένταξη σε αντίστοιχα Σχέδια που θα προωθηθούν μελλοντικά, περισσότερων κατηγοριών ποδηλάτων υποβοηθούμενης ποδηλάτησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τέξας: «Πες αντίο στον μπαμπά στην κάμερα», είπε στον 3χρονο γιο της, τον σκότωσε και αυτοκτόνησε

Οι αρχές συνέταξαν ένα χρονοδιάγραμμα των τελευταίων ωρών της ζωής μιας γυναίκας από το Τέξας προτού πυροβολήσει τον 3χρονος γιο της και στη συνέχεια...

Ρωσία: Ορκίστηκε για την 5η θητεία του ο Πούτιν

Για μία νέα εξαετή θητεία στην προεδρία της Ρωσίας ορκίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Την τελετή της ορκωμοσίας μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής...

Λάρισα: 41χρονος σε αμόκ μαχαίρωσε τον αδερφό του, τραυμάτισε φίλο του και ένα βρέφος 10 μηνών

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 41χρονος άνδρας που το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μαχαίρωσε τον αδερφό του και τραυμάτισε έναν 43χρονο, καθώς και ένα βρέφος 10...

Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα: Τι συμβαίνει και τι σημαίνει σε 5 ερωτήσεις – απαντήσεις

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε τον «επιχειρησιακό έλεγχο» του περάσματος της Ράφα, στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού...

Νότια Αφρική: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες παγιδευμένοι εξαιτίας κατάρρευσης κτιρίου

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε χθες Δευτέρα κτίριο υπό ανέγερση στην Τζορτζ, στις ακτές της Νότιας Αφρικής, ενώ άλλοι κάπου πενήντα...

Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!